https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

BDP upadel drugo četrtletje zapored, Slovenija uradno v recesiji

02.09.2020 ob 6:00  

Slovenski BDP se je v drugem letošnjem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani zmanjšal za 13 odstotkov, kažejo podatki Statističnega urada RS. Glede na prvo četrtletje je upadel za 9,6 odstotka, v prvi polovici leta pa je v primerjavi z lansko prvo polovico upadel za 7,9 odstotka.

Slovenija se je zaradi negativnih učinkov zaprtja gospodarstva in javnega življenja za zajezitev širjenja novega koronavirusa znašla v tehnični recesiji. BDP je padec namreč zabeležil že drugo četrtletje zapored.

Zmanjšanje BDP v drugem četrtletju je bilo posledica zmanjšanja večine komponent BDP. Največji vpliv je imelo zmanjšanje domačega trošenja, ki se je zmanjšalo za 12 odstotkov.

Bruto investicije v osnovna sredstva so se zmanjšale za 12 odstotkov, najbolj izrazit padec je bil pri investicijah v stroje in opremo, več kot 25-odstoten. Investicije v gradbene objekte pa so se zmanjšale za 15 odstotkov

Končna potrošnja gospodinjstev, ki je poleg investicij v osnovna sredstva najpomembnejša komponenta domačega trošenja, je bila v drugem četrtletju 2020 nižja za 16,6 odstotka, bruto investicije v osnovna sredstva pa za 16,7 odstotka. Najizraziteje so upadli izdatki gospodinjstev za gorivo in za storitve.

Občutno je upadlo tudi zunanje povpraševanje. Izvoz se je zmanjšal za 25 odstotkov, izvoz storitev pa kar za 35 odstotkov. Prav tako za 25 odstotkov je padel uvoz. Med storitvami pa se je, tako pri izvozu kot pri uvozu, najbolj zmanjšal obseg potovanj.

V drugem četrtletju je bilo skupno zaposlenih 1.023.200 oseb. Zaposlenost se je glede na lansko drugo četrtletje tako zmanjšala za dva odstotka, delo je izgubilo 20.706 oseb. Upad zaposlenosti je bil najizrazitejši v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, v predelovalnih dejavnostih in v gostinstvu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2020 ob 7:20 G. O. S. T. gost

      Seveda v recesiji zdaj je zlata doba za tajkune krade se z vseh strani. Na koncu bo pa itak kriv korona viruseka. In Gdo je spet na pravem mestu ob pravem času za državo potopiti sam vele častni eden in edini,,, princ teme JJ,,,,,.

      32 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2020 ob 7:38 Magyar Bacsi gost

      To še ni nič, to je po ekonomski teoriji, ko pa bo praksa tolkla leta in leta dolgooooo bomo videli kaj bo. Zgodila se bo revolucija, lakota, ljudje na ulicah in takrat se naj puklasti, smrdeči janoš ukozi.

      32 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2020 ob 8:57 gost

      To so rezultati " najboljše vlade na svetu ". Še slabše bo pod to vlado. Pravnomočno obsojeni kriminalci v vrhu vlade. Kaj lahko od njih pričakuješ? Za vse lopovščine, ki so jih in jih bodo izvajali bo pa kriv namišljeni " smrtonosni " virusek. Domobranske ovce bodo pa blejale Janša ti si naš odrešenik. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

      29 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 10:03 gost

        Sem ti napisal ob 9:15. Vse podatke imaš na internetu, samo pogledati jih moraš. Zadolžitev države v nekaj mesecih Janševe vlade za 5 milijard evrov. Kam je šel denar in kdo ga bo vračal z obrestmi?

        21 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 12:39 gost

        Joj kje pa ste vi gospodarstveniki!??? Pridite da vas takoj zaposlimo v parlamentu!!!!Neandertalci zblojeni gnoji!

        2 10 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2020 ob 9:01 Suli gost

      To še ni nič proti drugim državam v svetu. Mi smo vsekakor iz prve krize Covid19 potegnili najboljši konec v EU. Če samo poglebamo Italijo, Španijo kjer je 20% primankljaj in vse sosednje države, ki so v slabšem položaju moramo mi biti zadovoljni.

      16 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 9:15 gost

        Še ena desna ovca, ki ničesar ne ve in opravičuje svojega pastirja z izgovorom, če je sosedu crknila krava je nam crknilo samo tele. Rusija, ki jo vsi desničarji mrzite do amena je imela samo 8 % padec, Kitajska pa več kot 3 % povečan BDP.

