https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za Slovence eden najpomembnejših dni novejše zgodovine

26.12.2019 ob 6:00  

Na današnji dan leta 1990 je takratna slovenska skupščina razglasila izide plebiscita o odcepitvi od Jugoslavije, zato danes v Sloveniji praznujemo dan samostojnosti in enotnosti.


Plebiscit, ki se ga je udeležilo 93,2 odstotka volivcev, je bil izvršen 23. decembra leta 1990. Okoli 95 odstotkov volivcev je na vprašanje: »Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« odgovorilo z »da«. Tri dni po plebiscitu, 26. decembra, so bili razglašeni rezultati. Ta dan obeležujemo kot državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti.

Foto: rtvslo.si

Še pomnite?

Na prvih demokratičnih večstrankarskih volitvah v Sloveniji po več kot pol stoletja, ki so bile aprila 1990, je zmagala koalicija Demos (Demokratična opozicija Slovenije), sestavljena iz opozicijskih strank, ustanovljenih po letu 1988. Za mandatarja vlade je bil izbran krščanski demokrat Lojze Peterle, ki je postal prvi predsednik vlade slovenske vlade.

Do tedaj vladajoča Zveza komunistov Slovenije se je odpovedala komunizmu in se umaknila v opozicijo. Ob vse večji nezmožnosti doseči v Jugoslaviji kakršenkoli dogovor si je Demos za cilj zastavil osamosvojitev Slovenije, pri tem pa ga je v skupščini podpirala tudi opozicija. Sklicujoč se na pravico naroda do samoodločbe je skupščina sklenila, naj o usodi Slovenije na plebiscitu odločajo vsi njeni državljani.

Slovenska skupščina je pol leta pozneje, natančneje 25. junija 1991 razglasila neodvisnost Slovenije in na podlagi plebiscitarne odločitve za samostojno državo uzakonila Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije ter Deklaracijo o neodvisnosti in tako postavila formalni temelj slovenski samostojnosti. Dan kasneje, 26. junija, je bila suverena slovenska država slovesno razglašena, s čimer so se končala prizadevanja za njeno samostojnost, začel pa se je boj za osamosvojitev.

Foto: vecer.com

Ta državni praznik se je leta 2005 preimenoval iz dneva samostojnosti v dan samostojnosti in enotnosti. Na ta dan smo namreč Slovenci pokazali največjo mero enotnosti v svoji zgodovini. Za Slovence je 26. december eden najpomembnejših dni novejše zgodovine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2019 ob 8:30 JE BIL NEKOČ gost

      Nekoč, danes pa ????? Ne-sprejemanje in ne-spoštovanje ustavno zagotovljene in varovane temeljne človekove pravice drugega in drugačnega do svobodnega javnega izjavljanja lastnega mnenja je očitno še vedno značilnost vplivnega dela samopašnih vrhov aktualne slovenske zakonodajne, izvršilne in sodne veje oblasti. To dokazuje javno izrečeni prezirljivi in žaljivi komentar zadnjega partijskega šefa in prvega demokratično izvoljenega predsednika RS Milana Kučana na po njegovem “pravljični” slavnostni govor aktualnega predsednika RS Boruta Pahorja, pa izključevalna komentarja premiera vlade RS Marjana Šarca in predsednika Vrhovnega sodišča RS dr. Damijana Florjančiča na slavnostni govor podpredsednika DZ RS Jožeta Tanka, ki da naj bi bil “nedopustno strankarski”. Kdor žaljivo in prezirljivo razglaša globoko utemeljene in smiselne javne pozive in priporočila predsednika RS Boruta Pahorja k nujnemu odprtemu, neizključevalnemu, odgovornemu in spoštljivemu dialogu med vsemi političnimi deležniki v družbi ter k nujnemu napornemu iskanju in doseganju razvojnih soglasij za “pravljičarstvo”, je sam nazadnjaško zadrt in nepoboljšljiv nasprotnik ter sovražnik resnične večstrankarske parlamentarne demokracije ter prikriti zagovornik diktature in terorja samooklicane ozke družbene “elite” oz. podzemlja “ugrabljene države”, ki naj bi samopašno vladala in delila “miloščino” v imenu sistematično preziranega, goljufanega ter sistematično izkoriščanega “naroda”, “nacije”, “ljudstva”, “državljanov” ali “delavskega razreda” RS.

