https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Preverite, kdaj se boste lahko spet odpravili na hrvaško obalo

06.05.2020 ob 21:25  

Hrvaški minister za turizem Gari Capelli pričakuje, da bodo v začetku junija na Hrvaškem že lahko imeli slovenske turiste.  Ob tem na Hrvaškem napovedujejo, da bodo na plažah zagotovili spoštovanje priporočene razdalje med turisti.


Cappelli prepričan da bo meja s Slovenijo odprta do 1. junija

»S Slovenijo bomo zagotovo odprli meje, vprašanje je le, ali bo to teden dni prej ali kasneje,« je dejal Cappelli za hrvaško televizijo (HTV). »O podrobnostih se še pogovarjamo in prepričan sem, da bomo do 1. junija odprli mejo s Slovenijo," je dejal. Prejšnji teden sta se o vnovičnem zagonu turizma pogovarjala s slovenskim ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom.

Cappelli je pojasnil, da bo dvostransko odpiranje meje najprej mogoče z državami, ki imajo tako kot Hrvaška boljšo epidemiološko sliko, med njimi pa sta tudi Slovenija in Avstrija. »Logično je, da se s temi državami lahko tudi prej dogovorimo za odprtje meja«, je še dejal.

Minister pričakuje, da bodo na Hrvaško prišli Slovenci, ki imajo tam nepremičnine ter tisti gostje iz Slovenije, ki so že prej rezervirali namestitve ob hrvaški obali in niso odpovedali rezervacij, navaja STA.

Da na plažah ne bo gneče, bodo poskrbeli redarji

Direktor hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak je danes dejal, da tudi sam komaj čaka, da bo šel na morje, a opozoril, da turizem ne bo organiziran tako, kot smo bili vajeni doslej.

Pojasnil je, da ne bodo dovolil gneče na plažah, v restavracijah in v barih, za to pa bodo poskrbeli komunalni redarji. Lastniki plaž ali koncesionarji, mesta in hoteli bodo morali skrbeti za priporočeno varnostno razdaljo med obiskovalci plaž, je poudaril vodilni hrvaški epidemiolog.

"Ne bomo čakali v vrsti, da bi stopili v morje, a ne bo več brisače na brisači, ležalnika na ležalniku. Fizična razdalja bo potrebna ves čas, dokler bo obstajala nevarnost virusa," je dejal Capak v današnji oddaji Dobro jutro Hrvatska na HTV. Kot je dodal, se bodo prebivalci hrvaških otokov še odločili, ali bodo organizirano sprejeli turiste v okviru priporočenih epidemioloških ukrepov.

Hrvaška je sicer od torka dovolila prihod ladij, daljših od 24 metrov, v hrvaška obmorska pristanišča, kar je prvi korak k vnovičnemu zagonu navtičnega turizma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2020 ob 22:25 Tomi 5 gost

      Gremo na lepo plavo Dalmatinsko morje. 😎☀️

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2020 ob 8:24 Gost gost

      Prvi gremo na morje vsi levo usmerjeni pa tisti gdo ni za to skurompirano vlado. Ker desni pizdek z bunkerjev ne morejo. Niso dobili dovoljenja za izod od,,,, jebene stroke nesposobne,,, ker ne vejo ka pomenijo podatki od opevane preiskave. Kero so sami naredili na poskusnih zajćkih.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2020 ob 9:08 gost

      Ne piši da greste na morje ,na hrvaško greste med hrčke tak se izražaj.Vi ravno vi levi pizdeki na socilahte šli prvi ker imate ČAS .Desni pa bojo šli ko bo dopust.Mene na Hrvaškem že ne bojo videli pa če bo vse ŠENKI.Gost zgoraj vzemi si tablete ker si že celi gotov.Ko so bili na oblasti ;tvoji; pa se je vse dogajalo kontra tak da ne seri in ne pozabi na TABLETE ,ker bojo posledice.ŽIVELA VLADA ;ŽIVEL JJ NA VSE VEKE VEKOV:AMEN:

      5 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2020 ob 9:10 gost

      Vsi levičarji gremo na lepo Dalmatinsko morje, kot je nekdo že zapisal. Desničarji bodo šli na Balaton, če jim bo " veliki " puklasti Janči to dovolil.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.05.2020 ob 9:28 gost

      Hrvaške ženske se poščijo na tebe.Ko pa zvejo da si levuhar pa se še poserjejo na tebe.Upam da so drislave.Pa uživaj.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.05.2020 ob 9:35 gost

      GRŠKO morje - hrana- ženske -otoki- glasba SIRTAKI štimung ki ga naredijo domačini to je treba doživeti. Saj nimam nič proti Hrvatom.OK.Pa še ceneje je pri Grkih.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.05.2020 ob 9:56 gost

        Kaj pa jezik? Znaš grško? SIRTAKI je pa zakon - se strinjam. Tudi hrvaški otoki so lepi. Če jaz nekje preživim dva tedna, mi domač jezik ( kar mi hrvaščina skoraj je ) veliko pomeni. Vsakemu po želji in dostopnosti.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2020 ob 7:43 Žbunek gost

        Ja ja. Buš mel ženske pa Sirtaki. Gučati buš mogel Farsi jezik pa kakše Afriške dijalekte. Na Grških otokih so tej glavni.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.05.2020 ob 11:07 Galeb gost

      Jadran, riba, klapa, to.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.05.2020 ob 11:10 Galeb gost

      Če pa tam se živijo tvoji otroci, pa imaš vse, posebej 7 letna vnukica, ki jo imaš na svetu najraje.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.05.2020 ob 11:43 Hendricks gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP   

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.05.2020 ob 11:43 ASASAS gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP   

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.05.2020 ob 11:49 gost

      levaki ideju letos na morje v Kitajsko pa v Rusijo, ostali pa tudi Grčijo, Hrvaško.....mi ne sovražimo nikoga kak ovi stakli psi! 07.05.2020 ob 9:10 gost puklasta ti je mama, ka ti jo od zadaj ribajo!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.05.2020 ob 6:35 Čifur gost

      Ko j..e Hrvate sploh niste ljudje, Hrvat je tat in vsi isto misleči.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.05.2020 ob 6:37 Čifur gost

      Hrvaške lulice imajo pa vojn, da te kar fršlog.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.