https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Praznujemo dan upora proti okupatorju

27.04.2020 ob 6:05  

Danes, 27. aprila, praznujemo dan upora proti okupatorju. Praznik bo zaradi ukrepov, ki so bili sprejeti za zajezitev širjenja novega koronavirusa, letos minil brez tradicionalnih slovesnosti, ki so se zvrstile po Sloveniji. Še vedno namreč velja prepoved gibanja izven občin in zbiranja na javnih krajih. 

Dan upora proti okupatorju praznujemo pod tem imenom od leta 1992, saj je bil prej znan kot praznik dan Osvobodilne fronte oz. dan OF-a. Dan upora proti okupatorju je eden izmed državnih praznikov, ker je na ta dan leta 1941 bila v Ljubljani ustanovljena Protiimperialistična fronta, ki se je po nemškem napadu na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941 preimenovala v Osvobodilno fronto slovenskega naroda. OF je bila sicer ustanovljena dan prej, 26. aprila 1941, v hiši književnika Josipa Vidmarja, kjer so se sestali predstavniki nekaj političnih strank in kulturnih delavcev.

Foto: arhiv Pomurec.com

Predstavniki so bili sledeči: Boris Kidrič, Boris Ziherl, Aleš Bebler (za KP), Josip Rus (za Sokole), Tone Fajfar (za Krščanske socialiste), Ferdo Kozak, Franc Šturm in Josip Vidmar (za Slovenske kulturne delavce). Prvotno ime ob ustanovitvi je bilo »Protiimperialistična Fronta«. Nastala je deset dni zatem, ko je jugoslovanska vojska v Beogradu podpisala vdajo, in dobrih 14 dni po okupaciji Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2020 ob 6:51 Čergoli gost

      A tudi puklasti genaral Glantzkopf praznuje????

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2020 ob 7:48 Komunajzar šalabajzar gost

      Danes je dan zločincev

      11 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 8:43 Gosak gost

        Ali so bili po tvoje zločinci tudi duhovniki in številni verni ljudje, ki so aktivno sodelovali ali podpirali odpor partizanov zoper okupatorje? Naj ti že nekdo opere glavo! Ali pa si potomec tistih, ki zagovarjajo, da je bilo sodelovanje domobrancev z okupatorji (prisega je bila posneta v Ljubljani, prisoten pa je bil tudi takratni škof Rožman) dejanje, ki bi osvobodilo in ohranilo slovenski narod? Dejstvo je, da so okupatorji številne zavedne Slovence odpeljali v koncentracijska taborišča, jih prisilno izselili ali pa ustrelili kot talce. To so bila največja zločinska dejanja!

        17 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2020 ob 8:28 gost

      BORCI STARI 60 LET SRAMOTA SINOVI VNUKI SE MAJO ZA ZMAGOVALCE BORCE KAMA IDEMO

      13 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2020 ob 8:28 Sonce gost

      Danes,je praznik hrabrih in postenih ljudi ,nikakor ni praznik manipolatorjev slovenskega naroda kradljivcev trenutne tako imenovane vlade,,,

      18 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2020 ob 8:34 Sonce gost

      Zato imamo po celi sloveniji izobesene zstave ker je praznik zlocincev,,,budalo salabajzersko,,

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2020 ob 8:43 Jiski! gost

      Čez en lejpi čas ,mo meli dan boja proti janši!

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 8:49 čondraš gost

        Ne vem no če boste psihični bolniki dobili ta praznik ? Ha ? Vi ste imeli svoj praznik že imela ta mesec, 1.April ;).

        7 19 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2020 ob 8:45 čondraš gost

      Ta praznik, Praznujemo dan upora proti okupatorju, je verjetno v resnici mišljen kot upor zoper agresorsko Jugoslavijo in njeno JLA, ki sta z vojaško agresijo leta 1991 napadli Slovenijo ? Vsak Jugonostalgik bi se mogel tretirat kot petokolonaš in simpatizer nacizma . Ti ki najbolj danes praznujejo, ti so največji podporniki Jugoslavije in podporniki JLA...ha, kako se to lahko hitro vloge domobranske zamenjajo, po 45-tih letih , od rešiteljev pred okupatorjem, če 45 let pa sami v vlogi " domobrancev " . Gamad jugovička, za na Goli otok, ki ga itak tako zelo pogrešajo.

      12 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 9:38 gost

        Kisilak ali Šoš - zdaj je pa dosti žaljenja ponosnih in pravih Slovencev. Če boš še dalje stepal laži in žaljenje poštenih ljudi, se ne bo dobro končalo zate. Dovolj je desnega sovraštva, laži in žaljenja.