      15 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 8:40 gost

        Če si bolan v glavi, ni nobene potrebe, da s komentarjem na portalu to kažeš. Molči in nihče ne bo nič vedel o tvoji bolezni.

        23 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 9:58 gost

        Da je bil govor Tanka neprimeren in žaljiv nas misli 80 % državljanov in ne samo našteti. Vaš čas je minil, ste neprijetna zgodovina in sprijaznite se končno s tem in ne smetite več povsod.

        21 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 18:04 Živela Slovenija gost

        Saj tega ni sam napisal. Prepisal je in objavil brez navedbe avtora. Tipično za SDS-ovce.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2019 ob 8:39 KDO HOČE NAZAJ V YU ?????? gost

      Nobene pravice nimate VLADAJOČI, da nas počasi, a vztrajno vlečete nazaj v podoben sistem, od katerega smo se tako enotno poslovili. Nacionalna (javna, državna) televizija, za katero moramo plačevati harač, je šele naslednji dan uvrstila izvlečke iz govora podpredsednika državnega zbora Jožeta Tanka, z novinarskim komentarjem, da je govor razdvajal, ni bil združevalen in je bil kritičen do vlad, ki jih ni vodil SDS. Vsekakor pa novinarji in uredniki, ki so študirali na režimsko-levičarski FDV (FSPN) niso bili tako kritični – še več – niso se v novinarskih komentarjih ZGRAŽALI nad IZKLJUČEVANJEM SDS in Janše v predvolilni kampanji, in v govorih in izjavah po zadnjih volitvah, ko so povsem po komunističnih vzorcih govorili “z Janšo pa ne, z SDS pa ne bomo sodelovali”. Tako JAVNO govorjenje je vredno vse obsodbe, posebno v demokratičnih državah. Novinarji na RTVS so bili tiho. Tiho pred tako očitnim izključevanjem. Nismo več v komunizmu, tovariši novinarji, ko je bilo izključevanj vse polno, tudi s streljanjem. Gospod Tanko je lepo povedal, kako smo z zadnjimi tremi vladami padali in padli. Tiste bivše komunistične države, ki so za nami pred 30 leti zaostajale, nas prehitevajo. V svetu je bila Slovenija spoštovana država, danes se naši sosedi iz Republike Slovenije norčujejo. Krive so slovenske VLADE, ne pa tuje države!!! Za novinarje RTVS in za ostale, ki imajo kratek spomin pa tale 3. alineja Temeljne ustavne listine: …ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in se v njej hudo kršijo človekove pravice, nacionalne pravice in pravice republik in avtonomnih pokrajin… Iz te države smo plebiscitarno izstopili, kakor smo plebiscitarno zavrnili vse tisto, kar je počel jugoslovanski vojaški diktatorski sistem v imenu diktature proletariata.

      20 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 8:46 gost

        Janševo trobilo pojdi na Janševo televizijo in tam smeti s svojimi prividi, lažmi in norostjo. Ta portal je namenjem pametnim ljudem in ne Janševim ovcam.

        26 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 9:56 gost

        Pa ne palamudi, preberi si intervju z Novinarko in publicistko Alenko Puhar, kako opisuje osamosvojitelje za Bavčarja pravi, da je igral finančni "monopoli" z našim denarjem na svoj račun in se zaigral a drugačče je dober človek in tako so bili osamosvojitelji za svoj račun? V romuniji se je odvila najčudovitejša demokracija brez sodbe šus v glavo, a soto vrednote za EU

        12 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 18:06 Živela Slovenija gost

        Tudi tega ni sam napisal. Prepisal je in objavil brez navedbe avtorja. Tipično za SDS-ovce.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.12.2019 ob 8:47 VELEIZDAJA gost

      Že 6 skupno zasedanje slovenske vlade z srbsko je veleizdaja in poizkus s postavite spet nekaj skupnega od katerega smo se na plebiscitu tako odločno odcepili. In kaj je to drugega kot veleizdaja slovenske vlade zoper odločitev ljudstva.

