https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Na črnem seznamu Zavoda za zaposlovanje tudi 47 pomurskih podjetij

04.08.2011 ob 13:14  

Zavod RS za zaposlovanje je na svojih spletnih straneh objavil izpisa iz evidence pravnomočno zaključenih postopkov o prekrških zoper delodajalce, pravne osebe in samostojne podjetnike posameznike, ki jih je pridobil od Inšpektorata RS za delo na podlagi Zakona o zaposlovanju in delu tujcev ter na podlagi Zakona o urejanju trga dela. Na dveh seznamih se je znašlo tudi 47 pomurskih podjetij.

Črni listi Zavoda za zaposlovanje beležita 47 pomurskih podjetij.

V evidenco na podlagi Zakona o zaposlovanju in delu tujcev, ki je objavljena na Zavodovih spletnih straneh, v rubriki Delodajalci - Zaposlovanje in delo tujcev, je uvrščenih 614 kršitev delodajalcev na dan 30. junij 2011, za katere je Zavod prejel informacijo o pravnomočno ugotovljenih prekrških od Inšpektorata RS za delo, ki vplivajo na zaposlovanje in delo tujcev v skladu z zakonom s tega področja. Tem delodajalcem je prepovedano zaposlovanje in delo tujcev za eno, dve ali tri leta od pravnomočnosti prekrška. Največ, dobra polovica, je bilo kršitev predpisov glede izplačevanja plač, dobra tretjina pa se nanaša na kršitve predpisov s področja preprečevanja zaposlovanja in dela na črno.

Po abecednem vrstnem redu so iz Pomurja na seznamu delodajalcev s prepovedjo zaposlovanja tujcev naslednja podjetja: Asja (Lomanoše), Avto Finish (Murska Sobota), Okrepčevalnica Grill (Murska Sobota), Bar Zvonček (Lemerje), Bransberger (Černelavci), Coal (Petišovci), Čistili servis Eko-team (Tešanovci), Damor (Mala Nedelja), DPO & CO (Filovci), Elrad International (Gornja Radgona), Trgovina in bar Aqua (Murska Sobota), Frizerstvo, gostinstvo in posredništvo Lasbaher (Stavešinski vrh), Ganea (Sebeborci), Gostišče in prenočišča Kozel (Žiberci), Gradbeni biro (Lendava), Gradbeništvo in izolaterstvo Raduha (Odranci), I Kons (Murska Sobota), Inoks (Černelavci), K K K - Mont (Godemarci), Keramičarstvo Antolin (Lendava), Ogrevalni sistemi Kovač (Moravske Toplice), Kruli (Čikečka vas), Prevozništvo in gradbena mehanizacija Kuhar (Bakovci), Labor (Murska Sobota), Ledina (Beltinci), Letraco (Gančani), Mesarske storitve Kodelič (Ljutomer), Okrepčevalnica Bubi (Vučja vas), Okrepčevalnica Manfred (Dolič), Okrepčevalnica Ribiški dom (Lendava), Oštarija (Ižakovci), Panvita MIR (Gornja Radgona), Pizzeria Živa (Moravske Toplice), Zemeljskocestne gradnje Rohitelj (Kutinci), Hertz bar (Dolnji Lakoš), Splošno gradbeno podjetje Majcenovič (Beltinci), Toninfo (Murska Sobota), Vega (Skakovci), Dom Kuzma (Kuzma), Volkov - Kuzin skupina (Sebeborci), Vrtci občine Moravske Toplice in Železnjak (Petišovci). 

Pet pomurskih podjetij "s slabim ugledom"

Zavod je danes na svojih spletnih straneh, v rubriki Iskalci zaposlitve - Prosta delovna mesta, objavil tudi evidenco na podlagi Zakona o urejanju trga dela, to je evidenco delodajalcev z negativnimi referencami. Trenutno, torej do vzpostavitve neposredne izmenjave podatkov z DURS, se v to evidenco uvrščajo delodajalci, za katere je Zavod od uveljavitve Zakona o urejanju trga dela (od 1. januarja 2011) do 15. julija 2011 prejel od Inšpektorata RS za delo informacijo o izrečeni pravnomočni sankciji po že omenjenih predpisih s področja delovnopravne zakonodaje in ki so želeli posredovanje kandidatov na prosta delovna mesta. 

Tem delodajalcem Zavod leto dni po prejemu podatka od inšpektorata za delo ni dolžan posredovati kandidatov na objavljeno delovno mesto. Dne 15. julija 2011 je bilo v tej evidenci 42 delodajalcev, ki so želeli posredovanje kandidatov na prosta delovna mesta in za katere je inšpektorat za delo izrekel 47 pravnomočnih sankcij. Tudi med temi je bilo največ kršitev predpisov glede izplačevanja plač, ostali pa so kršitelji predpisov o preprečevanju zaposlovanja in dela na črno.

Po abecednem vrstnem redu so iz Pomurja na seznamu delodajalcev z negativnimi referencami naslednja podjetja: Ciconia (Gornja Radgona), Dan-gradnje (Trimlini), Inoks (Černelavci), Pizzeria Živa (Moravske Toplice) in SG88 (Murska Sobota). 

Celoten seznam si lahko ogledat v priponkah:

Fotogalerija

Komentarji

  1. vojko74
    06.08.2011 ob 0:28 vojko74

    INOKS-diroktor je predsednik obrtne zbornice Slovenije, če se ne mautin

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. omelo
    28.08.2011 ob 16:26 omelo

    vojko74))) ne moutiš se nej pa še 5.000,oo € plače ima delavci pa minimalca pa še nikomii ne smijo ovaditi kelko dobijo .

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    11.01.2015 ob 16:35 goran 74 gost

    Vojko74 motis se predsednik je Pavlinjek ka ma roto

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.