        23 17 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2020 ob 9:02 gost

      Uraden podatek, ki ga lahko kdajkoli najdete na internetu, za Janševe in cerkvene ovce: leta 1987 je bilo v Sloveniji manj kot 20.000 brezposelnih, danes jih je več kot 90.000. Slovenija je tudi takrat imela dva milijona prebivalcev kot jih ima danes. Bravo puklasti čelavi kaplar Janček - uspelo ti je.

      26 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 10:26 gost

        9:53 ...... čeprav vem, da si desni provokator in nimaš pojma o življenju, ti bom napisal nekaj stavkov. Rodil sem se leta 1950 in sem 42 let delal v proizvodnji. V Jugoslaviji je delo lahko takoj dobil blizu doma vsak, ki je želel delati. Podjetja so za svoje delavce gradila stanovanja. Plače so bile dobre točno na določen dan. Razmerje med najnižjo in najvišjo plačo je bilo 1 : 4, v največjih podjetjih 1 : 5 in vsi smo imeli dovolj. Delavec je lahko zelo poceni letoval v počitniških domovih podjetij. Takrat je bil delavec cenjen in spoštovan. ...... Pa so prišli plačanci Pučnik, Janša, Peterle, Bavčar, ............ in prinesli lažno " demokracijo ". Prodali za drobiž najboljša podjetja, nekaj podjetij nemenoma uničili, na deset tisoče delavcev poslali na cesto, ostalim, ki so obržali zaposlitev odvzeli veliko delavskih pravic in ugodnosti. Delavec je iz ponosnega in cenjenega človeka postal hlapec na domači zemlji. Pa še to zemljo so " pomladniki in demokrati " začeli prodajati tujcem Približno 12 % slovenske zemlje z gozdovi, zgradbami, stavbami vred so podarili Vatikanu. Državo pa ogromno zadolžili - danes znaša dolg Slovenije 38 milijard evrov. Seveda so jim pozneje tudi drugi politiki pomagali pri " svinjarijah. Jaz in moja generacija smo poskrbeli, da si imel brezskrbno otroštvo in mladost, brezplačno zdravstvo, šolstvo in vse ostalo. Zato pazi, kljub temu, da si bolnik v glavi, komu ti talaš manjake.

        24 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 10:34 gost

        pusti tij butl komentejranje toga ka ne razmeš; si že kda čiu za latentno brezposelnost (Yugo praksa) ale je to pretežko za tebej?

        8 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 10:49 gost

        10:34 ..... dokazano je, da ima 30 % Janševih volivcev končano samo osnovno šolo ali pa še te ne v celoti, zato se ne čudim, da ničesar ne razumeš. A za desno ovco si vseeno dober. Slediti svojemu pastirju, tudi v prepad, če bo potrebno, vseeno znaš. Takšnim bedakom iz srca privoščim, da šest dni v tednu po 9 ur delate za 800 evrov, saj si kaj drugega s svojo noro glavo tudi ne zaslužite.

        19 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 10:55 gost

        objekti prodaje levih vlad: Pojdite na slovensko Obalo v večinoma srbske hotele Sava turizma, dopust preživite v: slovenskem biseru Bled, v večinoma srbskih hotelih Sava turizma, (če vas župan Bleda že pri prihodu in parkiranju ne bo napodil domov), v srbskih termah 3000 - Moravske toplice, v srbskih termah Ptuj in Radenci. Če ste nacionalist in nočete biti v naštetih srbskih termah, lahko dopust preživite v madžarskih termah Lendava... PIJTE hrvaško kavo Barcaffe z mlekom francoskih Ljubljanskih mlekarn, hrvaško kokto, česko vodo radensko, srbski sok Fructal. Za KOSILO svetujem piščanca ukrajinske Perutnine Ptuj, poplaknite ga z nizozemskim pivom Pivovarne Laško ali Union, če pa se boste morali po kosilu olajšati, si zadnjico obrišite z češkim papirjem Paloma! Perilo pa operete v kitajskem pralnem stroju Gorenje . (če ga je kaj ostalo in niso vsega Počivalnikovi uporabili za maske) NAKUPUJTE pri najboljšem sosedu hrvaško-ruskem(???) Mercatorju, kjer vam bodo prijazne slovenske trgovke in trgovci z veseljem prodali izdelke hrvaškega Žita, Droge, Kolinske... Ko vam bo pri vsem zgoraj naštetem zapravljanju zmanjkalo "počivalnikovih regres bonov" ali denarja, si le tega lahko sposodite v sledečih bankah: nizozemski NKBM, francoski banki Koper, madžarski banki SKB, srbski Gorenjski banki. Ne greste na dopust, skrbite za vrt, samooskrbo, pojdite po sadike v srbsko Semenarno. V primeru glavobola zaradi napisanega pa vzemite švicarski LEKadol. (pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom)

