https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Brez vnosa PIN-a v prihodnje do 100 evrov nakupov

18.12.2019 ob 11:00  

Več bank bo v prihodnjem letu dvignilo skupni limit brezstičnih nakupov brez vnosa PIN.

Do sedaj je veljal skupni limit 50 evrov. Po tem ko se je konec oktobra omejitev posameznega plačila brez PIN iz 15 evrov dvignila na 25 evrov, se skupni limit ni spremenil.

Po novem letu pa bodo številne banke dvignile tudi skupni limit. Vsota zaporednih brezstičnih plačil brez uporabe PIN-a se lahko giblje med 50 in 150 evrov.

Z januarjem bo limit dvignila Sberbank, nova višina limita pa bo znašala 100 evrov.

Unicredit bank bo prav tako dvignila limit na sto evrov, in sicer s 1. marcem. Kot so sporočili, bo najvišji posamični nakup, pri katerem ne bo treba vnesti PIN, bo ostal 25 evrov, ko bo seštevek teh malih nakupov dosegel sto evrov, pa bo treba vnesti PIN številko.

Tudi v NLB načrtujejo povečanje limita. Ta je trenutno določen pri 50 evrih, po neuradnih informacijah pa je v igri zvišanje limita na sto evrov, poroča Zurnal24.

V NKBM odločitve, ali bodo limit zvišali, še niso sprejeli. V Gorenjski banki skupne vsote brezstičnih plačil ne nameravajo povečati, prav tako o dvigu tega zneska ne razmišljajo v Addiko banki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2019 ob 17:58 đonson gost

      In smo tam, kjer smo bili pred MNOGO LETI???????????????????? Izgubiš kartico, najditelju ni treba PINA za 100 EUR napravi nakup - potem pa kartico "fukne" reko Muro, Dravo, Savo. In to kartico bo iskala podmorska reševalna skupina iz Savudrije v omenjenih rekah. Če je seveda prej ne bod pogoltnil kak velik SOM, ki ga bo ujela Romunska podvodna skupina, ga predala mesarjem in ti ga bodo razkosali. Država Slovenija to meso uvaža, torej kartica se vrne, mediji pa bodo obvestili lastnika kartice, da je tota pač malo poromala. Ne pozabimo pa bank, KI BODO IZGUBITELJU IN SEVEDA NA KONCU NAJDITELJU VMES OBRAČUNALI 100 EUR, KI JIH "lastnik kartce ni nikdar videl, ker so mu jih ukradli" Nato pa nastopi čudežna država, ki poravna dolg nesrečnemu izgubniku -dobitniku. Amen.in ga razkosala

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2019 ob 23:57 piki gost

      Jaz tudi plačujem brez PIN-a. In to ne glede na višino nakupa. VEDNO in SAMO z GOTOVINO! Nobenim kartcam ne zaupam. Ne rabi država vedeti kaj, kje in koliko sem kupoval. Gotovino kasiram in z gotovino plačujem. Še vedno najboljša varianta. Tako tudi država ne ve koliko kasiram, ker je v gotovini. Zato se ponekod v svetu trudijo ukiniti gotovino, ker imajo tako popoln nadzor nad ljudmi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.