      14 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 9:12 čondraš gost

        Slovenska levica je zmerja bila najbolj srečna ko je lahko hlapčevala SRbom, že od Cankarja naprej. Kot je pisal sam, za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni . Vprašanje kakšni interesi se dogajajo ? Srbski agresor znova zahteva priznanje manjšine, po kakšni logiki vedo samo oni? Delovni migranti bi radi imeli pravice manjšine, gre se za agresiven napad na slovensko suverenost s strani večno krvi lačnih Srbov. Ni dovolj da so levičarji že malo morje slovenskih podjetij prodali srpskim tajkunom, zdaj bi radi še celo državo prodali ? Včasih se zares sprašujem, če si mi sploh zaslužimo biti narod ?

        7 20 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 10:23 gost

        Dobro, da si omenil Cankarja. DESNIČARI STE NAJVEČJI HLAPCI AMERIČANOM, NEMCEM IN VATIKANU. Vatikanu ste - DEMOS - podarili približno 12 % slovenske zemlje z gozdovi, objekti in stavbami vred. 90 % družbenih stanovanj ( OGROMNO STANOVANJ ) ste prodali po 10 % vrednosti teh stanovanj, ......................

        18 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.12.2019 ob 9:01 čondraš gost

      Vse dobro zavednim Slovencem in Slovenkam . Škoda da se revolucija ni izpeljala do konca in bi bivše zagrete vanabi komuniste ki so nam potem ukradli državo, z zadnjimi vojaki JLA, izgnali v Srbijo kjer jim je mesto, od Kučana, do Jankovića, Golubića, člane stranke Levica bi komot tudi sedaj poslli dol in še mnogo razno raznih jugonostalgikov.

      10 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 9:10 gost

        Ti nerazumni cerkveni in Janšev človek, toliko si nor, da niti ne vidiš, da so v stranki SDS, na katero so čisto nor, na vrhu sami komunajzari: Janez Janša, Milan Zver, Andrej Šircelj, Sonja Ramšak, Tone Krkovič, Barbara Brezigar, Vinko Gorenak,............. BEČKI KONJUŠAR tebe in tebi podobne bi pa morali izgnati v Argentino, da ne bi več delali sovraštva v Sloveniji in brenzali razvoja Slovenija. Kučan je za vas GOSPOD, Levica pa edina stranka, ki se bori za delavce, upokojence, brezposelne, matere, otroke, ................

        21 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 10:00 gost

        Tebe bi že davno mogli poslati na psihiatrijo, ka bi te malo k sebi spravili, što li je na svet spravo takšne izmečke ?

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.12.2019 ob 9:03 ZA 8:40 in 8:47 gost

      Kaj tovariša resnica boli, če boli ni potrebno da sta žaljiva in nedostojna s tem samo dokazujeta kam spadata, rdeča komunistična banda nikoli ni bila sposobna dialoga - debate in nikoli ne bo, ne razumem, da vam ni jasno, da več nimamo samo komunizma ampak večstrankarski sistem ali DEMOKRACIJO , kjer lahko vsak pove - napiše svoje mnenje in kar misli. IN TO HOČETE VI ZATRETI, PREPOVEDATI .........

      13 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.12.2019 ob 9:13 čondraš gost

      Ti nerazumni cerkveni in Janšev človek, toliko si nor, da niti ne vidiš, da so v stranki SDS, na katero so čisto nor, na vrhu sami komunajzari: Janez Janša, Milan Zver, Andrej Šircelj, Sonja Ramšak, Tone Krkovič, Barbara Brezigar, Vinko Gorenak,............. BEČKI KONJUŠAR tebe in tebi podobne bi pa morali izgnati v Argentino, da ne bi več delali sovraštva v Sloveniji in brenzali razvoja Slovenija. Kučan je za vas GOSPOD, Levica pa edina stranka, ki se bori za delavce, upokojence, brezposelne, matere, otroke.........................upam da si s strani Pomurca vsaj dobro plačan za smešnice ki jih pišeš :).