        9 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 11:29 gost

        10:55 ........ ta pamflet, ki ga lepite že dalj časa kaže res našo " SAMOSTOJNOST " s katero nas najbolj zategnjeni desni " DOMOLJUBI " že desetletja krmite. Saj si zapisal skoraj vso resnico naše bede od države, pogrešil si samo v tem, da so bile zraven tudi desne vlade ne samo leve. HLAPCI smo na svoji zemlji, pa še to nam prodajajo. Pučnikov oz. njegovih nadrejenih cilj uspeva v celoti. Uućnik je nekoč v navalu besa, ker ni prišel do korita, izjavil: " Vse, kar ste v Jugoslaviji ustvarili in zgradili, bomo mi prodali in uničili. ". Ko si že omenil Bled, ti moram povedati, da je Blejski otok cerkvi dala Janševa. Marsikje pri zgoraj omenjenem je bila zraven Janševa vlada, zato za vse ne krivi leve vlade. Je pa zapoved za zgoraj našteto prišla iz ZDA, Nemčije in Vatikana. Da ne omenjam prodajo 90 % družbenih stanovanj po Jazbinškovem zakonuv desni vladi za 15 % vrednost teh stanovanj. S tem se je začelo bogatenje " stanovanjskih baronov ", mladim in družinam pa onemogočen normalen najem stanovanj za primerno ceno. Hudiča, vse smo zajebali v tej kao "SAMOSTOJNI DRŽAVI ". Skoraj vse prodali in uničili, napravili 38 milijard evrov dolga, napravili 100.000 brezposelnih, veliko ljudi pognali v revščino in obup ( več kot 300 samomorov letno pri dveh milijonih prebivalcev ), še tisti, ki imajo delo, delajo cele dneve za miloščino, ...................................................

        18 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 12:12 Suli gost

        Tudi jes san 1987 leta žijvo pa bil zaposlen, pa znan kak je bilau. Podjetja katera so delala za izvoz v Nemčijo in celotno severno Evropo in Severno Ameriko so preživela. Tovarne katera so pa delale za Yugoslovanski trg so pa odšla cugrunt (Panonija, Primat). V komunizmu je praktično ena tovarna delala za Yugoslovansko tržišče in ta je bila v Beogradu na Topčiderskem Brdu ostalo pa so vse komunisti uničili. Tako, da prihod Pučnika, Peterleta, Janše, Bavčarja, Rupla in drugih demokratov, seveda z slovenskim narodom kateri mislijo drugače kot komunistična partija smo se izognoli, da bi sedaj pri nas bilo tako kot je v Severni Koreji in Venezueli.

        12 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 12:40 963 gost

        Bravo gost 10:26, točno tak je bilo kot si zapisal. Prav vesela sem, da se nekaj takšnih kot si ti najde na tem portalu. Prej pa samo primitivni komentarji nekega df, čondraša in še nekaj podobnih bolnikov. Končno nekaj verodostojnega in resničnega. Tak je pač bilo v tistih časih, dosti bolj pravično in pošteno do vseh kot danes, pa se lahko vi Janšisti na zobe mečete zaradi mene.

        18 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 12:49 gost

        Suli, tebe je takrat stari še verjetno v jajcih nosil, zato pišeš bedarije. Nimaš pojma kako je takrat bilo ali si pa plačan lažnivec. Za tebe bedak desničarski še en uradni podatek: upokojenci so imeli pokojnine v višini 85 % pokojninske osnove od najboljših deset let plače. Danes imajo upokojenci po JANŠEVI zaslugi pokojnine v višini 57 % pokojninske osnove za najboljših 30 let plač. Da o starosti in delovni dobi ne pišem. V ZEMLJO SE ZAKOPLJI GNOJ LAŽNIVI. O gospodarstvu in svetovno znanih tovarnah pa tako nimaš pojma. Pač pol osnovne šole in gledanje samo Janševih medijev napravi svoje.

