https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta vikend?

27.08.2020 ob 16:00  

Za vas smo preverili dogajanje ta vikend v Pomurju. V nadaljevanju preverite kam se lahko odpravite.

Četrtek, 27. avgust

V Murski Soboti se bo začelo Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2020, ki bo potekalo na letališču v Rakičanu med 27. in 30. avgustom. V Prekmurje prvič v zgodovini Slovenije, prihajajo plinski baloni, katerih vzlet boste lahko videli 28. avgusta zvečer izpred paviljona Expano. Več informacij najdete tukaj.

Zvečer se lahko ob 20. uri odpravite na Dvorišče Hranilnice prekmurskih dobrot, kjer se bo v sklopu KNJIŽNICE POD ZVEZDAMI na Skritem dvorišču, PIŠK Murska Sobota odvijal literarno - glasbeni večer. Obeta se pesniško branje mednarodno uveljavljenih pesnikov. Za glasbeno obogatitev bo poskrbela Neisha ob spremljavi talentiranega kitarista Luka Ivanoviča. Skupaj sta odličen in uigran par. Slišali boste lahko Neishine preverjene uspešnice, kot tudi skladbe iz svetovne glasbene zakladnice, ki jim Neisha vdahne svojstven pečat. 

Petek, 28. avgust

V petek bo spet dišalo na prenovljenem delu Slovenske ulice od 11.00 do 20.00 ure. Čas je za Sočno vilico, ki bo poskrbela za raznolike okuse – na meniju tokrat ne bodo manjkali burgerji, sladki vaflji, pisane tortice in seveda nepogrešljivo pivo in vino. Poskrbeli bodo tudi za glasbene ritme.

Muzej Špital v Gornji Radgoni vabi na počitniške delavnice za otroke od petega do dvanajstega leta starosti. Delavnice bodo potekale od 16. do 17.30 ure, torej dve šolski uri. Vsak teden boste ustvarjali nekaj novega, drugačnega in unikatnega. 

V okviru 15. Festivala Front@ na Trgu kulture Murska Sobota, ob 20. uri vabijo k ogledu JERNEJ BIZJAK: ZA LUDWIGA – PROSTORSKA INTERVENCIJA. Izjemni ustvarjalci Jernej Bizjak, ki živi in dela na Danskem, balerina in plesalka Sanja Nešković Peršin ter igralec Klemen Janežič nas bodo s plesom in Beethovnovo glasbo spremljali na poti od Trga kulture do Gledališča Park. S krajšimi gibalnimi intervencijami na različnih mestih na javnem prostoru bodo v prazničnih opravah izvajali inovativen koreografski sistem in s tem ozaveščali mimoidoče na prihajajočo 250. obletnico skladateljevega rojstva.

Morda pa vas bo v petek zamikala glasba MARKO BANDE, ki bo gostila TJAŠO ŠIMONKA KAVAŠ. V tem primeru vabljeni na Letni oder gledališke in koncertne dvorane Lendava on 20. uri. Marko banda je nastala zaradi potreb beltinske folklorne skupine, vendar pa je s časom postala prepoznavna in predvsem samostojna godčevska zasedba, ki prispeva k prepoznavnosti zvočnega sveta. Zvočno je skupina naslednica beltinske domače zasedbe, ki je spremljala beltinsko folkloro, danes najbolj znano pod imenom Banda Kociper -Baranja oziroma tudi Beltinška banda. Tjaša Šimonka Kavaš je glasbenica, ki je znana predvsem po petju ljudske glasbe kot solistka ali v kakšni glasbeni zasedbi npr. Ethnotrip. S svojim glasbenim ustvarjanjem se trudi predvsem približati ljudsko glasbo poslušalcem.

 

 

Soboto, 29. avgust

Vabljeni na tretji OTROŠKI BOLŠJAK, ki se bo začel ob 9. uri v drevoredu mestnega parka Murska Sobota. Prinesite stvari, ki jih več ne potrebujete ali si izberite take, ki jih.

V okviru Soboškega poletja in prireditve Si vüpaš? bo Mateja Ivanov Moira ob 10. uri v Gledališče Park Murska Sobota, vodila dogodek, ki da priložnost mladim, da se izrazijo s pesmijo in plesom.

V Lendavi pa bo potekal od 10. ure naprej Dan bograča, ki bo zaznamovan s pozivom vsem občanom in občankam ter lendavskim gostilnam in restavracijam h kuhanju bograča in pošiljanju, objavljanju, deljenju fotografij, saj bodo najboljše fotografije nagrajene. Kuhanje bograča bo potekalo istočasno z domačo tržnico na prizorišču pod kostanji in pri stari blagovnici, kjer bodo obiskovalci od 10. ure do poznega popoldneva bograč »za s sabo« lahko okusili in kupili. Bograč bo tega dne v ponudbi tudi na stolpu Vinarium.

V soboto ob 20. uri bo na Skritem dvorišču nastopil Trio Večni problemi.

 

Nedelja, 30. avgust 

Na Otoku ljubezni v Ižakovcih bo ob 17. uri, potekal promenadni koncert Prekmurske godbe Bakovci s solistko Moiro in Bakovskimi mažoretkami.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2020 ob 20:46 Vlado gost

      So kake omejitve glede števila obiskovalcev na posamezni prireditvi ali jih lahko pride na določeno prireditev neomejeno število obiskovalcev?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.