https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Večino turističnih prenočitev v prvem poletnem mesecu ustvarili domači turisti

28.07.2020 ob 6:00  

Nastanitveni obrati so v juniju 2020 zabeležili skoraj 610.000 turističnih prenočitev, kar je 63,2 odstotka manj kot v lanskem juniju. Večina turistov je bila domačih, največ nočitev pa je bilo v obmorskih občinah.

V turističnih nastanitvenih obratih v Sloveniji so v juniju zabeležili prihod nekaj več kot 154.000 domačih turistov, ki so ustvarili nekaj nad 408.000 prenočitev. To je kar 67 odstotkov vseh nočitev v juniju. Nekaj nad 201.000 nočitev pa so ustvarili tuji turisti, ki so jih našteli nekaj manj kot 89.000.

V primerjavi z junijem 2019 je število domačih turistov naraslo za dva odstotka, število tujih turistov pa se je pričakovano znižalo, in sicer za 83 odstotkov.

Od tujih turistov so pri nas največ prenočili turisti iz Nemčije, ti so ustavrili nekaj več kot 61.000 prenočitev oziroma 30 odstotkov vseh prenočitev tujih turistov. Sledili so turisti iz Avstrije z 20 odstotki iz Madžarske z 8 odstotki ter iz Italije z 8 odstotki.

Največ turističnih prenočitev je bilo v obmorskih občinah, kjer so zabeležili 31 odstotkov vseh turističnih prenočitev, sledile so gorske občine (28 odstotkov) in zdraviliške občine (22 odstotkov).

Domači turisti so največkrat prenočili v občinah Piran (nekaj več kot 71.000 prenočitev), Izola, Ankaran, Podčetrtek, Moravske Toplice in Kranjska Gora, tuji turisti pa v občinah Piran (nekaj več kot 35.000 prenočitev), Ljubljana, Bled, Bovec in Bohinj.

Turisti iz Nemčije so največkrat prenočili v občini Bovec (skoraj 11.000 prenočitev).

Največ, 35 odstotkov vseh turističnih prenočitev, so zabeležili v hotelih, sledile so zasebne sobe, apartmaji in hiše (24 odstotkov vseh prenočitev) ter kampi (22 odstotkov vseh prenočitev).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2020 ob 12:12 gajdas gost

      Ti domaci turisti so tile ,ki leta in leta niso bili nikjer ker so skrti .Sedaj ko pa so lahko sli vsi na racun drzave pa so navalili kot norec na telefon

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.07.2020 ob 19:54 točno tak gost

      70% Slovencev še ni šlo od doma, da jim nebi kdo spičkal imovino, sedaj ko jim je Đanči ZRIKTO PRENOČIŠČE (ITAK GA SAMI DAVKOPLAČEVALCI PLAČAMO), pa je narod dojl, da poleg domače vukojebine obstaja tudi SLOVENIJA. Ka si te ti ja nor?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2020 ob 12:33 gost

      a ne ga srat ,kaj res :O ??? domači turisti,eh pa to bo pomota,saj pa domači turisti nisi nikjer dobrodošli,celo v usranem bledu ne,a sedaj pa so dobri domači a,a domačim tudi ližete riti,kot usranim jodlarjem in zavaljenim italjanom?samo sprašujem,dajte še kak članeek na to temo..pa še, na temo koliko glupih slovenčkov je šlo lizat riti hrvatuljekom,in goltat njihovo scalnico ..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.