        19 6 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2020 ob 9:13 Nocko gost

      Zastave je dovolo izobesiti princ teme tudi on praznuje ta praznik,,kajti zastave so njegov sinbol izrazanja ko je tudi tako veselo ,vihtel proti jajcu ,enkrat kumunist vedno kumunist tudi on ima strica iz ozadja, koga le ,,murglaj je lekaj doma ,,to je ljubezen iz ozadja ,ka se van hlapcan princa teme niti ne sanja ,,ziveli praznik,,

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.04.2020 ob 9:22 Jap , gost

      majski hrošči .

      2 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.04.2020 ob 9:39 gost

      Ka bi te barem Princ teme OZZy Osbourne pofukal v tvojo zabito tikvo, stvarno si dosaden pa prizadet do konca z tem princem teme. Še na praznik kličeš OZZYa, ki je satanist kot ti. Jebote princ teme v tvoj umazani šupak, govnar komunistični.

      8 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.04.2020 ob 9:50 strelec gost

      Jaz ta praznik delno praznujem. Na začetku je bil dobro usmerjen, že čez kako leto po ustanovitvi OF pa so komunisti pokazali svoj pravi obraz, ko so začeli teror nad lastnim prebivalstvom, ki so potem najprej ustanovili vaške straže, kasneje belogardiste in domobrance. V bistvu so partizani z svojim teroriziranjem prisilili ljudstvo, da se jim je uprlo in začelo sodelovati z okupatorjem. Najbolj žalostno pa je, da so komunisti in ne fašisti dokončno uničili TIGR tigrovce, ki so bili že okoli leta 1922 dejavni na Primorskem in Istri in se bojevali za slovenski jezik na okupiranem ozemlju, ki ga je nasilno okupirala Musolinijeva Italija. KEr so komunisti v Tigrovcih videli konkurenco za boj proti okupatorjem, so se jih enostavno znebili, večino pobili. Da o povojnih pobojih raje ne govorim, kaki teror so delali nad lastnim prebivalstvom in to takimi, ki niso imeli nobene veze z domobranstvom, samo zato, ker se niso hoteli vstopit v KPj. POznam dva bivša udbaša, ki sta po nekaj letih izstopila iz udbe ravno zaradi mučenja svojega slovenskega naroda. To kaj so vse počeli, tudi ženskam in starcem pa otrokom, raje ne bom pisal, da ne bom komu pokvaril praznika, skratka ni za slabe zelodce.

      16 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 10:02 gost

        rajši napiši kako do delali domobranci z ljudmi,še eden ki mu je janša opral glavo in zdaj tu širi krivo vero

        17 11 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.04.2020 ob 10:08 Čondraš gost

      Če ne bi bilo JJ, bi z botrstvom malega sivega liliputanxa z Murgel,danes pusali in govorili po Srpsko,gamad jugovicka. Seveda vas boli JJ,ki je z odlično strategijo,skoraj brez smrtnih žrtev,premagal veliko JLA,kaj premagal,deklasiral,od zadaj na suho!!Tak fejst da vas še danes riti rdeče pečejo ko zagledate JJ:)

      13 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.04.2020 ob 10:11 Čondraš gost

      Jaz mislim da bi desnica morala na čelu vlade zamenjati JJ,ker je preveč popustljiv do slovenskih izdajalcev,levičarjev in bi bilo treba na njegovo mesto postaviti bolj odločnega možakarja,ki bi od twitov prešel k dejanjem zoper leve kozojebe.

      8 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.04.2020 ob 10:15 strelec gost

      Za razliko od tebe, jaz ne berem časopisov in ne googlam kot ti cele dneve, ampak poznam nekaj starih članov KPj, ki so bili aktivni kot udbaši in Oznovci. Spoznaj kakega v živo, boš presenečen kaj ti bodo povedali, kak se sramujejo svojih dejanj, so med njimi tudi dobri, ki so spoznali svoje napake in se na stara leta kesajo svojih dejanj, malo pojdi ven na zrak pa povprašakj kake starce kaki teror so doživljali tam po vojni do 80 letih, ni vse v googlu. Ni govora o domobrancih. Za mene so oboji izdajalci tak domobranci kot partizani oz komunisti. Samo še Slovenija ni razčistila z svojo črno zgodovino in se še vedno delijo na domobrance in partizane. Samo v Sloveniji še častijo kumunizem. Tvoja brača SRBI; HRVATI, Črnogorci, MAkedonci,BOsanci se sramujejo svoje komunistične preteklosti in so na oblasti desno usmerjene stranke. Isto velja za ROmunijo , Bolgarijo, POljsko, Madžarsko vsi so z komunizmom zaključili razen Slovenci. To pa je zelo, zelo zaskrbljujoče. Zato Slovenija nima prihodnosti, ker se še vedno gremo neko Jugoslavijo in jočejo za JUgoslavijo, namesto da bi gledali v prihodnost in poskrbeli za naše otroke. Komunizem je podobno kot cerkev samo jemal nikoli kaj dal revežem, oboji so malega človeka oglodali do kosti.