        16 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.09.2020 ob 11:13 gost

      Df ma spet ogromno časa, glede prodaje naših podjetij imamo veliko pri tem tudi Cmerar in leva vlada ne samo Janša.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.09.2020 ob 11:39 gost

      Hvala bogu, da sta vsaj strelec in čondraš obupala in ne težita več, tak se Df več nima z kom za kregat in si sam z sabo dopisuje.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 11:49 gost

        Upam, da ju ni korona pobrala. Mogoče sta pa kot dobra " vojščaka " dobila delo pri Janši in nimata več potrebe pisati komentarjev. Saj veš, da je delo v kabinetu ali kje po ministrstvih bolje plačano kot pisanje komentarjev, v katerih neprestano hvališ kaplarja brezmadežnega. Malo premisli kateri Prekmurci so dobili delo pri Janši. Mogoče ti bo kliknilo.

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 12:10 iki gost

        iz Premurja prijdeš v Lublano samo če si iz SD, to je prava zaposlovalna agencija, Janšovih tan ega glij!

        6 17 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.09.2020 ob 12:08 gost

      debeli, čudno, ka tebej leve vlade niso v Lj potegnile, zato so pa verjetno tak slabo končale kak so, ker so bile brez tvojega soporta ;-)))

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.09.2020 ob 12:37 Risto Kubura gost

      Puklasti, smrdeči Janči je največja baraba v samostojni Sloveniji, ko se pogleda v ogledalo bi najrajši še sebe zadrgnil.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.09.2020 ob 12:55 gostu ob 10:26 gost

      vse imaš prav, točno vse, sem istega mišljenja, tudi živim 60 let in SEDAJ BO DESNI NEOTESANEC ZAPISAL, DA SEM ISTA OSEBA KOT V ZAPISU 10:26. pRVI, KI JE RAZJEBAL TAKOJ NOVO DRŽAVO JE BIL PREDSEDNIK PARLAMENTA pETERLE, KI JE ZAČEL RAZPRODAJATI OD Litostroja, Tama itd. Da ne govorimo o Gidosu, Varstroju, Blisku itd, kjer so crkvenjaki vse pripeljali do stečajev, si zaračunali odpravnine, ukradli denar zaposlenim, do penzije živeli kot največji siromaki, ob prihodu v penzijo pa naenkrat blišč in bogastvo. Pa vemo, da to ni iz pokojnin, ampak ukradenega denarja delavcem, ki so že po samomorih v nebesih, prokleta ciganska drhal pa se baha. V gnoj naj se potegne, hodi pa v najcenejše trgovine kupovat po akcijskih cenah, da potem to hrano žre na plovilih, ki jih je kupila iz ukradenega denarja. To so dodatna dejstva in prav nič ni sram te golazni, ki nam širi smrad v slovenska naselja.

      19 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 14:45 mrš gost

        ej majster, najdi si pomoč, mogoče še nej prepozno za tebej, če že ne razmiš ali si ne zapomniš, te bar ne komentejraj. Juga je propadnola, njeno gospodarstvo pa takoj za njo in ti si tome pripomogo. Mi mladi pa naj ti verjemo, nikoli!

        5 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 15:46 gost

        14:45.......takšni bedaki kot si ti delate sramoto celemu Prekmurju. Doma nisi imel prave vzgoje, v šoli si pa tudi komaj do šestega razreda prilezel?

        15 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2020 ob 17:17 gost

        Mrš ti bom napisal kako lepo je v tej tvoji " Janša demokraciji ". Delavec se cel mesec mantra ( tudi 200 ur ) za ušivih 850 evrov bruto. Janšev svetovalec Ivan Simič dobi za manj kot 50 ur dela 3.500 evrov bruto. Predsednica Zdravniške zbornice dobi ! 9.000 evrov bruto, pa se do sedaj po pol leta koronavirusa in slabo delujočega zdravstva še ni oglasila. Zakaj ona sploh dobiva tako visoko plačo, da se v taki zdravstveni krizi sploh ne oglasi?? Kaj dela? Predsednika države pa imamo tako samo za snemanje selfijev. 84 let!!!!!!!!!!!! star Ernest Petrič je pa za nagrado, da je brezmadežnega večno nedolžnega spravil iz zapora dobil delovno mesto svetovalca predsednika države namesto, da bi ga že davno spravili v penzijo, da ne bi več prebivalcem Slovenije delal škode.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.09.2020 ob 15:55 Money rule the world gost

