https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pravočasno poravnajte obveznosti, te so pomembne za pridobitev izredne pomoči

08.04.2020 ob 11:48  

Med velikonočnimi prazniki plačilni promet vsako leto miruje, zato Finančna uprava RS (Furs) opozarja, da pravočasno poravnate obveznosti. Te pa so letos pomembne tudi zaradi pridobitve izredne pomoči zaradi koronavirusa.


FURS opozarja, da se obveznosti, ki zapadejo v petek, 10. aprila, ne prenesejo na naslednji delovni dan, ampak bodo pravočasno poravnane le, če bodo plačane do četrtka, 9. aprila. To je letos pomembno v luči pridobitve izredne pomoči zaradi koronavirusa.

Namreč eden od pogojev za uveljavitev izredne pomoči so tudi poravnane vse davčne in nedavčne obveznosti, ki jih pobira Furs na dan uveljavitve zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije koronavirusa in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo. "Vsi, ki ste že oddali davčni obračun za lani do vključno 31. marca, morate obrok za mesec marec ali obrok za prvo trimesečje ter morebitno poračunsko akontacijo plačati najpozneje do 9. aprila, " opozarja FURS.

Rok za plačilo obroka je sicer 10. april, a na ta dan zaradi velikonočnih praznikov banke in hranilnice ne izvajajo plačilnega prometa. Če bo interventni zakon objavljen v uradnem listu ta petek, bo začel veljati v soboto, to pa bo potem tudi dan, na katerega se bodo preverjali pogoji poravnanih davčnih obveznosti.

Banke in hranilnice v času velikonočnih praznikov ne izvajajo medbančnega plačilnega prometa, ker takrat evropski plačilni sistem Target 2 ne deluje. V večini držav EU je v petek, 10. aprila, že praznični dan, prav tako ponedeljek, 13. aprila. Oba dneva bo zaprta tudi Ljubljanska borza.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.