      14 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.04.2020 ob 10:23 strelec gost

      Tu se čondraš strinjam z tabo. Jaz si Janše ne želim na oblasti, ker je preblag in dovoli ekstremni levici, da počne kar hoče. Potrebujemo desnega diktatorja v stilu Putina ali ORbana, ki bi nasilno spucal iz Slovenije levo drhal. Samo kaj ko takega v Sloveniji politika ni, ki bi imel tako sposobnost kot Putin in Orban.

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.04.2020 ob 10:24 Gost gost

      Strelec,, napisal si samo eno plat medalje ampak sta vedno dve plati medalje prosim ce bi se raskril drugo plat meedalje ,,ce sitako potkovan z zgodovinskimi dejstvi,smo nimas toliko prostora da bi vse grozote navedel ,,kaksen clovek mores biti da zagovarjas taka nehumana dejanj,,in glej ga zlomka spet so na delo kradejo prekopcujejo prijatelji posrednik pa bogatijo ,

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.04.2020 ob 10:39 rile gost

      Zakaj so se borili.,za Jugoslavijo??,potem pa smo jo prodali Nemcem (Evropi) To je naša samostojnost(Tujci bili ,tujci ostanemo,hlapci)Politiki pa ni mar za Slovensko ljudstvo,samo za oblast....žal..

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.04.2020 ob 10:39 strelec gost

      Očitno nisi do konca prebral mojega komentarje. Za mene so bili tako domobranci kot partizani komunisti izdajalci slovenskega naroda. Oboji so zagrešili veliko civilnih pobojev tako eni kot drugi tu ni opravičila. Komunizem je isto zlo kot Fašizem in nacizem. Z to razliko, da so zločini domobrancev bili kaznovani in pobiti, med tem ko pa povojnih zločinov nihče ni kaznoval, še poviševali so jih v višje čine, več so jih poklali, bolj si napredoval pri partiji, no ti komunistični zločinci bi si zaslužili isto kazen kot domobranci, metek v čelo ali pa Barbarin rov, po zločinih ki so jih storili po vojni so bili komunisti isto tako krvoločni kot domobranci, kar roke si lahko podajo. Nacisti-Komunisti-ISTI

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      27.04.2020 ob 10:43 strelec gost

      Pa še nekaj. Ta tvoj Janša je za mene vedno bil in bo komunist, zato te ne razumem, da se ves čas norčuješ z njega in pljuvaš po njemu, če je strankarsko isto opredeljen kot ti.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      27.04.2020 ob 10:53 gost

      Admin blokiraj komentiranje kot si večkrat pri Jevšku, Celecu in še kje. Te izpade, laži, sovraštva, nespameti, primitivizma dveh težkih desničarjev ni več mogoče prenašati. Še za praznik nam ne dasta miru.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      27.04.2020 ob 10:54 Carolina gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ..................................... >>>>>>­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      27.04.2020 ob 10:56 Gost gost

      Jas strankarsko nisem in nikoli ne dom opredeljen ,,sem pa za pravico in resnico ,kera pa v nasi ljubi sloveniji nima prostora ,,ne za lleve ne za desne se manj pa za pohlepne

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      27.04.2020 ob 11:13 blindguard gost

      Kopiran clanek iz WIkipedije...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      27.04.2020 ob 12:14 gost

      Se mi zdi, da če bomo še dolgo mogli čepeti v svojih občinah, da bomo imeli še kakšen dan upora več.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      27.04.2020 ob 12:29 Žbunek gost

      Ta praznik paše v zgodovino. V nekše druge čase. S tistimi smo nej bilij zadovoljni in smo se jim uprli z orožjem pa za seuf potegnili najvekšo morijo po WW2. Se pravi ka so bilij za en drek. Glij zato več ne razmim zakaj praznuvlemo ta nastanek OF. Mi smo nej več komunistična država. Rdeča zvejzda je simbol preteklosti nej sedanjosti. Moje mišljenje je, da bi ta praznik OF mogli ukiniti in nastaviti praznik v obeležbo konca druge svetovne vojne, ki ga praznuje cejla Evropa oz. skoro cejli svet.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 12:39 gost

