https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite, kakšne so razmere na hrvaški obali

28.07.2020 ob 13:00  

Po zadnjih objavljenih podatkih Istra ne spada več med epidemiološko nevarna območja. Ličko-senjska, Primorsko-goranska in Zadrska županija pa z manj kot desetimi okuženimi na sto tisoč prebivalcev spadajo med varna območja.

Razmere na hrvaški obali se izboljšujejo

Število aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev je namreč padlo na 38,6, kadar je večje od 40, pa naša vlada državo načeloma uvrsti na rdeči seznam. Če se število aktivno okuženih poveča za štiri, bo Istra znova presegla mejo 40 primerov na sto tisoč prebivalcev.

Včeraj v Istri niso potrdili nobenega novega primera, potem ko so jih več dni zapored potrdili po več kot deset. V Istri je še 80 aktivnih primerov, več kot tristo ljudi pa je v samoizolaciji, poroča zurnal24.

Število aktivno okuženih po županijah; Vir: Hrvaška vlada

Najbolj varna je Ličko-senjska županija, kjer že 19 dni niso potrdili nobenega primera in nimajo aktivnih primerov. V to županijo spada Karlobag in severni del Paga z Novaljo in Zrćami.

Znova je varna Primorsko-goranska županija, v kateri so Opatija, Krk, Cres, Lošinj, Crikvenica in Novi Vinodolski. Ta ima le sedem aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev (za primerjavo, Slovenija jih ima 11,4).

Pod mejo deset, ki velja za varno, je tudi Zadrska županija, trenutno ima 8,3 aktivnega primera na sto tisoč prebivalcev, v nedeljo niso odkrili nobenega novega primera.

Foto: Županije po pozitivnih primerih na 100.000 prebivalcev na dan 26.7.2020; Vir: Wikipedia

Razmere so se izboljšale tudi v Dubrovniško-neretvanski županiji, kjer imajo 12,4 aktivnega primera na sto tisoč prebivalcev, kar je podobno kot v Sloveniji.

V Splitsko-dalmatinski in Šibeniško-kninski županiji pa imajo trenutno okrog 20 aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev.

Na Hrvaškem imajo sicer skupno 806 aktivnih primerov, od tega je 27 tujcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2020 ob 13:00 gostja gost

      Koga briga za hrvaško obalo. Samo bedaki hodijo tja, meje bodo pa itak zaprli pred začetkom šole. Samo, da ne bo prepozno.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.07.2020 ob 13:53 bik sam te gost

        doma pa ovčke in bikci ki jih nekdo nateguje z 200 €, sicer pa vsak naj izvoli, ni žvečilke za kmetavza

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2020 ob 13:56 gost

      NATEGNIL JE TEBE V HEMPAVO GLAVO !!! KONJ

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.