https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Takšno je stanje na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško

24.08.2020 ob 13:30  

Na območju Policijske uprave Murska Sobota promet na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško (MP Petišovci, Gibina, Razkrižje, Hotiza) poteka nemoteno in brez posebnosti, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Na Mejnem prehodu Petišovci potniki v državo vstopajo na eni vstopni stezi, po potrebi pa tudi po dveh vstopnih stezah. Med potniki prevladujejo državljani Republike Slovenije. Od petka do nedelje je prehode prečkalo 12.193 potnikov, kar je precej manj kot je običajno za poletno sezono.

Krajše čakalne dobe za vstop v Slovenijo so na Dragonji, Starodu, Jelšanah, Obrežju, Gruškovju in Zavrču.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste osebna vozila najdlje za vstop v državo čakajo na Gruškovju in Obrežju, in sicer do eno uro, na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Starod pa čakalna doba za osebna vozila znaša do pol ure. Nekoliko dlje čakajo vozniki tovornih vozil, in sicer na Gruškovju do tri ure, na Obrežju in Zavrču pa do eno uro.

Danes v ponedeljek, 24. avgusta 2020 na mejnih prehodih trenutno tudi ne beležijo posebnosti oziroma povečanja prometa. Vse, ki se še niso vrnili v Republiko Slovenijo iz Republike Hrvaške pa opozarjajo, da imajo za to čas le še danes do 24. ure, ker bo v nasprotnem primeru zanje odrejena 14 dnevna karantena.

Sicer naj bi v soboto na Hrvaškem dopustovalo še 70.000 Slovencev. Pristojni so napovedovali povečan promet že v preteklih dveh dneh, vendar pretirane gneče na mejnih prehodih ni bilo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2020 ob 15:43 gost pet gost

      Budale slovenske še vedno rinejo na to zamazano morje horvačko. Cela Evropa jin je že obrnila hrbet zaradi njihovega zavajanja, laganja, neupoštevanja itd, samo slovenčki - sendvič turisti še ne. Oni se pa smejejo iz teh slovenčkov, kakaše budale so, ka bi za par dni ležanja na zamazani plaži vse potrpeli, tudi karantene. Betežno. Sicer pa takoj ob prihodo v karanteno, ki mora biti nadzorovana in kazni in sankcije v primeru neupoštevanja, aja pa neplačana bnolniška, kar tudi bo. Pa, če zgubijo službe v ten času, se lehko pritožijo na sončno upravo.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2020 ob 8:41 Jakob gost

      Me zanima kje dobite te informacije. Včeraj ob 13h na Dragonji 5 osebnih in 2 kamiona na vstopu v Slo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.