https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaključek 40 dnevne akcije brez alkohola poziva k zmernosti preko celega leta

16.04.2020 ob 6:05  

Minulo soboto se je končala tradicionalna akcija 40 dni brez alkohola, ki je letos potekala pod geslom Za zdravje in zdrave odnose. Organizatorji akcije se zahvaljujejo vsem, ki so se odzvali povabilu in se za mesec in pol odpovedali alkoholu zaradi sebe in zaradi solidarnosti z vsakim četrtim Slovencem, ki trpi zaradi alkohola.


Poudarjajo, da vsak dan zaradi alkoholu pripisljivih vzrokov umreta dve osebi, kar govori o resnosti in razširjenosti problema čezmernega pitja alkohola v Sloveniji. Z udeležbo v akciji 40 dni brez alkohola izražajo solidarnost z vsemi, ki zaradi alkohola trpijo v družinah, pri zdravju ter zaradi nesreč in smrti v prometu. Prav tako so preventivne akcije spodbuda, da spremenimo svoje navade in smo preko celega leta zmerni in odgovorni.

Organizatorji in pridružene organizacije so še posebej opozarjali na tveganja zaradi alkohola, ki pušča veliko škodo na zdravju posameznika in zdravju celotne družbe.  Števila podpornikov akcije organizatorji ne morejo natančno meriti, so pa njihove vsebine na družbenih omrežjih dosegle več kot 100.000 ljudi, so sporočili iz Slovenske karitas.

»Če se že odločite, da se ne boste povsem odrekli alkoholu, pijte čim manj, saj vsako pitje alkohola poveča tveganje za razvoj različnih bolezni. Povedano drugače: ne poznamo varnega pitja alkohola, vsako pitje je tvegano. Če pijete več, kot je meja manj tveganega pitja, se lahko hitro pokaže škoda,« pojasnjuje stališča stroke prim. izr. prof. dr. Marko Kolšek, dr. med., strokovnjak za zdravljenje alkoholizma in podpornik akcije.

V Sloveniji se s problematiko alkohola spopada vse več strokovnjakov in organizacij, med katerimi so Slovenski  karitas, Javni agenciji RS za varnost prometa, portal Med.Over.Net, NIJZ s projektom SOPA.si ter nekatere druge ustanove. Z združenimi močmi so, vsak na svoj način in v stiku s svojimi ciljnimi skupinami, spodbujali k dejanjem solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola v naših družinah, na cesti in pri zdravju.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2020 ob 9:06 Breznik gost

      In v tem casu se najde bedak iz prve stranke v drzavi, vozi pijan, prehitro in 12 dni o tem molci. Hojs bi pa kontroliral postopek policije,namesto da bi se pogreznil v gnoj, saj si ga jeHojs nastavil? Tudi on bi moral odstopiti.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.04.2020 ob 9:29 gost

        Breznik - pa tudi ti bi morel nehati s takim butastim razmišljanjem o odstopu Hojsa. Državni sekretar naj kar sam odgovarja za svoje bedarije.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.04.2020 ob 9:49 gost gost

        Zakoj bi moral odstopiti, tou je bilo v njegovon privat časi, naj odgovarja za svoje dejanja kot vsak navaden državljan. Ti če bi napihal v privat času, bi tudi dal odpoved v firmi?

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.04.2020 ob 10:00 gost

        9:49 ........ jaz ti v privat času ženo pojebem. Boš mi odpustil, ker sem to v privatnem času napravil? On je to delal v službenem času. Nehaj opravičevat barabo. Vsi domačini, ki ga poznajo, vedo, da rad pregloboko gleda v kozarec. To ni nobena skrivnost, čeprav bi radi to skrili. V tej akciji in kot državni sekretar v policiji - moral bi odstopiti tudi kot poslanec. Pa barabin je dva tedna molčal, ker je upal, da ne bo prišlo na svetlo. In takšen človek bi naj predstavljal vrh policije v Sloveniji. Hvala Bogu, da imamo še vedno poštene policiste, ki kaznujejo take barabe, ki mislijo, da zakoni za njih ne veljajo. Pa kako je delil drugim moralne in druge nasvete v parlamentu, sam pa najbolj pokvarjen med njimi.FUJ.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2020 ob 11:32 gost

      FRANC BREZNIK ni več državni sekretar na policiji. Desnuharji vi pa nehajte zagovarjati pijanca.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2020 ob 11:47 gostu ob 9:49 gost

      v privatnem času se NE UPORABLJA SLUŽBENO DRŽAVNO VOZILO, pizda ti materina.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2020 ob 11:54 gringo gost

      Zakaj se je Novakova odrekla Hojsu v stranki NS. Ker ji je predstavljal nedostojanstvenika, barabina, lažnivca, kar pa nazorno dokazuje z dejanji v vladi. Postavi si odlok, nato ga prvi krši, jebemti če to obstaja na svetu. Za pomočnika si pa postavi največkjega pijanduro, alo ........, pa kje hudiču živimo?????????????????????????????

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.04.2020 ob 13:20 Prekmurec kurec gost

      Vo levakarski prekmurci pa kar tiho bojte. Če bi tud vi kdaj spili kakšen kozarec dobrega vinca ne bi bli tako prfuknjeni in tako rdečuharsko zagamani kot ste

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.