https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Večinski lastnik Radenske povečal medletno prodajo

22.11.2019 ob 6:05  

Kljub ne povsem naklonjenim vremenskim razmeram v poletni sezoni je Skupina Kofola ponovno uspešno povečala prodajo in zabeležila 3,6-odstotno medletno rast. Prihodki v prvih devetih mesecih letošnjega leta so se povečali za 6.577 tisoč evrov in skupno dosegli 190.384 tisoč evrov.


V tretjem četrtletju so se prihodki najbolj povečali v Adriatic regiji, kjer je prodaja poskočila za fantastičnih 9,7 %. Od začetka leta Skupina impresivne rezultate beleži tudi na Hrvaškem. Prihodke v regiji tradicionalno poganja prodaja mineralne vode Radenska, ki letos praznuje 150-letnico, ter segment gaziranih pijač (še posebej lokalnih znamk Ora, Nara in Inka ter licenčna blagovna znamka Pepsi).

"V primerjavi z lanskim letom smo se letos srečali s povišanjem plač in logističnih stroškov, pa tudi s hladnejšim poletjem. Kljub temu smo ponovno dosegli rast, celo na nasičenih tržiščih, kot sta Češka in Slovaška. K rasti je pomembno prispevala Adriatic regija, nakup podjetja Espresso pa je okrepil naš segment svežih in zeliščnih pripravkov. Poslovni rezultat ocenjujemo kot dober," je poslovanje v prvih devetih mesecih komentiral izvršni direktor Skupine Kofola Jannis Samaras.

V češkoslovaški regiji je Skupina Kofola ohranila stabilno rast. V primerjavi z lanskim tretjim četrtletjem je Skupina na tem zelo konkurenčnem trgu uspela okrepiti prodajo za 1,9 %, navkljub letošnjemu hladnejšemu poletju. K temu je prispevala predvsem stabilna prodaja Kofole in izvirske vode Rajec, povečanje prodaje soka Jupí in izdelkov iz portfelja Rauch ter dinamična rast Royal Crown Cola. V pol leta prisotnosti na slovaškem trgu je mineralna voda Kláštorná Kalcia dosegla odlične rezultate. Z rastočim tržnim deležem ta blagovna znamka potrjuje, da bo tudi v bodoče podpirala poslovanje na češkoslovaškem trgu. Z novo vizualno podobo uspešno nastopa tudi energijska pijača Semtex. Pozitivne trende dodatno podpira nadaljnja rast tržnega deleža v segmentu HoReCa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2019 ob 9:23 RADENSKA gost

      Povečal (lastnik) prodajo povečal dobiček, slovenskemu delavcu od tega nič, državi Sloveniji tudi nič. Dobiček tujcu v žep, ker ste budale slovenski biser prodali.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2019 ob 9:34 gost

      Zakaj lazete. Komu ste povecali place sebi???? Delavci v proizvodnji imajo 850 bruto to je celo pod minimalno placo. Pa koga vi farbate???? Sramota nad sramotami, da majo v Radenski navadni delavci v proizvodnje take place. Na vasem mestu bi bil tiho nepa se hvalil z dobicki pa prodajo. Cehi dajte si vrecko na glave od sramu ali ga pa nimate?????

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2019 ob 11:23 Bosanče malo gost

      Dobro , da so Radensko prevzeli tujci - Čehi , ker drugače je že več ne bi bilo . Pa nehajte nakladati o nekih biserih slovenskega gospodarstva, kajti isto se je mislilo tudi za Gorenje , pa smo videli , da je bilo totalno zavoženo , in še danes okostnjaki padajo iz omar.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.