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 10:16 gost

        To ni smešnica, da so bili vsi ti med najbolj zagretimi komunisti - to je resnica VSEM BUTALCEM, KI TEGA NE VESTE, DOSEGLJIVA NA GOOGLU. Mi, starejši, pa to vemo iz življenja, ker smo takrat živeli in v živo gledali te spreobrnjence za koristi svoje riti. Če si pa toliko zabiti, da res ne veš koliko dobrega je stranka Levica napravila v svojem kratkem mandatu za malega človeka, ti pa niti Bog ne more pomagati. Ne morem razumeti kako lahko desničarji tako močno sovražite vse, kar ni vaše. Vedno si najdete ( vaš voditel Janša in cerkveni, vi pa potem brenkate po teh strunah ) neko skupino, da lahko izlijete na njih gnojšnico, ki jo nosite v sebi. Komunisti, migranti, begunci, Romi, Bosanci, Srbi, neverujoči, tisti, ki poslušajo južno glasbo, ............... Vedno najdete nekoga, da lahko izlivate svoje sovraštvo, čeprav vam ti ljudje niso čisto nič krivi ZA VAŠE BEDNO ŽIVLJENJE IN VAŠE NEUSPEHE.

        19 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.12.2019 ob 9:16 čondraš gost

      Če me spomin ne vara je pred leti neka prosrpska tožilka želela ovaditi Kučana zaradi smrtnih žrtev srpske smešne JLA na naših tleh ? Debeli, si malo pozabil na to ? Se je Kuček malo zameril srbinom ali kako ? Na čigavo stran si se takrat postavil ? Teslo.

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 10:36 gost

        Si pozabil napisati, da tudi Janeza Janšo. Pozabil si napisati tudi to, da je slovenska TO sestrelila helikopter z oznakami rdečega križa, v katerem je umrl slovenski pilot. TO je pa vodil - kdo že .........????????

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.12.2019 ob 9:26 ZA 9:10 gost

      Pozabil si napisati da se levica bori za LENUHE, BEGUNCE in ostalo drhal samo za Slovence NE

      9 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 9:35 čondraš gost

        Pozabil si napisati da se levica bori za LENUHE, BEGUNCE in ostalo drhal......res je, torej se v glavnem borijo za svoje pravice :).

        5 20 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 10:30 gost

        Če so zate delavci, upokojenci, otroci, matere, invalidi, trajno nezaposljivi, bolni, starejši, ........ lenuhi, potem si ne zaslužiš imena človek. Si vse kaj drugega, samo ČLOVEK nisi.

        23 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.12.2019 ob 9:34 čondraš gost

      debeli...toliko ne vidiš da ni bilo druge opcije v Jugoslaviji kot da si bil komunist če si želel biti v politiki, ampak nekateri so spregledali neumnost partije, drugi so pa še danes v dobi treh tv programov in dveh radijskih...pa živite v svojem malem omejenem jugosvetu, kjer so homoseksualce zapirali an psihiatrijo, drugače misleče pošiljali na Goli otok ali izgnali v tujino, nezakonite migrante so streljali ob prestopu meje in tvoje Zigane zapirali v getoje ;) . Nekako moreš biti trčen da vse zadnje našteo podpiraš danes in sprejemaš, hkrati pa mahaš z jugoslovansko zastavo, to je slika Levice, shizofrenija, ti bi čisto sodil k tej stranki. Poglej samo trčeno Violeto, debelega homoseksualca s Ptuja, Trčenega Trčka, histeričnega Kordiša, skorumpiranega predsednika Mesca, kot bi gledal potujoči cirkus, shizofrenikov.

      5 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 10:41 gost

        S TEM BEBAVIM KOMENTARJEM SI PA VSE POVEDAL O SEBI. SI TEŽKI SHIZOFRENIK. Ker se tega sam ne zavedaš, prosi sorodnike, da ti poiščejo potrebno strokovno pomoč.

        16 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 10:43 gost

        Če bi bilo po tvoje bi bilo v Jugoslaviji 15 milijonov komunistov najmanj, to kar opisuješ naprej to počne tvoj ljubljeni vodja JJ s pomočjo rkc in njihovega vodstva Levici pa nisi dorasel nitido gležnjev ampak jim lahko čistiš čevlje po znanju in po vsem ostalem?

