https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tudi v Pomurju bodo mladi surfali s starejšimi

 

Projekt Simbioz@ je namenjen tako mladim kot starejšim. Mladi bodo kot prostovoljci v vlogi izvajalcev izobraževanj pomagali starejšim - udeležencem izobraževanj, da se bodo naučili računalniških in internetnih znanj.

Simbioz@ e-pismena Slovenija je letos največji prostovoljski projekt, organiziran s strani Zavoda Ypsilon, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju, solidarnosti in vzpodbujanju vseživljenjskega učenja. V tednu med 17. in 21. oktobrom 2011 bodo mladi prostovoljci na brezplačnih delavnicah po različnih lokacijah po vsej Sloveniji starejše generacije popeljali v svoj svet, ki ga v veliki meri zaznamuje prav računalnik.

Za starejše udeležence so prijave odprte od začetka julija, prijavite pa se lahko na več načinov. Računalniško bolj pismeni se lahko kar sami na spletni strani, za vse druge pa bodo na fizičnih lokacijah, predvsem knjižnicah, odprta vpisna mesta, kjer vam bodo pri prijavi na delavnice pomagali lokalni koordinatorji in knjižničarji.

Projekt se bo izvajal tudi v Pomurju

Računalniško opismenjevanje bo potekalo tudi na večih lokacijah po Pomurju. Seznam in podrobnosti le-teh najdete na spletni strani TUKAJ.

Za pomoč pri prijavi lahko starejši zaprosijo tudi pri svojih vnukih ali drugih sorodnikih in prijateljih.

Kdaj in kje se lahko prijavim kot prostovoljka/prostovoljec? 

Prijave za prostovoljce potekajo izključno preko spletne strani www.simbioza.eu. Ob prijavi je potrebno navesti tudi termin in lokacijo, kjer bi kot prostovoljec želel sodelovati. Izobraževanja bodo potekala v tednu med 17. in 21. oktobrom 2011, in sicer od ponedeljka do petka dvakrat dnevno. Dopoldanska izobraževanja bodo potekala med 9. in 11. uro, popoldanska pa med 16. in 18. uro. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.