      Vi ste vsi malo prizadeti ali pa rejsan dale od svojoga nosa ne vidite.. ali ste pa že tak vsi zjebane od toga modernoga sveta.. dogaja se vsega čuda v ozadji samo toga nete nikdar izvedli... celi svet se je podredil bogatašan in samo keš v ozadji lejko napravi to nekso umetno napravleno korono.. vse se vrti okoli keša že.. ali eni toga še izda nete razmile.. eni be še kar dale živeli v nekši dobroti haha... dobrote več nega... tak so napravile ka de keš sveta vladar in še kak hudičevo njin je uspelo... seveda smo k tome pripomogli tudi mi navadni lidge..

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.09.2020 ob 16:02 gost

      ,,, Mrš,,, z juge propadle kot praviš sta tvoja stara nagrabili bogastvo ka se tij bedak lahko tukaj sliniš. Sploh pa ne veš kaj in kako je takrat bilo. Nismo vedeli za raznovrstne organizacije kere pomagajo danes revnim nihče kdor je pa kradel lagal ljudi naplahtal skratka se šel boga. Se mu je na obsodbi pokaza sam vrag,ostal pajebrez vsega nakradenega pa še sedet je šel za dolgi 30 let.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.09.2020 ob 16:05 963 gost

      MRŠ (Mali Ritolizniški Škodljivec) pa ti kdaj pomisliš kako se počutijo tvoji starši, ker so vzgojili takšen osebek.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.09.2020 ob 19:48 LFL gost

      Sem se ukozio ko prebiram BEDARIJE SMRDLJIVIH LEVUHARJEV.Z takim razmišljanjem ,ni čudno da smo tu kjer smo.nekateri bi nas vrnili v l.1946.Smradi ki nikoli niso nič delali in so dobro živeli na račun rdečih staršev taki so sedaj najglasnejši.SMRDLJIVCI levi so bili na oblasti 26 let od 30 let samostojnosti.Za časa 8 let J.Drnovška in njegovega vladanja so levuharji POKRADLI vse ama VSE zdaj pa pizdijo in pizdijo.Vrnite se nazaj v YU tam vam bo boljš samo boste pržili na roštilju in pjevali,za delo vam pa itak ni .GOVNARI RDEČI marš banda smrdljiva .

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.09.2020 ob 19:50 gost gost

      Oni gost ob 1o,26, napisal si resnico, ki pa je današnja zblojena raja ne razume. Kak ste ubogi, ka si pustite oprati možgane od janošovih lopovov, z njim največjim na čelu. Ka vas tak dobro plača. ali ka van davle, ka vas lejko tak okoli prsta vleče, groza? Škoda s takimi razpravlati, verjetno so tudi plačan od puklastega za take betežno zblojene komentare. Upajmo samo ,ka do se po koncu te sramotne vlade skuper s svojin bednin lideron selili v Honduras, drugo jin ne preostane. Tan do lejko dugo živeli od njegovih penez, če jih da.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.09.2020 ob 6:18 gost

      Kaj so vam pa rdeči dali daj priznaj govedo rdeče ?

