https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prihajajo elektronske vinjete

20.08.2020 ob 19:00  

Vlada je na današnji seji obravnavala predlog novele zakona o cestninjenju, s katero se med drugim vzpostavljajo pogoji za uvedbo elektronskih vinjet za osebna vozila. Po besedah infrastrukturnega ministra Jerneja Vrtovca bodo te po načrtih uvedli z decembrom prihodnje leto.


Vlada je sprejela predlog novele Zakona o cestninjenju, s katerim se med drugim vzpostavljajo pogoji za uvedbo elektronskih vinjet. Ob tem je vlada naložila družbi DARS, d. d. izvedbo vseh postopkov za uvedbo cestninjenja vozil do 3.500 kg največje dovoljene mase z elektronsko vinjeto s 1. decembrom 2021.

"Z drgnjenjem vinjet bo kmalu konec. Vlada je danes sprejela zakon, ki z decembrom 2021 predvideva uvedbo elektronske vinjete. Nov sistem bo pravičnejši: E- vinjeta bo veljala celotno leto od dneva nakupa. Nakup bo mogoč preko aplikacije, spleta ali na bencinskih servisih," je na Twitterju delil minister Jernej Vrhovec.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2020 ob 21:32 Škrabanje gost

      Decembra drugo leto ? Torej morali bomo še enkrat kupiti vinjeto .To kar bo v veljavi za 15 mesecev že zdaj trobijo .Kar uvaja Slovenija je v drugih državah zgodovina

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.08.2020 ob 7:41 AAAAAAAAAA gost

        Kakšna zgodovina elektronska je dosta boukša. Vala od datuma nakupa do datuma naslednje leto. Je pa boukše ka jo nej trbej lepiti na steklo pa preverjanje de dosta ležej.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2020 ob 8:34 Joze gost

      Zopet eno sranje ,! Enako placa tisti ,ki se ogromno vozi po Ac in tisti ,ki se skoraj nic .Posteno bi bilo tako kot imajo tovornjaki .Kolikor se vozis toliko placas !

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2020 ob 9:30 Marko gost

      Edino pravilno koliko se voziš toliko plačaš vse drugo je kraja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2020 ob 16:10 Gojs gost

      Tablice nazaj ABC das gor dnar in kolikor se vozis toliko porabis en se vozi nonstop po AC In plača toliko kot en k jo more kupit zaradi cest kjer so vinjete obvezne

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.08.2020 ob 16:18 Hektor Suhadol gost

      Vse ok in prav če bi bilo vse cenovno dostopno ker trenutne cene vinjet so predrage sploh za kombije že tako plačaš cestnino pri registraciji na cesti pa same luknje in zastoji Mogla bi drzava nam plačat da se vozimo po takih cestah

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.