https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Velika večina naravnih habitatov v EU v slabem stanju

25.10.2020 ob 12:00  

Več kot 80 odstotkov naravnih habitatov v EU je v slabem stanju, kaže poročilo Evropske agencije za okolje (EEA). Dober status je imelo leta 2018 v EU 15 odstotkov vseh naravnih habitatov.


81 odstotkov habitatov ocenjenih kot zmerno slabih ali slabih

Poročilo EEA za obdobje 2013-2018 kaže poslabšanje v primerjavi s predhodnim šestletnim obdobjem, ko je bilo v neugodnem stanju 77 odstotkov habitatov, navaja STA.

"Očitno je, da v Evropi potrebujemo proces obnove v velikem obsegu," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal strokovnjak EEA Carlos Romao. "To je nujno ne le za ohranjanje biotske raznovrstnosti, ampak tudi zaradi boja proti podnebnim spremembam," je poudaril.

Med dejavniki, ki najbolj ogrožajo habitate in vrste pri tem v agenciji izpostavljajo intenzivno kmetijstvo, širjenje urbanih območij, skupaj s turizmom in rekreacijskimi površinami, nevzdržne gozdarske prakse in onesnaževanje. Vsekakor so izziv tudi podnebne spremembe. Krepijo se suše in zmanjšujejo padavine.

Ohranitveni status nekaterih živalskih vrst nekoliko boljši

Kot dober status ohranitve je v EU ohranilo 47 odstotkov vrst ptic, kar je za pet odstotnih točk nižje kot v obdobju 2007-2012. Med drugim izpostavljajo tudi nadpovprečno slabšanje stanja habitatov, ki so ključni za opraševalce.

Pozitivna novica v poročilu pa je, da se delež živalskih vrst, katerih ohranitveni status je ocenjen kot dober, povečalo za štiri odstotne točke na 27 odstotkov.

Prizadevanja za ohranjanje habitatov se izplačajo, ugotavljajo strokovnjaki EEA. Naravni habitati, ki jih pokriva mreža Natura 2000, so namreč beležili boljše stanje kot drugi, posledično pa je agencija zabeležila izboljšanje statusa več vrst in habitatov.

Območja Nature 2000 še vedno pokrivajo okoli 18 odstotkov ozemlja EU, kar je enako kot leta 2012, in 10 odstotkov morskih območij, kar je štiri odstotne točke več, še navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2020 ob 12:20 gost

      Koga je pa zdaj briga za nravo zdaj je samo viruse in z njim povezan kapital. Kdo bo bolj bogat iz tega sranja največ majhno.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2020 ob 13:17 domačin gost

      Tij boš mahno v grob lahko ,če neboš boljše razmišljal in živel po narekovanih pravilih !!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2020 ob 15:11 gost

        IQ mrzle vode. Prekleti kurci Janševi zarukani. Bežali boste kot ste nekoč že. Ni več daleč tisti dan.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2020 ob 15:07 gost

      Tij bedak se pa ukrepa pa puklastumi v rit potigni ka te viruse nezaodi.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.10.2020 ob 15:46 gost

      Prekleti rdečuharji propadli boste kot so po celi EU.Nič več ne bo podpor in privilegijev - - - -DELATI BO TREBA.Banda rdeča.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2020 ob 15:54 gost

        Kdo je vse to ustvaril kar imamo in kar smo prodali? Domobranci že ne, temveč oni na drugi strani. Največjemu rdečuharu posrano in smrdečo rit ližeš pa si tako nor, da tega niti ne opaziš.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.10.2020 ob 16:39 gost

      Kda smo mij redno delali te so se vaše stranke ešče nej SKOTILE! Bedaki !!!! Na kom stoji evropa? Kdo so vodilni sposobni ljudje? Iz vaše neumne strani niti dober veter ne piha! SMRAD

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.