        17 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.12.2019 ob 10:53 SULI gost

      Spoštovani slovenci in slovenke vse najboljše vsem ob današnjem prazniku SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI , prav tako vsem ŠTEFANOM za njihov god. Nevem pa kaj rečete na voščilo sekretarja na ministerstvu za šolstvu za BOŽIČ dr. JERNEJA ŠTROMAJERJA. Nakoncu vam želim vsem srečno in blagoslovljeno NOVO LETO.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 22:00 levonje gost

        ne trudi se, levim niti čestitati ne smeš, ti že minuse talajo....to vse pove o njih!

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.12.2019 ob 10:59 Df gost

      Jaz sem kozojebec in te pravice mi nihče ne more vzeti..noben Janševec pa tudi ne Kučanovec..jaz sem svet zase.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.12.2019 ob 12:36 EbeleBebele gost

      Kakšen 26 junij če je 25??

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.12.2019 ob 14:15 TEBI OB 10:30 gost

      ZAPISAL SI SLEDEČE "Če so zate delavci, upokojenci, otroci, matere, invalidi, trajno nezaposljivi, bolni, starejši, ........ lenuhi, potem si ne zaslužiš imena človek. Si vse kaj drugega, samo ČLOVEK nisi" Ker si grobo žalil navedene in mene, ki sem zapisal, da levica podpira LENUHE naj ti razložim - napišem kdo je lenuh, ker si tupast pa tega ne veš Slovar slovenskega knjižnjega jezika pravi: LENUH JE "slabšalno len človek: njegov sin je lenuh; lenuhov ne bom podpiral / duševni lenuhi / kot psovka vstani, lenuh ● za lenuha ni kruha len človek ne more pričakovati materialnih dobrin" A ZDAJ RAZUMEŠ KDO JE LENUH ? KAR SE PA LEVICE TIČE: VIOLETA TOMIČ: "Poslance na minimalce" kaj pa danes pravi ? KORDIŠ: "privatnike nagnati z bajoneti iz države" Jernej Štromajer čestitka za božič: “Vesel božič, umazane živali!” KAJ PA NA TO PRAVIŠ PAMETNJAKOVIČ ?

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 14:36 gost

        Pravim na kratko: v tvoji glavi ni vse poštimano, spreobračaš besede in lažeš. Kar se pa JŠ tiče, je to sramota za človeka, čeprav je mislil v prispodobi. Pa ta JŠ ni nobeden pomemben član Levice, tako, da mi za njega dol visi.

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.12.2019 ob 14:58 gost

      Za vse manj pametne desničarje, ki tu trolate bedarije: preberite si na MMC - ju Pogovor z Dušanom Plutom, da boste izvedeli kakšna junaka sta bila Janez Ivan Janša in Igor Bavčar - v bunkerju pod Cankarjevim domov. Tudi Mitja Kunstelj je pisal o tem. Preberite si vse komentarje pod tem člankom, da boste sploh dojeli kaj si misli večina Slovencev o vaši NAPAČNI POTI.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 16:06 gost

        Spoštovani (gost) nisem desničar, vendar pa mislim, da ODCEPITEV ali OSAMOSVOJITEV od TOTALITARNEGA REŽIMA ni bila NAPAČNA POT. Bi pa te rad opomnil, da politiki iz tistega časa govorijo vsak malo po svojem, bodisi z desnga pola ali levega pol. pola, kateri je celo nasprotoval ODCEPITVI. Verjemi pa, da takrat ni bilo vseeno ne desni ne levi pol. opciji, vendar smo se mi slovenci odločili na PLEBISCITU za ODCEPITEV od Yug..

