https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaradi obilnejših padavin narašča reka Mura, možna tudi razlivanja

04.08.2020 ob 10:30  

Ponoči so reke v večjem delu države narasle, najbolj v osrednji in vzhodni Sloveniji, kjer so posamezne reke dosegle velike pretoke. Narašča še vedno tudi reka Mura. Ob tem vremenoslovci opozarjajo, da so danes čez dan še možna krajevna neurja.


Mura bo še naraščala, možna tudi razlitja

»Včerajšnje nevihte, razen na Obali, še niso povzročile večjih nevšečnosti. Danes bosta Drava in Mura še naraščali. Mura se lahko danes zvečer in v noči na sredo razlije znotraj protipoplavnih nasipov, Drava pa v spodnjem toku ob strugi. Prav tako bodo danes in v sredo še naraščale reke v južni in jugovzhodni Sloveniji, zlasti Krka s pritoki in Kolpa.

 

Vodnatost ostalih rek po državi bo ostala povečini nespremenjena. Ob močnejših nalivih lahko danes narastejo tudi manjši hudourniški vodotoki zlasti na območju južne in jugovzhodne Slovenije.

Vir: ARSO

Opozorilo - Danes čez dan in zvečer bodo še možna krajevna neurja

Danes bo spremenljivo oblačno. Še se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki bodo krajevno lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, zlasti na jugu so še možne nevihte. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 °C.

Jutri bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Še bo pihal veter severne smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Jutri bodo padavine sprva oslabele in ponekod ponehale. Čez dan bo dež znova zajel kraje vzhodno od nas in se razširil proti zahodu. Ob Jadranu bo bolj sončno z zmerno burjo.

Obeti

V četrtek dopoldne bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bo v notranjosti še nastalo nekaj ploh. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. V petek bo pretežno jasno in topleje,« poroča ARSO.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2020 ob 13:48 domačin gost

      Otok ljub. de pod vodo , ka pa novi most ? Bo zdržal pritijsk razpadlega mlijna!!!?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.