https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Rezultati ameriških predsedniških volitev najbrž še ne bodo znani danes

04.11.2020 ob 9:22  

V ZDA so včeraj potekale predsedniške volitve. Ali bo naslednja štiri leta ameriški predsednik republikanec Donald Trump ali demokrat Joseph Biden, morda še ne bo znano danes.

Ameriške televizije so na podlagi delnih rezultatov uvodoma razglasile republikanca Donalda Trumpa za zmagovalca zanesljivih republikanskih držav in demokrata Joa Bidna za zmagovalca zanesljivih demokratskih držav, za zdaj pa si nihče ne upa razglasiti zmagovalca v nobeni od ključnih držav.

Ključne države so tiste, v katerih so rezultati že tradicionalno tesni in se lahko nagnejo enkrat na demokratsko, drugič na republikansko stran. Med njimi so Michigan, Wisconsin, Minnesota, Severna Karolina, Florida, Pensilvanija, Arizona, Georgia, Iowa, Ohio, Nevada in presenetljivo sicer dolga leta varno republikanski Teksas ter dve kongresni okrožji v Mainu in Nebraski.

Delni rezultati kažejo, da je Biden nanizal pričakovane zmage v Coloradu, Connecticutu, Delawaru, Illinoisu, Marylandu, Massachusettsu, New Jerseyju, Novi Mehiki, New Yorku, Rhode Islandu, Vermontu, Virginiji in Washingtonu DC.

Trump pa je nanizal zmage v Alabami, Arkansasu, Indiani, Kansasu, Kentuckyju, Louisiani, Mississippiju, Severni Dakoti, Oklahomi, Južni Karolini, Južni Dakoti, Tennesseeju, Zahodni Virginiji in Wyomingu.

Od ključnih držav je Trump zmagal v zveznih državah Florida, Iowa, Nebraska, Ohio in Teksas. Bidnu pa sta pripadli Arizona in Maine.

Glede na projekcijo ameriške tiskovne agencije AP po elektorskih glasovih trenutno vodi Biden z 238 glasovi, Trump pa jih ima 213. V državah, ki še niso odločene pa večinoma bolje kaže Trumpu.

Zmagal bo tisti kandidat, ki bo prejel vsaj 270 od skupno 538 elektorskih glasov, ki so na voljo po zveznih državah. Če bo izid tesen, utegne preštevanje trajati več dni ali celo tednov.

Sredi pandemije covida-19 je predčasno ali po pošti glasovalo več kot 100 milijonov volivcev, teh glasovnic danes verjetno še ne bodo prešteli. Po zveznih državah namreč s štetjem glasov po pošti začnejo različno - ponekod pred dnevom volitev ali na dan volitev, ponekod pa po zaprtju volišč.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2020 ob 10:42 G. O. S. T. gost

      Nevejo za rezultate naše vodilno teslo vladno tvitersko JJ pa je že čestital drugo uvrščenemu tviterašu za zmago. Stem dejanjem je spet pokazal kako je ne razgledan, nesposoben, neodgovoren, nekolturen kreten. In gdo pa pri tem gubi ogled državljani Slovenije keri niso postavili tega debila za mandatarja ampak se je sam z pomočjov izdajalcev Desus, SMC. In seveda njegovih hlapcev, nove Slovenije.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 11:32 :)))ah gost

        Nekaj malega ... "Ne vedo", "S tem", "nerazgledan", "nekulturen", "kdo", "izgublja", "ugled", "ki", "s pomočjo" ... o pravilni tvorbi stavkov in rabi ločil ne bom izgubljal besed. Za naprej: 1) Dvakrat preberite kar napišete (če ne, pomeni da ni vredno objave). 2) Pišite raje v Prekmurščini. 3) Nemsto oddaje Ljubezen po domače si raje oglejte kakšen dober intervju na RTVSLO1. Dobronameren nasvet: ne ukvarjajte se s politiko (vsaj ne v taki obliki in na takem nivoju). Pojdite raje na zrak.

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 11:35 zgo gost

        samo prešteti moraš glasove in že lahko vidiš, kdo bo zmagal.... G.O.S.T, kljub temu, da se imaš za "pametnega" ker si kao levičar, pri tebi žal tega ni opaziti.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2020 ob 12:51 G. O. S. T. gost

      ,,,, zgo,,, pri tebi pa je opaziti da si hlapec bedaka, lažnivca, lopova, verjetno umsko za ostalega, buloznega hnpeka. Keri za tebe bedak sploh Neve da obstajaš.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2020 ob 12:54 zgo1 gost

      bomo videli kdo ima prav ;)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2020 ob 12:56 gost

      11.32,,,,bedak kaj sploh hočeš povedati saj sploh ne veš kaj si hotel povedati. Zberi se in še enkrat nekaj sestavi da bomo ostali razumeli. Kreten,,

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2020 ob 14:40 Kilonja gost

      Vidi paniku med demon -kratima. Olele,pušiona . Ni dosta da samo reduciras rasisticne proteste da bi hujskal narod proti Trumpu i nije dosta da ti je edina tematika v programu da pljuvas po trumpu. Demon - krati plitki,bez znanja,sa populisticnim krikanjem in puhoglavim nabijanjem,pusiona!! Kar su sejali,to cejo zeti,demon- krati.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2020 ob 14:41 Kilonja gost

      Nije cudbo da su slovenskim smrdljivim levakom uzor americki denokrati,oboji obicne populisticne pedercine.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.11.2020 ob 21:44 gost

      trump bo zmagal,more zmagat!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.