https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Visoko priznanje na področju kulture tudi pomurski osnovni šoli

4.10.2020  

V ponedeljek, 28. septembra 2020, je v Mestnem muzeju Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) potekala zaključna slovesnost projekta Kulturna šola 2020.


Laskavi naziv Naj kulturna šola leta 2020 je prejela Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina. V projektu pa so izjemno uspešno sodelovale tudi prleške šole. Med dobitnicami najvišjih priznanj so OŠ Središče ob Dravi (v kategoriji male šole in podružnične šole), Stročja vas (Priznanje za posebne dosežke na področju inštrumentalne dejavnosti) in OŠ Ivanjkovci (Priznanje za posebne dosežke na področju plesne dejavnosti).

Kot je v obrazložitvi zapisala komisija, je vrednost kulturnega udejstvovanja učencev in mentorjev zmagovalne šole med drugim v tem, da je to prepoznano širše v lokalni skupnosti. Povezujejo se namreč z različnimi organizacijami, društvi in posamezniki iz lokalnega okolja. Letos je naziv kulturna šola prejelo kar 85 osnovnih šol, ki so zadostile pogojem, v ožji izbor za višja priznanja pa se jih je uvrstilo trinajst.

Poleg naziva Naj kulturna šola so podelili še priznanja v kategorijah, vezanih na velikost šole, in za posebne dosežke na devetih kulturnih področjih. Priznanja je podelil mag. Marko Repnik, direktor JSKD, lanska nosilka naziva Naj kulturna šola, Osnovna šola Boštanj, pa je poskrbela za pester kulturni program.

Foto: Matej Maček

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.