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 16:31 gost

        Nisi razumel, bom na kratko. NAPAČNA POT je bila: sprememba družbenega sistema brez vprašanja in privolitve državljanov, denacionalizacija, prodaja najboljših podjetij za drobiž, prodaja na stotisoče družbenih stanovanj za drobiž, napačen način privatizacije, odprodaja državnih bank za skorjico kruha, prisilno upokojevanje na deset tisoče mladih ljudi, ki so bili napoti desničarjem - DEMOSu, izbris 25.000 ljudi, ........... Kaj ima večina ljudi danes od te odcepitve - revni upokojenci, delavci delajo kot sužnji za plače, s katerimi ne morejo solidno živeti, velika nezaposlenost, veliko lačnih ljudi, precej brezdomcev, slabi medčloveški odnosi, neskončno bogati ljudje, njihovi delavci pa reveži, korupcija, več vrst državljanov z različnimi pravicami - Janšev vojščak Vili Kovačič lahko pride do Ustavnega sodišča kot midva v trgovino, nekdo drugi bo na to čakal 30 let pa tja ne bo prišel, ...............????? Prejšen režim ni bil noben TOTALITAREN režim. IMELI SMO SAMOUPRAVNI SOCIALIZEM Z DELEGATSKIM SISTEMOM IN VOLITVAMI. Kdor je takrat bil star vsaj 20 let, to mora poznati, kdor takrat ni živel pač tega ne ve, sovražnik tega sistema pa tega noče vedeti ali pa v resnici ne ve, ker je preveč zmanipuliran z Janševimi in cerkvenimi lažmi. Da ne pišem o tem kakšne pravice je imel takrat delavec in kakšne ima danes, kako hitro je lahko dobil delo in primerno stanovanje. O tem lahko danes samo sanja.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 18:03 čondraš gost

        v bunkerju pod Cankarjevim domov...to je enkaj povsem normalnega, vsak taktik in vojsko vodja more biti na varnem da lahko snuje taktiko, JJ in Bavčar sta več kot uspešno opravila svoje delo, 3 največja armada v Evropi se je ukozila po hitrome postopku in je popokala domov..haha, kakšna vojska, da so mamice prosile generale naj njihove zelenčke pošljejo domov..haha, 3 največja armada, muhahaha..đše zdaj jim solze tečejo od strahu in luzerskega poraza .

        2 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 18:28 gost

        Čondraš 18:03, ti nisi normalen. Če ne bi bilo Kadijevića, nekaj pametnih ljudi v jugoslovanskem in slovenskem vodstvu, bi 300 avionov v dveh urah zravnalo Slovenijo z zemljo. Samo iz vrhniške kasarne bi lahko uničili celo Ljubljano, če bi hoteli. Zato ne piši norosti.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 19:54 gost

        Čondraš 18:03 ......... preberi si kaj o BRIONSKI DEKLARACIJI, da boš vsaj nekaj vedel o naši zgodovini. Jugoslovansko vodstvo je PREDLAGALO podpis pogodbe z zunanjimi opazovalci za miren odhod Slovenije iz Jugoslavije in si ni želelo nobene vojne s Slovenijo. Podpisnika te pogodbe sta bila Kučan in Drnovšek, prisotna so še bili Peterle, Bučar in Rupel. Ostali so bili v bunkerju pod Cankarjevim domom. Še ena pomembna stran zgodovine, ki je desničarji ne priznavate. Naša TO je obkolila vojašnice, jim odklopila elektriko, vodo, plin. Ne obračajte zgodovine po vaših željah, ker je bila resnična drugačna. Veliko ljudi, ki še puške ne znajo v roko prijeti, je danes vojnih veteranov z nekimi pravicami.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 21:00 gost gost

        ne omenjaj Pluta, ker je tipicen strahopetni preobleceni komunist, ki ni naredil zelenga za slovenijo.

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 22:02 teleeno gost

        kunstla pa pluta si najšo za argumentiranje, hahaha kučan se je po tvoje boril za osamosvojitev, jeli? koleščki ti nagajajo....

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.12.2019 ob 16:11 Risto Kubura gost

      DESNIČAR = BEBAVEC!!!! Živeli LEVIČARJI!!!!

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.12.2019 ob 16:36 Lendavski nadvojvoda gost

      Dol z Janšo,živel OF .

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      26.12.2019 ob 17:05 Lendavski betyár gost

      Živel Janša, mrš levaki.