        RDEČA ZVEZDA JE ZAKON. KLJUKASTI KRIŽ JE PA PREPOVEDAN. CERKVENI KRIŽ SI PA V SVOJO SOBO DENI. ENKRAT IZDAJALEC - VEDNO IZDAJALEC. ZA HLAPCE ROJENI, ZA HLAPCE VZGOJENI.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      27.04.2020 ob 12:46 Risto Kubura gost

      Čondraš enkrat za vselej si očisti čundre!!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      27.04.2020 ob 12:49 gost

      BELOUŠKE GLEJTE ZDAJ TV SLO 2. ZAKON. VI SE PA JANŠI V RIT SPOKAJTE.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 14:52 Žbunek gost

        Glij to na 2.programu bi pomali moglo biti prepovedano. Čaščenje drugih simbolov druge proslule države. Zavedajmo se, da nam bivši sistem ni mirno pustil pravico do samoodločbe in nas je napadnu z orožjem. Da o drugih republikah bivše Juge ne gučim. Kelko žrtev bože moj. NOB je bijla te tan 80 lejt nazaj. Proti nacizmi. Ali so po zmagi nej pustili parlamentarne demokracije nego življenje pod ukazi rdeče zvezde. Ukiniti praznik Dan OF in praznovati konec WW2 ter zmage nad nacizmom kot to praznuje celi svet. Žalostno je gledati takše proslave po TV. Čaščenje sistema, ki nas je nej štel spistiti tak ka smo se mogli z orožjem osvoboditi iz njega. Kak te rdeča zvezda proti nacizmi, tak mij 91. proti rdeči zvezdi.In rejsan ne razmim takšega kolcanja po komunizmu.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 15:18 gost

        Žbunek, takšne kot si ti, bi morali pregledati in jim dati ustrezna zdravila. Sam sem zelo dobro živel v Jugoslaviji 41 let in ne dovolim, da mi nek zelenec žali mojo nekdanjo domovino. Poglej malo okoli sebe. Vse, kar vidiš, je bilo večinoma zgrajeno v času Jugoslavije. Razen trgovin in gostiln. Če nimaš pojma kako je bilo, se vsaj zadrži in ne piši laži in žalitev. Da ti napišem kaj je v podjetju imel delavec v Jugoslaviji: dobro plačo, izplačano točno na določen dan, vsake tri mesece izplačan dobiček, odvisen od uspeha poslovanja, takoj je lahko dobil delo čisto blizu doma, hitro je prišel do zelo poceni stanovanja, ker so podjetja zidala stanovanja za svoje delavce, v podjetju je imel močan sindikat, ki je zagovarjal njegove pravice, ki jih je bilo veliko, veliko več kot jih je danes, v podjetju je bil delavski svet, ki je imel veliko predstavnikov delavcev, samoupravno delavsko kontrolo, ki so jo predstavljali delavci, disciplinsko komisijo iz vrst delavcev in zunanjih predstavnikov, komisijo za izbiro direktorja, v kateri so bili trije predstavniki delavcev, komisijo za podelitev raznih posojil, ki jih je dajalo podjetje za potrebe svojih delavcev, vzajemno blagajno za pomoč revnejših delavcev, ................. še marsikaj drugega v korist delavcev. In tisti, ki nimate pojma o tem, tisti, ki ste se rodili po letu 1990, tisti, ki ste cerkveni ali Janševi, si upate pluvati po tem odličnem sistemu za delavce in njihove družine. Sram naj vas bo. Še to, o čemer lahko danes samo sanjate: podjetja so imela svoje počitniške domove na morju, ob jezerih, v planinah in delavci smo zelo, zelo poceni lahko tam letovali 10 dni ( čas letovanja odvisen od posameznega podjetja ). Pa nihče te nikoli ni vprašal ali si komunist oziroma v ZK. Zato desničarji nehajte lagati in srati. Da o dolgu Judgoslavije in Slovenije sploh ne pišem.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 18:19 gost

        Žbunek, Jugoslavija je pa razpadla zaradi interesov ZDA, Nemčije in Vatikana. Tudi državljansko vojno so povzročili oni. Sami so jo imeli nekaj stoletij nazaj, Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Izrael, Ukrajina, Sirija, ...........

