https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prihaja čas menjave pnevmatik

08.11.2020 ob 15:32  

Prihaja čas menjave gum na naših jeklenih konjičkih. S 15. novembrom je potrebno zagotoviti obvezno zimsko opremo, neglede na razmere. Ker pa je letos posebno leto zaradi stanja z koronavirusom, bo vse skupaj še toliko težje.


Zakon o varnosti cestnega prometa v 114. členu navaja, da je obvezna zimska oprema zimske gume ali snežne verige v prtljažniku ob dovolj ohranjenem profilu letnih gum od 15. novembra do 15. marca ali ob zimskim razmerah. Zimske razmere pa so na cesti ali njenem delu takrat, ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo, zaledenelo (ledene plošče) ali poledenelo (poledica).

Vulkanizerski servisi so trenutno odprti. Če v vaši občini nimate vulkanizerja je možen obisk le tega v drugi občini dovoljen kot izjema pri prehajanju med občinami.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je na svoji zadnji novinarski konferenci povedal, da: »Za avtopralnice smo povedali, da so zaprte, za vulkanizerje in avtomehanične dejavnosti pa je tudi jasno, da so izjeme.« Vožnja v zimskih razmerah z letnimi gumami predstavlja prekršek in ne samo to – je tudi nevarna. Globe za kršenje teh določil so od 40 evrov navzgor, če voznik zato, ker ni pravilno opremil svojega avtomobila za zimo, povzroči prometno nesrečo ali zastoje, je globa lahko tudi 500 evrov.

Na AMZS še opozarjajo, da: "za čim bolj varne zimske kilometre je treba letno tekočino za stekla zamenjati z zimsko, še preden se temperature spustijo pod ničlo. Poskrbeti je treba za brezhibno delovanje vseh svetlobnih teles na avtomobilu ter pred vožnjo temeljito očistiti vse steklene površine na avtu. Preveriti je treba stanje metlic brisalcev ter po potrebi poskrbeti za menjavo žarnic. Strokovnjaki naj pregledajo hladilno tekočino ter stanje akumulatorja in ogrevalnega sistema.

*Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2020 ob 18:26 Drago gost

      V GMT ji majo svojo znamko gum, fejst dobro pa fal

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2020 ob 18:30 Ryan Trundle gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran tukaj. maxjob3.com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.