https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Zgodovinski dan za slovensko kolesarstvo: Pogačarju etapa, Roglič v rumeni majici

6.9.2020  

Deveto etapo kolesarske dirke po Franciji je dobil slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar, z drugim mestom pa je Primož Roglič prevzel rumeno majico vodilnega.


»Pogačar je tako postal drugi slovenski zmagovalec etape na Touru, obenem pa je postal še drugi kolesar s sončne strani Alp, ki je slavil zdaj že v "slovenskem" Larunsu, potem ko je pred dvema letoma s sijajnim napadom na spustu po prelazu na Aubisque slavil Roglič.

Tisto leto je Kisovčan osvojil skupno četrto mesto, dve leti kasneje pa je v Larunsu oblekel majico vodilnega, potem ko se je po vztrajnih napadih Pogačarja skupina favoritov znebila in posledično iz rumene majice slekla Britanca Adama Yatesa (Mitchelton-Scott).

Foto: Twitter

Roglič prvi Slovenec v najprestižnejši kolesarski majici

"Rumena majica je super. Je naš cilj in upam, da jo bom imel na sebi tudi v Parizu. Vsekakor je to dobra etapa za nas," je za RTV Slovenija po etapi dejal 30-letni član Jumbo-Visme.

S tem je Slovenija postala 25. država z nosilcem te priznane majice. Roglič ima v skupnem seštevku po devetih etapah zdaj 21 sekund prednosti pred Kolumbijcem Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers) in 28 pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis).

Foto: AFP (straitstimes.com)

Pogačar je v skupnem seštevku napredoval na sedmo mesto in za svojim rojakom zaostaja 44 sekund. 

Pogačar je z vsega 21 leti in 352 dnevi postal tudi najmlajši zmagovalec etape na Touru po Američanu Lancu Armstrongu, ki je svojo prvo etapno zmago slavil leta 1993. « so zapisali pri STA. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2020 ob 19:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      To,Primož,Tadej,Slovenija,Slovenci nad vsemi,naši ljudje pred vsemi,živel slovenizem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.