https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zamuda pri plačilih faktur se zmanjšuje

02.08.2011 ob 9:48  

Povprečna zamuda plačilnih faktur v Sloveniji je junija upadla na 18 dni in s tem dosegla najnižjo točko v zadnjih desetih letih, kažejo podatki bonitetne hiše I. 

Foto: Sxc.hu

Na znižanje zamud pri plačilih je vplivala predvsem nova zakonodaja, največji zamudniki pa so gradbinci, so zapisali v bonitetni hiši I.Povprečna zamuda pri plačilih je po letošnjem januarju s 25 dni zrasla na 30 dni v februarju in marcu, nato pa aprila padla na 26 dni. V maju je bila povprečna zamuda pri plačilih 23 dni.Junija lani je bila povprečna zamuda plačanih faktur 29 dni, kar je več kot maja lani, torej ne gre za običajno sezonsko nihanje, pojasnjujejo v bonitetni hiši I.

Zamude pri plačilih so se zmanjšale predvsem zaradi zakonodaje, saj so družbe zmanjšale namerno zavlačevanje plačil, del zamud pa so sanirale s pobotom. Največji zamudniki, med katerimi prevladujejo gradbinci, pospešeno propadajo in s tem ne prispevajo več k povprečni zamudi, še navajajo v bonitetni hiši I.

STA

    Komentarji

    1. TUDIPOMUREC
      02.08.2011 ob 20:44 TUDIPOMUREC

      SE ZMANJŠUJE TODA ZA MNOGE ŽAL PREPOZNO !NOVA ZAKONODAJA O OBVEZNEM POBOTU PA JE "FENOMENALNA" - SLOVENSKI IZUM ZA BUTALCE !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.