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      27.04.2020 ob 13:20 gost

      Jebem jaz tv SLO 1 ,2 in 3 skupaj.To je tak če si plitev .Medalja ima ZMERAJ dve plati rdečkoji pa gledajo smo tisto stran katera jim v danem momentu paše.Rdeča zvezda je enako z kljukastim križem.Pobojev po vojni na sto tisoče.RDEČA zvezda je sramota za SLO.Tudi današnji zakon si vteknite v 3 krasne.Enkrat levuhar ostane zmeraj smrduhar pokvarjenec za vedno.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 16:51 Žbunek gost

        Gost. Tisti ka tak hvališ Jugo pa mi gučiš zelenec. Kak san povedal. V tej Jugi se nejsmo vsi počutili dobro .Inači san letnik 1960, tak ka san deleč od zelenca. In san tudi jaz živel po Titom in v Jugi. Še moja hčerka se je rodila krepko pred 1990 leton jebo te. Tij gledaš pač na socialo. Te je rejsan bijla dobra. Ali zatou smo propadnoli. Dobro življenje?? Pa tij si za v Ormož. Kakši standard pa si mel vrag te posodil ha? Tisti kolektivni dopust pa tou je tou. Vse ostalo pa nič. Nej bencina, 100 % carine, jebanje in poniževaanje carinikof pa miličarjev na meji za tiste kavbojke iz Ponterosa pa vrajžo kilo kave. Banane pa drugo eksotično sadje?? Znanstvena fantastika. Jebenti posojila. Meli smo jih za kaj? Za propast in končno prelivanje krvi. Tak je tvoja ljubljena domovina zgorejla. V morji krvij. Bouše je zaj, dosta bouše. Pa bole ka si tiho. Leta 91 nam je tvoja domovina Juga dopizdila in smo jo razturili. Znanka tudi s tvojo pomočjo .. ali ?? Nega je več, pa nikdar več je niti nede.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2020 ob 17:36 gost

        Žbunek, ti v Jugoslaviji nisi ničesar dosegel, zato si jezen na njo. Pa zelo dvomim, da si se rodil leta 1960 kot pišeš. Če bi se rodil takrat, bi vedel, da je delavec vse to, o čemer sem pisal, resnično imel. Jaz sem v tej Jugoslaviji postal diplomirani inženir, postal vodja proizvodnje, z ženo sva si zgradila hišo, imela vsak svoj avto, bila vsako leto na morju,tudi otroke sva imela in jih izšolala. Je pa res, da nama ni bil cilj življenja kila banan in ene kavbojke. Tudi brez tega smo kot družina odlično živeli. Povej mi danes enega delavca, ki si s svojo plačo lahko postavi veliko hišo. Ni šans. Še posojila ne more dobiti. O najemniškem stanovanju pa lahko tudi sanja. Če ga pa po sreči dobi, bo zanj in stroške dal tričetrt svoje plače.............. Če komentiraš, komentiraj z argumenti, ne nabijati v tri dni in lagati. Za delavca je bila Juga raj, za lopove pa Goli otok.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      27.04.2020 ob 16:33 Živeli bratje in sestre v borbi gost

      Eden najlepših dni praznujemo, ko se spomniš bratov rdečkarjev in bratov Rusov. Smo ga ustvarili v Sloveniji, tudi Janša ga ima zelo rad, te radosti ne more navzven pokazat, ker se bo zameril desničarjem - idiotom, ga pa v telesu stiska tako, da ne eksplodira. Trpi BRATEC, BIL BI DOBER, PA TE MI NEBI IZLOČILI IZ PARTIJE, SI PA BIL PIZDA IN SMO TE MORALI.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      27.04.2020 ob 21:52 gost

      Ker ja tak blo dobro v Jugoslaviji, je na tisoče slovencev že tisti čas šlo delat v tujino. NEmčiko, Avstrijo, Zda, Avstalijo, Francijo in se izselilo iz Juge. Tu nekaj smrdi. Zakaj je toliko slovencev zbežalo v tujino trebuhom z kruho, če je blo v Jugi vse idealno in ti gasterbajterji niso bili potomci domobrancov. Debeli lažeš tak, da še sam sebi ne verjameš,. Ti se v Jugi niti rodil nisi ali pa si bil še froc, ne piši to, kaj ti je atek povedal zlagal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      28.04.2020 ob 7:29 SS gost

      Ein Volk, ein Reich, ein Führer

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      28.04.2020 ob 7:57 Joužek gost

      Moša Pijade:"... Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, ZA NAS NIŠTA NE VREDI. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira ..."

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      28.04.2020 ob 8:01 Joužek gost

      Moša Pijade:"... Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, ZA NAS NIŠTA NE VREDI. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira ..."

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.