https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Islamska država prevzela odgovornost za napad na Dunaju

03.11.2020 ob 19:05  

Odgovornost za včerajšnji teroristični napad na Dunaju, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, ranjenih pa 22, je danes prevzela džihadistična skupina Islamska država.


"Vojak kalifata" je napad izvedel s strelnim orožjem in nožem ter v avstrijski prestolnici ubil ali ranil približno 30 ljudi, vključno s policisti, je danes sporočil IS na platformi Naschir News, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ponedeljkov napad na Dunaju je terjal štiri smrtne žrtve med civilisti, ranjenih je bilo 22 ljudi. Ubit je bil tudi napadalec, 20-letnik z avstrijskim in državljanstvom Severne Makedonije, ki je bil simpatizer skrajne skupine Islamska država.

Foto: EPA

Avstrijska policija je v zvezi z napadom opravila 18 hišnih preiskav in prijela 14 ljudi, je danes sporočil avstrijski notranji minister Karl Nehammer.

Švicarska policija pa je sporočila, da so v povezavi z napadom danes v bližini Züricha aretirali dva mlada moška," poroča STA.

Prekmurec, Matej Fisher, ki že desetletja živi na Dunaju, je med drugim za Televizijo Slovenija povedal, da je bil včerajšnji večer zelo kaotičen. "Ni bilo točnih informacij. Ministri so pozno odgovarjali. Vse skupaj se je stabiliziralo okrog enajste ure zvečer," je dejal Fisher in dodal, da so danes šole zaprte, mesto je prazno. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2020 ob 21:23 Kefo gost

      Prokleta gamad muslimanska,za vsakega ubitega civilista na nasi zemlji,deportirati 1000 nakljucnih muslimanov . Prekleta Evropa prodana,ce bi katoliki to dali v muslimanskih drzavah bi ze gorele cerkve tam,kolikor jih pac je. Sami pusiji,pozenceni fanteki,gayi,prilepljeni na telefon in mamino zizo,evropski fanteki,ki ne naredijo reda v svojih drzavah . Vse ki so se drli pred leti willkomen,kazensko ovaditi zaradi posrednega vzpodbujanja verskega fanatizma in terorizma. Sramota,norca se delajo z nas,zakaj? Zato ker lahko,ker jim noben nic ne upa. Bedaki liberalni,ki potrebujejo te majmune za svoje bogatenje/pa ne kulturno,ker pri teh muslimanskih bebavcih ni nobene kulturr,bogatenje denarnic je v igri,plačali pa bodo navadni ljudje, propadom evropskih nacij!!

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2020 ob 21:29 Kefo gost

      Tudi pri nas bi bilo treba ovaditi kapitalisticno stranko SD in Tanjo Fajon,ter jugo narko kartel ali Združeno levico. Ti odkrito vabijo k nam ILEGALNE moške migrante,potem ce nekoga vabis bi tudi mogel jamcit zakonsko zanj!! Torej ce tvoj ilegalni migrant naredi zlicin,bi tudi ti ki zagovarjas njegovo bivanje pri nad, mogel kazensko odgovarjat.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.11.2020 ob 21:50 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        E,Kefo,nekda,v mojih časih je bil KEFA Lotmerska,KEFA,ti pa si nič, dol viseči pimplek,ki se na smrt bujijš,rit si.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.11.2020 ob 21:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      To,Kefo,Kefica,Rambo naš,to.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.11.2020 ob 22:35 Pajdo gost

        Ka ti si of ka Pajdoji sakši petek džajca sesa za gratis pomfrit ( šteroga ti baše v rit) . Čapac debeli??

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.11.2020 ob 23:11 Skupaj proti Islamistom gost

      https://www.youtube.com/watch?v=BeP8WBW_KB0 https://www.youtube.com/watch?v=Faeft3fuPF4 https://www.youtube.com/watch?v=e99Sg6-uXuY

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2020 ob 8:47 gost

      Zdaj so samo odgovornos prevzeli to je še najmanj. Problem bo ko bodo prevzeli Evropo in jo spremenili v Islam. In gdo je zato vse kriv vse vlade do sedaj vsi so se ukvarjali samo sami sabo. Musliči pa so počasi kopali rov z peščene vukojebine do želene Evrope. Kajti za 10 lejt bo voda več vredna kot je bila nafta gdaj koli. In gdo to najbolj ve preceniti kot največji šeftarji musliči so strokovnjaki za nič dela veliko denarja. Beda evropska vladna pa se naj dalje ukvarja sama sabo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 9:09 gostitelj gost

        Zakaj pa ne bi mogel islam bolje vladati kot krščanstvo, poglej samo delovanje RKC zadnjih 30 let v Sloveniji ?!

