https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Osem mladih pomurskih športnikov bo potovalo na Škotsko

Murska Sobota, 25.7.2011  

Na 45. mednarodnih igrah šolarjev, ki bo potekalo od 3. do 8. avgusta v škotskem mestu Hamilton, bo nastopilo tudi osem športnikov iz Mestne občine Murska Sobota. 

"Mestna občina Murska Sobota je bila ob mestih Darmstadt, Graz in Ženeva tudi največkrat organizator mednarodnih iger šolarjev. Od dosedaj organiziranih 44-tih Mednarodnih iger šolarjev, se je Mestna občina M. Sobota udeležila 27-tih Mednarodnih iger šolarjev. Mednarodno gibanje šolarjev ima svoje korenine v Sloveniji. Prve igre so bile na pobudo profesorja Metoda Klemenca v Celju petega junija 1968. Osnovni cilj je druženje in prijateljevanje mladih športnikov iz različnih delov sveta, ne glede na njihovo rasno, narodno, politično in versko pripadnost v olimpijskem duhu in prežeto z olimpijskimi ideali. Za našo občino je to velika promocija, saj so naši športniki na teh igrah  zelo uspešni," je povedal župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec. Športniki iz murskosoboške občine so sicer od leta 1989, ko so bile igre v Andori, do danes, osvojili 5 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronaste medalje.

Mestno občino Mursko Soboto bo med drugim predstavljalo šest mladih atletov Panvite.

Nastopilo že 200 mest iz 50-tih držav z vseh kontinentov sveta

Kot predstavnik Mestne občine Murska Sobota se bo iger udeležil tudi predsednik Športne zveze Murska Sobota in podpredsednik Slovenskega združenja mednarodnih iger šolarjev Stanko Kerčmar, ki je v zvezi z igrami povedal: "Uradno vabilo za udeležbo mladih športnikov na teh igrah je župan Mestne občine Murska Sobota s strani organizatorja 45. Mednarodnih iger šolarjev prejel 16. novembra 2010. Letos smo se odločili, da na igre pošljemo šest mladih iz discipline, ki je na igrah obvezna, to je iz atletike, poleg tega pa še dva mlada tenisača is teniške šole Jakopina.Na igrah bo sodelovalo čez 1.500 mladih iz več kot 80 mest oziroma občin v starosti od 12 do 15 let. Športna tekmovanja bodo potekala v naslednjih disciplinah: atletika, badminton, golf, jadranje, judo, nogomet, plavanje, odbojka in tenis.S strani Mestne občine Murska Sobota se bodo iger udeležili naslednji tekmovalci:

ATLETIKA/ člani atletskega kluba Panvita Murska Sobota:

Horvat Dominik (100 m), Hari Daniel (1500 m), Kočar Nathan (1500 m), Celec Nino (skok v daljino), Sedonja Simona (800 m), Hari Mateja (800 m) ter trenerja Kočar Diana in Brinar Andrej.

TENIS/člani teniške šole Jakopina:

Gaber Žiga, Ščap Nika ter trener Jakopina Jernej.

Finančna sredstva za udeležbo na igrah je zagotovila Mestna občina Murska Sobota in znašajo 452 evrov po osebi. Iz Slovenije bodo na igrah sodelovali še mladi iz naslednjih občin Celje, Maribor, Slovenj Gradec, Ptuj, Mislinja, Ruše, Šentilj, Ravne na Koroškem in Pesnica. Naslednje 46. mednarodne igre šolarjev v letu 2012 bodo v mestu Daegu v Južni Koreji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.