https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenijo stresel zmeren potresni sunek

03.04.2020 ob 19:00  

Potres so čutili prebivalci večjega dela Slovenije.


Danes ob 18.16 je po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso), Slovenijo stresel zmeren potresni sunek z magnitudo 3,3. Epicenter je bil devet kilometrov vzhodno od Vipave.

Moč potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci večjega dela Slovenije in tudi v Zagrebu. 

 

"V sredo, 1. aprila 2020, ob 21.57 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,4 v bližini Ljubljane, 6 km severozahodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Ljubljane in Polja pri Vodicah. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98)," poroča Arso.

Vir: Arso

V nedeljo, 22. marca, je zgodaj zjutraj, malo pred pol sedmo uro, močan potres stresel Hrvaško. To je bil najmočnejši potres v zadnjih 140 letih. Prvi potres je bil ob 6:24 z magnitudo 5.3. Drugič je streslo ob 7:02 z magnitudo 5.0. Streslo je še tretjič in sicer ob 7:41 z magnitudo 3,7. Sledilo je še več popotresnih sunkov. 

* Fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2020 ob 19:55 gost

      Zgleda,ka nebo miru,z temi potresami,dokler nas redno ne zdrma.To kar se zadnje čase dogaja z temi potresnimi sunki, me kar skrbi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.