https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurski vinarji so se predstavili na enem največjih sejmov v Šanghaju

21.11.2019 ob 9:40  

Prejšnji teden je od 12. do 14. novembra v kitajskem Šanghaju potekal eden največjih strokovno poslovnih sejmov na področju vinarstva, ki so se ga udeležili tudi slovenski vinarji, med drugim tudi trije iz Pomurja.


Na pobudo slovenskih vinarjev se je Slovenija pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prvič predstavila na sejmu ProWein v Šanghaju, ki velja za enega največjih strokovno poslovnih sejmov na področju vinarstva.

Na razstavnem paviljonu se je predstavilo šestnajst slovenskih vinarjev in kleti, med katerimi so bili tudi trije iz Pomurja. To so Radgonske Gorice, Vinska klet Marof iz Mačkovcev in Vinska klet Steyer iz Apač.

V Šanghaju so bili prisotni tudi ostali slovenski vinarji: Klet Goriška Brda, Vinakras, Edi Simšič, Jakončič, Ptujska klet, Erzetič, Marjan Simšič, Ščurek, Kristančič, Mare Santo, Santomas, Ferdinand in Vinakoper.

Slovenija se je na sejmu predstavila tudi skozi predstavitev in promocijo najstarejše trte na svetu iz Maribora, prisotna pa je bila tudi mariborska vinska kraljica Ana Protner, ki je obiskovalcem in medijem predstavlja najstarejšo trto in posebnosti slovenskih vin.

Razstavni prostor Slovenije na sejmu so krasile podobe slovenske vinske pokrajine vinorodnih dežel, slike mest in vseh največjih slovenskih znamenitosti.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.