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2020 ob 10:12 Budalo gost

      Budalo gost nad mano,islam bi naj boljse vladal kot krcanstvo? Se oglasas mogoce s srednjega veka? Zakrivanje zensk,sekanje glav na ulici,patriarhizem,posilstva kot nekaj samoumnevnega,verski fanatizem, gospodarsko nazadnjastvo,ce belec ne bi bil na svetu bi muslici z nafto mazali kozam riti ka bi ji jih lazje natepavali...skere riti si le ti prilezel da se tako neokusno salis??

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.11.2020 ob 10:18 Budale gost

      Avstrijci bedaki zdaj delajo za heroja dva turska nacija ki sta kot pomagala ranjencem,s tem bi oblast pri ovcah rada dosegla mir,hkrati pa odrivajo pozornost od tega da niso sposobni najti ostalih ki so sodelovali pri pokolu,celo govorijo o tem da je bil storilec samo en in ovce avstrijske bodo pozrle ta zavajanja nesposobne avstrijske oblasti ki ze zdavnaj nima vec situacije pod kontrolo,kdor se je v zadnjih letih kaj sprehajal po centru Gradca ali Dunaja,ve o cem govorim! Kot da bi se setal v Carigradu,ne pa v Avstriji.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.11.2020 ob 10:36 Budale gost

      Samo dva Turka sta pomaga poskodovanim,a ostalih 20 in vec ki so pomagali pa ocitno niso bili dovolj zanimivi za avstrijsko oblast da bi jih omenili. Kurz sram naj te bo, izdajas svoj narod da bi pomiril strasti,nacionalizirate " herojstvo "...podobno kot je bil primer v Cankovi ali kje ze ko je Cigan "herojsko " lovil roparja ki je potem pod pritiskom storil samomor!! Na bruhanje mi idete z vasim multikultoi zlaganim politikanstvom,muslici sr vam pa smejijo v obraz,zasciteni kot ogrozena zivalska vrsta.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.11.2020 ob 10:52 gost gost

      Oniva dva prviva, pa še šteri ste pa rejsan betežni v glavi, kak lejko takše budale obstajajo? Takše pisarenje je čisto fašistoidno i lehko pride samo od budal, ki ne vidijo dale od puklastoga jajoja pa od svoje bedne desne glave. Takše kaznovati, še ovce so pametnejše, zato jih nej žaliti z jajojovimi budalaši. On de se zvleko, da de vsega toga kponec, ka pa vi, kama te se te zvlekli, pa koga podpirali?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 10:58 Budalo budalasto gost

        Budalo levičarsko,hlapac juznjaski, tezko poskodovanih je bilo 14 ljudi na 6 - tih lokacijah a ta dva turcina fasisticna sts pomagala hkrati na 6 tih lokacijah ? Budale polpismenr ene demokratske,vasa politika je pusuona,v praksi in v teoriji..se tisti zrezirano rasisticni crnski protesti v zda niso obrodili sadodov,za prevzeti oblast de trbelo kaj vec kak rezirati rasisticne zdrahe in s populizmom vladati,ljudje so spregledali demokratsko levicarsko populisticno sranje!!!

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.11.2020 ob 14:14 pomagajmo Policiji gost

      oe24.at/oesterreich/chronik/wien/polizei-wendet-sich-mit-emotionalem-posting-an-die-wiener-bevoelkerung/452792263 oe24.at/oesterreich/politik/terror-in-wien-wie-gefaehrdet-ist-oesterreich/452771609

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.11.2020 ob 14:26 proti teroristične akcije gost

      oe24.at/oesterreich/chronik/razzien-gegen-muslimbruderschaft-25-mio-euro-beschlagnahmt/453719998

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.11.2020 ob 14:48 muslimanski strički gost

      skandal24.si/ljudje/grozljivo-opozorilo-pedofilija-v-reviji-kekec

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.