https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite, kakšno vreme nas čaka za vikend

04.10.2019 ob 12:30  

Danes bo povečini sončno, popoldne se bo ponekod zmerno pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, poroča ARSO.


Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno. Popoldne bodo kratkotrajne krajevne plohe. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bo popoldne zapihal severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, najvišje dnevne od 15 do 20 °C.

Obeti: V nedeljo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah osrednje Slovenije megla. Čez dan bo ponekod pihal veter vzhodnih smeri. V noči na ponedeljek bo ponekod prehodno rahlo deževalo, v ponedeljek pa bo suho vreme.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi nekoliko toplejši in bolj suh zrak, piše Agencija RS za okolje.

Vpliv vremena na počutje: V nižinah celinske Slovenije se je sezona cvetnega prahu ambrozije zaključila, izjema je SV Slovenija, kjer pričakujemo občasno nizko obremenitev. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin se je iztekla, posamezna zrna cvetnega prahu bodo še prisotna v zraku in ne bodo predstavljala tveganja za pojav simptomov alergijskega rinitisa. Vzroki za simptome so lahko drugje, v zraku so lahko alergeni pršic in plesni. Obremenitev s sporami plesni bo srednje visoka do visoka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.