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2020 ob 9:09 gost

        Ti Janševa ovca z nedokončano osnovno šolo si preberi komentarje ob 902, 10:26, 12:49, 12:55, da boš vsaj približno vedel kaj so nam dali levi politiki. Še veliko dobrega so nam dali, ki ni omenjeno v teh komentarjih. Rdeči so pa danes še samo v stranki SDS. Janez Janša, Milan Zver, Vinko Gorenak, Jože Tanko, Andrej Šircelj, Zvone Černač, Sonja Ramšak, Barbara Brezigar, Dimitrij Rupel, Peter Jambrek, Bojana Beović, ................... še veliko drugih. Upam, da si vsaj do tretjega razreda osnovne šole prilezel, da veš, da je pokojnina v višini 85 % pokojninske osnove ( levi ZPIZ - 1 ) veliko večja od pokojnine v višini 57 % pokojninske osnove ( desni ZPIZ - 2 ). Da ti o pravicah in ugodnostih delavcev v samoupravnem socializmu in med temi v današnji " Janševi demokraciji " sploh ne pišem, ker to v tvojo plesnivo tikev tako ne bo šlo. Neizobraženi desni volivci drugo ne znate kot žaliti ( ni čudno, ker vaš pastir počne enako in vi mu zvesto slrdite ), ti vračam na koncu z enako mero. Da sem v samoupravnem socializmu po treh letih dela v podjetju dobil v najem z zelo nizko stanarino novo trisobno stanovanje, ki ga je zgradilo podjetje za svoje delavce, pa lahko v " Janševi demokraciji " samo sanjate. Da smo zraven dobre plače vsake tri mesece dobili tudi poračun ali dobiček, so danes samo neuresničljive sanje. Tudi zelo poceni počitnice v domovih podjetij na morju in v planinah lahko danes samo sanjate. 35 dni letnega dopusta so danes večinoma sanje, pa do 10 dni izrednega plačanega dopusta tudi. Možnost takojšnje zaposlitve blizu doma, izobrazbi primerne, kot je tedaj bilo nekaj vsakdanjega, so danes že neverjetne sanje. O tem, da je delavca lahko odpustila samo disciplinska komisija v podjetju in ne kot danes, da te lahko odpusti vsak šalabajzer v upravi podjetja, pa desnuharji nikoli niste slišali. O plači točno na datum se danes tudi vse redkeje dogaja, mogoče samo v JU. Pa o velikem regresu za letni dopust v podjetju glede na dohodek člana družine še desnuharji tudi niste slišali. Zakaj je imel delavec takrat dobro plačo? Zato, ker je bilo razmerje med najnižjo in najvišjo plačo 1 : 4. Vsak direktor se je potrudil, da je imel delavec dobro plačo, ker je potem imel tudi sam boljšo. In usrani, smrdeči, neizobraženi desnuhar bo mi pisal ali trobil v kakšni tiraniji in diktaturi smo mi živeli. Porkamadona spizdite črnuharji blesavi, da vas nihče več ne bo videl. Ne dovolim, da bo nekdo, ki mu še plenice od riti visijo, pljuval po moji srečni in dobri domovini, v kateri je bil delavec cenjen in spoštovan in je dobro živel.

        8 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2020 ob 9:59 gost

        Debeli, to ti more biti življenje, ka po cejle dneve visiš na portali, ka očitno nemaš drugoga dela in pišeš pravljice, kerin še san ne verješ. Juga je bila zanič, nula, sranje, propadla zgodba.....in ti si isti. *pizdi že idnouk!

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2020 ob 10:34 gost

        9:59 ..... siroče, jaz in moja generacija smo vse to imeli. Ti pa uživaj " demokracijo ! v kateri si lahko srečen, če dobiš delo 50 kilometrov od doma. Delaš pa cele dneve za miloščino, s katero ne noreš dobro živeti. O svojem stanovanju ali o svoji hiši pa lahko samo mokro sanjaš. Nisem ti kriv, da si se prepozno rodil, da bi vedel kaj je življenje. Zdajšnji sistem vas pač dresira za ovce, hlapce, škodoželjna in egoistična bitja. Sami ste si krivi zato ne obsojajte nas, ki smo bili v socializmu SREČNI IN ZADOVOLJNI LJUDJE. Mi smo Janšo odvrgli ( navadni ljudje ), niti predsednik mladine ni mogel postati!!!!!!, zdaj je za vas Bog. Eh, ljudi moji ....................

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.09.2020 ob 11:22 gost

        9:59 ....... še nekaj o zdravstvu v Jugoslaviji o katerem lahko danes samo sanjate. Leta 1972 je izbruhnila epidemija črnih koz, pri katerih je smrtnost do 35 %. Bolezen povzroča tudi slepoto in deformacijo udov. Jugoslovanski zdravniki so s pomočjo ustreznih organov epidemijo teh črnih koz odpravili v DVEH MESECIH in je umrlo samo 35 ljudi v 22 milijonski Jugoslaviji. Danes, v letu 2020, ko je medicina neverjetno napredovala, ne moremo ustaviti nekega običnega virusa. Tudi črne koze so se širile kapljično kot ta korona virus. Eh, ljudi moji.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      05.09.2020 ob 8:17 gost

      gost 11:22 Maš ti običen virus v glavi.pišeš bedarije in poveličuješ državo katera je NESLAVNO končala.Z poboji z katerimi se v novejši zgodovini lahko ponaša samo TVOJA YU.Tebi je virus sigurno prizadel možgane.Priajvi se na inštitut J.Štefan da iznajdeš cepivo proti COVID 19.Ker dandanes že sigurno izdeluješ MED.Tak pametni so samo LEVUHARJI,eden takih pa s i tudi ti.Yu pa si nekam vtekni. Povej mi kje je ta tvoja neslavna YU.Jaz se PONOSEN DA SEM SLOVENEC ,ti pa samo opevaj to tvojo gnilo propadlo yugoslavijo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2020 ob 8:43 gost

