https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Najem letala do 20 tisoč evrov za evakuacijo slovenskih državljanov iz križarke

21.02.2020 ob 12:00  

Vlada Republike Slovenije soglaša z najemom letala v viši do 20.000 EUR, ki bo slovenske in hrvaškega državljana pripeljalo v Slovenijo in nalaga Upravi RS za civilno zaščito in reševanja, da v okviru mehanizma EU za krizne razmere Evropsko komisijo zaprosi za povračilo stroškov najema in poleta letala v Slovenijo v višini 75%.

Na Ministrstvu za zunanje zadeve so včeraj potrdili, da sta med okuženimi z novim koronavirusom na ladji za križarjenje Diamond Princess tudi dva slovenska državljana. 

"Ministrstvo za zunanje zadeve je v okviru EU konzularnega kriznega odzivanja, v dogovoru z Ministrstvom za zunanje zadeve Italijanske Republike in Ministrstvom za zunanje zadeve Nemčije, sprejelo ponudbo Kriznega oddelka Ministrstva za zunanje zadeve Italije, da se pri evakuaciji EU državljanov vključi tudi slovenske državljane.

Po predvidenem načrtu bo letalo z evropskimi državljani pristalo na berlinskem letališču Tegel.

Predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za obrambo in Ministrstva za notranje zadeve so se strinjali, da je najbolj ustrezna in finančno racionalna rešitev za evakuacijo slovenskih državljanov iz Nemčije najem komercialnega letala.

Ministrstvo za zunanje zadeve se je v okviru EU sodelovanja na področju reševanja državljanov in na podlagi zaprosila s strani veleposlaništva Hrvaške v Ljubljani strinjalo, da se skupaj s slovenskimi državljani iz Berlina pripelje tudi hrvaškega državljana. Slednjega bodo hrvaške oblasti prevzele s svojim zdravstvenim vozilom neposredno po pristanku na letališču v Republiki Sloveniji," so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

* Fotografija je simbolična.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2020 ob 17:14 Lendavski nadvojvoda gost

      Mater jim,če so znali,pa plačali do tja,naj ostanejo tudi tam do ozdravitve ako su betežni.Ne jih vlačiti nazaj.Pa vse naj plačajo,naj ne jemljejo od mene iz proračuna.Prav malo me briga za te riti polne denarja,jaz sem ladje za križarjenja samo po televiziji videl.Boli me za te bouge siromake,itak so za svoje uživancije pokrali drugim nam .Nemreš biti bogat,če ne vzameš ,si prisvojiš,če drugi ne dobi manj.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2020 ob 19:26 gost

        OBJAVITI IMENA VSEH TEH BOGATUNOV , KI SE BODO ZA NAŠ DENAR VRAČALI IN MORDA ŠE BOLNI RAZŠIRJALI TO TEŽKO BOLEZEN PRI NAS. NEMA TU MILOSTI IN IZGOVARJANJE DO ZAŠČITE ZASEBNOSTI. Z IMENI NA PLANO.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2020 ob 19:17 gost

      Pa če so imeli za križarjenje,potem naj plačajo tudi avion in pika,pa kdor koli to je.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2020 ob 20:23 rile gost

      Če rinejo tja ,pol naj tam ostanejo,(sedaj do se pa bahali ,da so bili na Kitajskem) a verjetno Slovenije ne poznajo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2020 ob 23:08 gost

      Lendavski,kot ti in jaz ,tudi oni plačujejo vladi RS davek,zato ima vsak pravico da v tem primeru vlada pomaga,a ne država,saj država smo mi vsi davkoplacevalci

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2020 ob 9:59 gost

        Ne piši bedarije in ne zagovarjaj bogatih. Nekateri ravno tako državi plačujejo vse, pa do Ljubljane ne morejo priti z državnim prevozom. Sem siguren, da sam ne bi dobil te pomoči, če bi tam bil na lastne stroške. In o tem ne odloča država temveč oni starček, ki v vladi nekega heroja špila. Če so ljudje vedeli, da ta tam razsaja bolezen, nimajo kaj tja hoditi!!!!!!! Če bodo ti ljudje to bolezen razširili po Sloveniji - kar ni izključeno-, me zanima kaj boš potem napisal. Naj za SVOJ DENAR ostanejo tam, kamor so se nespametno silili.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.02.2020 ob 7:08 komentator gost

      če majo keš za križarjenje, potem majo tud za kaj druzga in definitivno ne bi smela to napraviti vlada. amapk vlada je največji idiot slovenije, kaj potem pričakovati. živel kretenizem!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.