https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vse daljše čakalne dobe za vstop iz Hrvaške v Slovenijo

16.08.2020 ob 13:00  

Promet se na cestah po državi povečuje, daljšajo se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih.

"Za vstop iz Hrvaške v Slovenijo osebna vozila trenutno najdlje čakajo na mejnem prehodu Gruškovje, dve uri in pol. Po dve uri čakajo na prehodih Sečovlje, Dragonja in Jelšane. O povečanem prometu poročajo tudi iz Hrvaške.

Za izstop iz Slovenije na Hrvaško pa osebna vozila na prehodih Gruškovje, Sečovlje in Jelšane čakajo do pol ure," poroča STA.

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra za državne ceste, objavljenih okoli 12. ure, so čakalne dobe tudi na mejnih prehodih Brezovica pri Gradinu, Starod, Obrežje, Dobovec, Sočerga, Zgornji Leskovec, Ormož in Zavrč.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji, kjer se je nabralo za en kilometer vozil. 

 Foto: arhiv Pomurec.com 

"Tudi iz Hrvaške danes poročajo o povečanem prometu na cestah ob obali in proti notranjosti države oz. mejnim prehodom. Blizu avtocestnih razcepov in počivališč so po navedbah Hrvaškega avstokluba (HAK) možni tudi krajši zastoji. O povečanem prometu poročajo tudi iz več hrvaških trajektnih pristanišč.

Gostejši promet in zastoji nastajajo med drugim zato, ker se v delu Nemčije, Nizozemske in Švice končujejo počitnice, kar pomeni, da se turisti vračajo z oddiha ob morju. Pričakovati je, da se bo gneča na hrvaških cestah proti mejnim prehodom popoldne še povečala, saj bodo v Avstriji s ponedeljkom začeli veljati strožji ukrepi ob vračanju potnikov s Hrvaške.

Ob prevešanju avgusta v drugo polovico pa bi se lahko z dopusta na Hrvaškem začelo vračati tudi več Slovencev. Glede na napovedi pristojnih v Sloveniji je namreč zaradi večanja števila vnosov okužb s koronavirusom pričakovati zaostritev pogojev za prihod iz Hrvaške v Slovenijo," poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2020 ob 19:14 gost gost

      Totalno zapreti meje s temi manipulanti. Druge nega, če glupani še vedno rinejo tja. Točno tak, kak se je predvidevalo od teh kvazi sosedov. Zdaj objavljajo, ka je virus bil prinešen k njim iz Slovenije in Avstrije, ka ga tan ne bi bilo, če ne bi hodili k njim. Italijani, ka so jin tudi dali vetra pa so po njihoven ljubosumni, ka tak na velko cveti turizem pri hrčkih. Svašta. Ej južni sosedi, ko vas ne pozna, drago vas plača.

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2020 ob 19:38 gost gost

      Tablete so za takše, kak si ti, ka vidiš samo kak fijakerski kunj. Malo čitaj, ka pišejo tudi drugi , v Avstriji, Italiji, pa še kje. To, ka je napisano je čista resnica, te njihove zblojene trditve so bile objavljene v njihovih glasilih. Torej, ne bluzi in ne zagovarja hrčkaste manipulante, ki lažejo in zavajajo, če nimaš pojma o ničem. Upajmo, ka de tokrat ta bedna vlada upoštevala mnenje stroke in bo zaprla meje. To bi morala storiti že davno.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2020 ob 20:05 gost

      HRVATI IN JANŠA IMAJO DOGOVOR, DA SLOVENCI LAHKO POTUJEJO NA HRVAŠKO MORJE--------------JANŠA SE BOJI AFERA OROŽJE.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2020 ob 21:19 R gost

      Zdaj cela živina prišla z vikendov na hrvaskon Zdaj pa vcasi se zapreti Naj bi julija zaprli

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.08.2020 ob 0:26 R gost

      Ti vidiš kak fijakerski konj Virus poznamo že celo leto

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.08.2020 ob 2:18 Brielle gost

      To sta 2 plačila za plačilo 78367 dolarjev in 87367 dolarjev. ki sem ga prejel v zadnjih 2 mesecih. Zelo sem vesel, da lahko v svojem delu s polnim delovnim časom naredim tisoče in zdaj uživam v življenju. Vsakdo lahko to naredi in zasluži veliko dolarjev od doma v zelo kratkem času. Samo obiščite to spletno mesto zdaj .......2usdlife.com

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.08.2020 ob 9:01 G. O. S. T.,,, gost

      Tisti keri to morajo storiti namreč zaprti mejo so največ na Hrvaško. Zakaj bi torej zapirali mejo sami sebi ne bodo nastavljali zanke. Glupi slovenčeki štekate.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.08.2020 ob 8:02 gost

      gost 20:05 prijavi se na pregled pri psihiatru.Že krepko zamujaš ker ti več ni pomoči.Se mi kar smiliš kak si pritisnjeni.Svašta pička rodi.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.08.2020 ob 15:53 gost

      SD stranka debilov

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.08.2020 ob 16:25 Ka se kurčite , gost

      loleki , pa te valjda lejko vsak povej svoje mnenje , ali ste samo eni naj bole pametni , no.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.