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      26.12.2019 ob 17:57 gost

      V SLOVENIJI JE ZA DELAVCA IN UPOKOJENCA VELIKO SLABŠE KOT JE BILO V JUGOSLAVIJI - pa se lahko vsi desničarji na zobe vržete je to resnica.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 18:27 gost

        Slabše je za tebe čefur zagamani, ker nimaš svoje domovine, Srbi te niso hoteli vzeti s seboj.

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 18:36 gost

        Če nisi pismen, prosi nekoga, da ti razloži to, kar sem zapisal. Vprašaj delavce z minimalnimi plačami kako živijo v mestih v najetih stanovanjih ali se stiskajo z otroci pri starših, ker ne dobijo stanovanja ali ga pa ne zmorejo plačati. Vprašaj na Rdečem križu, Karitasu, Podpornici, .... koliko paketov razdelijo, koliko položnic plačajo, ...... Ljudje delajo in s svojo plačo ne morejo preživeti. Žalost od države in delodajalcev. Tvoje pisanje je pa za hlev, ne za portal.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 20:56 gost gost

        kaj imajo desnicarji s tem, ce imate Desus in Erjavca ki skrbi za upokojence. Nikjer v drzavah EU ni stranke upokojencev in veliko boljse zivijo, kot v sloveniji. ce se pustite od socialistov vedno pred volitvami nategnit vam je prav. ali erjavecbsamo laze kot komunisti o obljbljeni dezeli?

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      26.12.2019 ob 18:31 tito gost

      Ja sam se skrivao u pečini, pa me Nemci nisu uhvatili, posle sam se skrivao po raznim tunelima i skrivenim bunkerima i zato su švabe izgubile rat, ja sam ih pobijedio iz podzemlja. To što kažu Rusi i Amerikanci, da su pobedili nacizam, nije istina, švabi su izgubili rat zbog moje taktike.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.12.2019 ob 20:52 gost gost

        vsi so jedli kruh, hehehe, nebuloza, nekateri celo kaviar, drugi travo na golem otoku, ali pa niso rabili jest ker so jih pobili. Po banane so pa na koncu vsi se vedno hodili v kapitalisticno drazavo.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.12.2019 ob 20:48 boljsevik gost

      Svim komunjarama čestitam neradni dan

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      26.12.2019 ob 22:21 pišta gost

      KO danes na ta državni praznik ob spominu na ta velik dogodek prebiram komentarje vidim, da je res, kar je nekdo nedavno povedal, da Slovenci ne rabijo znanjega sovražnika, ker so sami sebi največji sovražnik. Namesto, da bi stopili skupaj in ustvarjali, bli uspešni in gradili skupno prihodnost se nekateri tukaj kregate za oslovo senco. Dejstvo je, da je SFRJ pač zgodovina. Kakšna je taka je. In noben od ostlih narodov si ne želi ponovne SFRJ. Največji JUGO nostalgiki očitno bivajo v Sloveniji. Če na Hrvaškem javno obesiš jugo zastavo ali rdečo zvezdo pride policija in si kaznovan. Zato so vse razprave okrog teg brez vezne. Namesto, da bi veselo gledali v prihodnot in se veselili daašnjega dne se kragamo in pogledujemo nazaj. Tisti, ki pa nekaj natolcujete o stadardu pa bi vas samo spomil, če se pomnite kaj se je pred 30 leti dobilo v trgovinah? S čim smo se vozili? Kakšne avte ste dva dni nazaj videli pred trgovskimi centri? Še parkirišč je zmanjaklo. Kaj vse lahko danes kupiš v trgovinah. Ali si naročiš preko spleta in iz EU pride paket v treh dneh in te nihče ne vpraša kaj si kupil. Naj živi Slovenija! Naj živi EU. Bodimo si dobri in stopimo skupaj in se veselo podajmo v leto 2020, ki naj bo uspešno za VSE !!!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      27.12.2019 ob 8:55 cibek gost

      Velika škoda,da je sploh ,do tega sploh kdaj prišlo ,ker živim slabše ,kot za časa Jugoslavije

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      27.12.2019 ob 11:44 gost

      Ka se kozojebec šče nej prebujdo? Ali pa hrkno za večno...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.