https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite, kaj prinaša sprememba voznega reda Slovenskih železnic

17.12.2019 ob 18:00  

V soboto, 14. decembra, je začel veljati novi vozni red Slovenskih železnic, ki prinaša novosti tako v notranjem kot mednarodnem potniškem prometu, in bo veljal do konca poletnih šolskih počitnic, 29. avgusta 2020.


Notranji promet

Kot v okviru sprememb v notranjem prometu izpostavljajo v SŽ, nov vozni red med 18. aprilom in 27. septembrom 2020 spreminja in podaljšuje koledar voženj kopalnega vlaka v Koper in Pulj.

Poleg tega predvideva krajši potovalni čas med Hodošem in Koprom. Dva vlaka bosta tudi po novem vozila z garnituro Pendolino, na račun ukinitve nekaterih postankov pa bo čas potovanja skrajšan celo za 46 oz. 76 minut. Ukinjeni postanki bodo nadomeščeni z lokalnim vlakom.

Med Zidanim mostom in Laškim pa od sobote namesto sedmih nadomestnih avtobusov znova vozijo vlaki.

Mednarodni promet

V mednarodnem prometu v SŽ izpostavljajo krajši potovalni čas mednarodnega vlaka InterCity Cittadela, ki vozi med Ljubljano in Budimpešto, pri čemer bo potovanje proti Budimpešti krajše za 24 minut, iz Budimpešte pa za devet minut.

Tudi z novim voznim redom bodo vozili vlaki iz Ljubljane proti Trstu in obratno, neposredne dnevne povezave so vzpostavljene še do Gradca, Dunaja, Salzburga, Münchna, Frankfurta, Zalaegerszega, Veszprema, Budimpešte, Zagreba, Beograda.

V okviru ponudbe nočnih vlakov so povezave z nočnima vlakoma s spalniki in ležalniki v smeri Züricha ter proti Salzburgu, Münchnu in Beogradu.

Poleg povezav do letališč Gradec, Frankfurt, Dunaj in München je z Ljubljano povezano tudi letališče Trst v Ronkah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2019 ob 20:33 gost

      zaj do rikverc vozili :D hehe

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2019 ob 21:13 gost

      M.Sobota ------- Koper 7 ur + ura zamude

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2019 ob 15:28 Nika Stadnik gost

      Odhod v Slovenijo. Hvala za informacije. http://confiduss.com/en/jurisdictions/slovenia/infrastructure/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.