        S svojim komentarjem si vse povedal o sebi. Mene je sram, da se taki nevedneži, ljudje, ki o svoji zgodovini ničesar ne veste, ljudje, ki ste sovražni do vseh, ki niso vaši, ........ imate za PONOSNE SLOVENCE. Če ne bi bilo Jugoslavije, bi ne bilo niti Slovenije, niti ne bi bil Slovenec. Vojne v Jugoslaviji je pa zahuhala Amerika s CIO in nekaj našimi plačanci, ki so nafudali narod in neukemu narodu obljubljali Švico. Danes imajo samo izbranci Švico, delavci in nezaposleni pa ............... Že to, da verjameš v prevaro stoletja ali tisočletja, vse pove o tvoji možganski zmogljivosti. Takšni res niste za drugega kot, da neprestano sledite svojemu pastirju. On vas pa rabi samo na volitvah, drugače se poserje na vas. Ker sem živel v Jugoslaviji od leta 1950, sem samo resnično opisal kako smo v Jugoslaviji živeli. Ker danes ne živite tako dobro ( vsaj večina ), sovražite vse, ko samo čujete besedo Jugoslavija. Da o uspehih jugoslovanskega športa ne pišem. V marsikaterem športu svetovni, olimpijski, evropski prvaki. V nogometu Crvena zvezda zmagovalec pokalnih prvakov. NAJBOLJŠA V EVROPI!!!!!!!!. To, kar se danes igra v Sloveniji, ni podobno nogometu. Da o rokometu, košarki, vaterpolu, atletiki, ................................. sploh ne pišem. ZARADI JUGOSLAVIJE IMAM POKOJNINO 1.340 EVROV, TI PA V SLOVENIJI DELAJ CELE DNEVE IN VIKENDE ZA UŠIVIH 800 EVROV IN BODI PONOSNI SLOVENEC. BUDALO!!!!!!!!

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      05.09.2020 ob 9:17 gost

      Budalo si ti

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.09.2020 ob 20:29 LFL gost

      Jebo te spoštovan delavec ki je imel pravice.ko je pa ta spštovan delavec prišel na BLAGAJNO PA JE MORAL IMETI DENAR. Po denar je pa šel v Nemčijo A vstrijo,Italijo, švedsko Av stralijo itd. Premnogi se niso vrnili ker so se POSRALI na tvojo YU. Tu je bilo samo dosti lapanja in sviranja na frulico in motanja o bratstvu in enotnosti.Vsi tisti ki so najbolj pjevali druže tito mi ti se kunemo so ga najprej izdali.Čisto rdečkojem podobno ,pol pa se je začel masaker među našim narodima.Ubij srbina zato ker ni hrvat in obratno ubij bosanca da si Bosno rzdelimo itd itd.jebem ti ja titove generale in vso tvojo južno bračo.MARŠ Balkanec primitiven ,ti samo bodi jugović sa mekanim Ć na koncu priimka.Nekdo zgoraj omenja Crveno Zvezdo J a bili so prvaki Eu.Tudi SLO je v košarki bila prvak EU ravno tako v rokometu .Pa TINA MAZE,in ILKA ŠTUHEC, Zdaj si poglejte vi komunisti LUKO DONČIČA itd.2000 000.prbivalcev .Ne serite rdečuharji in se vrnite v to vašo POSRANO jugoslavijo.Jaz sem SLOVENEC IN MOJA DOMOVINA JE SLOVENIJA ti pa si tvojih 1340 E vtaekni v tvojo rdečo komunajzersko rit in uživaj.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      06.09.2020 ob 21:24 gost

      Jaz sem l.1956 in sedaj živim boljše kot v tvoji posrani yugovini.tak dobro mi nikoli ni bilo kot mi je SEDAJ.KURC GLEDA TVOJO jugovino .Ali veš pisati in brati cirilico tvojo zaostalo ?Marš balkanec zarukani.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.