https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Glede napačnih navedb izvora okužbe v Odrancih so se odzvali v Judo klubu Lendava

20.7.2020  

Na navedbe, da je bil v Odrancih med okuženimi fant, ki se je udeležil tekmovanja v judu v Lendavi, se je odzvalo vodstvo Judo Kluba Lendava.


Odziv predsednika Judo Kluba objavljamo v celoti:

"Kot predsednik Judo kluba Lendava sem se dolžan odzvati na članek objavljen v slovenskih medijih. Na podlagi 40. člena Ustave Republike Slovenije in 26. člena Zakona o medijih kot odgovorna oseba Judo kluba uveljavljam pravico do popravka tega istega članka, ki je z objavo Judo klubu in meni osebno povzročil ne malo nevšečnosti, saj so v članku bila navedena netočna dejstva, ki Judo klubu Lendava in meni kot zakonitemu zastopniku kluba kršijo ugled in dobro ime.

Citat odstavka v članku STA, objavljenega 20. 7. 2020, v katerem je župan Občine Odranci izjavil:

"Pred tednom je bil v Odrancih pozitiven na novi koronavirus fant, ki se je v Lendavi udeležil tekmovanja v judu, potem pa je z vrstniki igral nogomet v odranskem športnem parku. Sam je bil na novem testiranju negativen, vendar pa vseh 20 nogometašev prav tako ostaja v osami."


POJASNILO

Judo kluba Lendava svoje prireditve izvaja v skladu s koledarjem tekem Judo zveze Slovenije. Zadnjo tekmo oziroma 45. Pokal Lendave je tako izvedel v soboto, 8. 2. 2020, se pravi še pred razglasitvijo epidemije COVID-19. Za organizacijo prireditve je klub poskrbel za vsa ustrezna dovoljenja in prijavo javne prireditve v skladu z Zakonom o javnih zbiranjih.

Pred tednom, kot izjavlja župan Občine Odranci, v Lendavi ni potekalo nobeno tekmovanje v judu niti kaki skupni trening. Judo klub Lendava natančno upošteva navodila in priporočila NIJZ, ki se nanašajo na varnostne ukrepe pri organizaciji javnih in športnih prireditev.

Ker je telovadnica Dvojezične osnovne šole I Lendava, zaradi počitnic zaprta, treninge izvajajo le starejši tekmovalci Judo kluba Lendava na odprtem in sicer na travnatem igrišču DOŠI, med njimi pa ni nobenega tekmovalca iz Občine Odranci. Judo klub Lendava prav tako nima nobenega člana iz Občine Odranci.

MNENJE

Odstavek kot tak ni bil napisan po načelu adiatur et altera pars (naj se sliši druga stran), ampak je bila objavljena le izjava župana Občine Odranci. V sled tega vodstvo Judo kluba Lendava zahteva, da se sporni odstavek črta iz članka in objavi javno opravičilo v medijih, ki so sporni članek objavili.

Izjava župana Občine Odranci po našem mnenju vsebuje elemente kaznivega dejanja iz 169. člena KZ-1, 171. člena KZ-1 in očitanje kaznivega dejanja po 177. členu kazenskega zakonika.

Od župana Občine Odranci zahtevamo, da se Judo klubu javno opraviči, glede kazenskega in odškodninskega pregona pa se bomo v klubu še opredelili.

S spoštovanjem!

Judo klub Lendava

Robert Gabor

predsednik"

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2020 ob 20:11 ...... gost

      tiga lažnijvuga župana malu navčiti, ka nede glavni,laže pa kak si vrazje, sram naj ga bo. Mo se pa za nikšuga svica, ka je pa napravu, ka je parcele dau za tuvarne, ka je mi zaj međimurci delaju, udrančari pa cijgelje zdigavlu.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2020 ob 21:17 gost

      Vaščani kaj še čakate? Tega lažnivega blekastega župana iz pisarne odnesite in ga nazaj ne pustite. Dela sramoto vam in Prekmurju.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2020 ob 22:27 Judoist gost

      Judo klub Lendava prav tako nima nobenega člana iz Občine Odranci.?!?!?! Sigurno nema nobenega??? Ja pa ma enoga...

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.07.2020 ob 22:29 Judoist gost

      Judo klub Lendava prav tako nima nobenega člana iz Občine Odranci. Wtf!?!?!? Sigurno nema??? En pa je vaš član iz Odranec...

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.07.2020 ob 23:49 Kaj te ti veš gost

      Judoist Pa ti si zgleda na tekočem kot župan. Kdaj je pa pol bilo tekmovanje judo v Lendavi? Al ta vleče to corono od februarja?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.07.2020 ob 0:55 gost

      Preberite naslednje poročilo, če želite izvedeti, kako je samohranilka s tremi otroki lahko ustvarila 89.844 dolarjev letnega dohodka, delajoč v prostem času na spletu od svojega doma, ne da bi prodala .... ........ www.2usdlife.com MORAJ KLIKAT ►►HOME► MEDIA► TEHNIKA VEČ

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.07.2020 ob 7:48 čalamadi gost

      Markojo so polna usta samohvale. On ne dela nič revolucionarnega v razvoju Odranec. On se le približuje normalnim občinam, saj so Odranci po miselnosti in dobrinah še zdaj v 19. stoletju. O javnem nastopanju Markoje pa je sploh brezveze razmišljati in govoriti.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.07.2020 ob 8:23 zakonik gost

      171. člen KZ govori o spolnem nasilju. a je to tudi bilo ali pa je to tudi dezinformacija?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.07.2020 ob 8:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je,ravnateljica se razume z županom,zato tudi je ravnateljica.Ona je odobrila svoji podrejeni in prijateljici delo v gostinstvu.Vzgoja in gostilna ne gresta skupaj niti v kakšnih drugih časih,sedaj pa sploh ne.Ravnateljica naj odstopi ali pa se jo naj odstavi.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.07.2020 ob 11:39 gost

      e cuzeki sedaj ste pokazali dokazali kakšne budale ste,eh cuzeki cuzeki

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.07.2020 ob 12:44 Enazvzgoje gost

      Ka pa ima veze to, če vzgojiteljica hodi ali dela v gostilni? Ona je vzgojitzljica res, a njfn delovni čas se preneha v petek popoldan. Te pa nrma veze, kje je in kaj. Mora živeti po svoje, ni poročena z vrtcem....

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.07.2020 ob 13:09 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Aja,torej po dečici v gostilno,med pijančke,se okuži,zjutraj pa malo nenaspana v vzgojo dece.Mater,si zabiti.Vzgoja in gostilna nista za skupaj,v tem času pa sploh ne.Ravnateljica z podpisom privolitve v to ,ven,vzgojiteljica tudi,ima zagotovljeno službo.Torej,koga briga če bi npr,vaš župnik stregel za šankom,zjutraj pa mamcan pripovedoval pravljice...Cuzeki...

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.07.2020 ob 22:50 gost

      značilno za cuzeke..da lažejo! to pa je,ko je ena vas ena občina,iz zgodovinskega dejstva pa se ve ,kdo so cuzeki,poroke med sabo,samo da se ne bo delila zemlja,cuzeki vedno vsevedni in samoušečni ,pa lažnivi ..cuzeki pokazali ste se kaki ste ..žalostno res

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.