https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pivo - najbolj priljubljena in razširjena nizkoalkoholna pijača na svetu

07.08.2020 ob 13:00  

Danes, po vsem svetu, obeležujemo mednarodni dan piva, ki ga praznujemo od leta 2007. To je praznik pivovarjev, hmeljarjev, dobaviteljev ter lastnikov pivnic, barov, gostiln in restavracij.

Mednarodni dan piva spodbuja pivovarje, da obiščejo, preizkusijo in se poklonijo pivu svojih konkurentov.

Običaj v svetu je, da se na ta dan obdari prijatelja s steklenico ali pločevinko piva.

"Združenje slovenskih pivovarn je k obeleženju praznovanja spodbudilo vse svoje člane, od Pivovarne Laško Union do malih pivovarn, Institut za hmeljarstvo in pivovarstvo Žalec, slovenske hmeljarje, Steklarno Hrastnik, pa tudi nečlane, zainteresirane lastnike pivnic ter drugih gostinskih lokalov, ki točijo pivo.

Temeljno sporočilo mednarodnega dneva piva je, da je pivo eden najlepših darov narave, ki pa ga moramo uživati odgovorno," poroča STA.

Današnji dan piva daje priznanje in spoštovanje vsem ustvarjalcem piva in tistim, ki ga strežejo. Povezuje ljudi vsega sveta in je namenjen druženju ter praznovanju različnosti - kultur, jezikov, pa tudi vrst piva.

"Pivo ostaja najbolj priljubljena in razširjena nizkoalkoholna pijača na svetu, stara več tisoč let, saj so jo poznali že stari Egipčani. V Sloveniji imamo prve pisne dokaze o varjenju piva v dokumentih Noticia Bonorum de Lonca iz leta 1160."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.