https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Pomurju porast brezposelnosti, a tudi nove zaposlitve

23.04.2020 ob 6:00  

V Pomurju beležijo večje število prijav brezposelnih, a ob tem iz Zavoda za zaposlovanje s spodbudnimi besedami, da so se nekateri iz evidence že odjavili in našli zaposlitev.


Marca so v Pomurju ob epidemiji covida-19 zabeležili 472 prijav novih brezposelnih, kar je 60 odstotkov več, kot je bilo prijav marca lani. Od 1. do 20. aprila pa so po nepopolnih podatkih zavoda za zaposlovanje v evidenco prijavili 781 oseb, ob tem pa je spodbudno dejstvo, da so se nekateri zaradi zaposlitev iz evidence že odjavili.

 Največ brezposelnih v gostinstvu, gradbeništvu in storitvenih dejavnostih

"Podatki za april so začasni, saj za veliko število oseb, ki so že oddale prijave za vpis elektronsko ali po pošti, potekajo postopki preverjanja pogojev za vodenje v evidenci in niso zajeti v tej številki," je za STA pojasnila vodja območne službe Murska Sobota zavoda za zaposlovanje Stanislava Perčič.

Največ brezposelnih prihaja iz malih in srednjih podjetij, prav tako iz vrst zaposlenih pri samostojnih podjetnikih, vsi pa trpijo zaradi posledic ukrepov ob epidemiji covida-19. Perčičeva pravi, da težko izpostavi posamezne dejavnosti, saj odpuščajo povsod, največ delavcev pa ostaja brez zaposlitve v gostinstvu, gradbeništvu in storitvenih dejavnostih.

Velik del priliva v Pomurju so predstavljali tudi delavci migranti. Tisti, ki so se po zimskih mesecih odjavili, ker so se zaposlili v Avstriji, so se zadnji mesec množično vračali oz. dobivali sporazumne odpovedi delovnega razmerja.

V Pomurju konec marca 6078 brezposelnih

Tako od sredine marca beležijo povečan obseg prijav v evidenco brezposelnih, konec marca je bilo tako prijavljenih 6078 brezposelnih, kar predstavlja 7,8 odstotka vseh brezposelnih v Sloveniji. V primerjavi s koncem marca lani je bilo prijavljenih brezposelnih več za 0,8 odstotka.

Konec marca so sicer še vedno beležili manj brezposelnih kot konec februarja, in to na račun odliva v začetku marca oz. pred epidemijo. Ta je za Pomurje značilen že nekaj let, v aprilu pa pričakujejo, da bo število brezposelnih večje kot marca in tudi večje kot aprila lani.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2020 ob 11:53 LillaIa gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ......................................... >>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2020 ob 12:12 Kje je gost

      oni budala, ki je zadnjič pisal o ZOKIJU, dobil je odgovor o brezposelnosti v Ljubljani s primerjavo M. Sobota. Vidiš to so razlike med sposobnimi, ki skrbi, da ljudje imajo službo, kar je Zoki in recimo Jevšek, ki razen trgovin ni ustvaril nobenega delovnega mesta. Zoki kralj, pa lahko se oni ali ti budala v rit ugrizneš. Kjer je Zoki- tam se dela in so plače.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2020 ob 12:28 čondraš gost

        Brezposelnost v LJ, hahaha, potem pa je 3/4 služb državnih :). Kaj ima s tem ZOki? Razen gradbenih mutnih poslov, saj ni menedžer ,am pak je župan.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2020 ob 12:48 gost

        Čondraš, ZOKI je kralj. Tvojega puklastega in čelavega je po cigarete poslal, Logarja pa ovce past. To tebe peče in boli.....................

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2020 ob 12:48 gringo gost

      Zakaj ti Janša ne preseli državne službe v Prekmurje. Vidim, da si nepismen, zato o gospodarstvu s tabo ni moč debatirati, Zoki nima z javnim sektorjem nič, ker je gospodarstvenik, privabi Srbina, ta sezida največji hotel, ta je bil poln in še bo do zadnjega kotička s turisti in na teh plečih sedi tvoja javna uprava.Predvidevam, da Slovenijo poznaš do Radenec. ko si hodil v 3. razredu osnovne šole na izlet v Radensko, zato s tabo kaj več o Ljubljani nima smisla. Butec je butec in bi krepnil butec.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2020 ob 13:21 ..... gost

      donosen posel vsem, ki lahko na črno delamo, saj nas nihče ne more kontrolirati. Delaš frizure na črno, "zadnji" vhod v frizerski salon, država ve, da mesec in pol tega ne smeš početi. Ti pa vsak dan narediš 3 frizure po 40 EUR, je 120 x 20 dni =1440 EUR, državi ti pa ni potrebno nič plačati. Nam ona podari temeljni dohodek. Torej epidemija naj traja, večji hasek imamo, če bi to trajalo vsaj 3 mesece je 4200 eur čistega denarčka, brez vsakršnih plačil ljubi državici. Zato Janez, kar malo še potegni to epidemijo, da se vsaj mi malo postavimo na noge, da ne bomo vsaj 2,3 mesece plačevali davkov.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.04.2020 ob 16:04 Beltinčar gost

      Ravnatelj GŠ Beltinci je tudi zajebal do konca župnijo Beltinci. Naredil gromozansko škodo ne samo faranom, temveč staršem, učencem GŠ in še marsikateremu. Da sploh ne omenjamo zelo strokovne profesorice,kateri je dal 3 odpovedi zapored! To,da je taka oseba še na takšnem položaju je živa katastrofa!!! 150 000 EUR finančne škode narejene od strani tega ravnatelja,marsikaj pove o ravnanjih takega nevestneža. Moral bi biti nagnan že zdavnaj! Zakaj so take osebe zaščitene? Škof, že je skrajni čas, da končno ukreneš!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.