https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policisti bodo poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov

06.11.2020 ob 15:40  

Začel se je drugi del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Policisti bodo od 6. do 15. novembra poostreno nadzirali vaše psihofizično stanje.

Policisti po vsej Sloveniji bodo od danes izvajali poostrene nadzore psihofizičnega stanja voznikov. Preverjali bodo vožnjo pod vplivom alkohola, poleg tega pa bodo izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

Zloraba alkohola je tudi letos v prometu botrovala vsaki tretji smrtni žrtvi na slovenskih cestah in premnogim poškodbam. V 1.191 nesrečah, ki so se zgodile v prvih desetih mesecih in so bile povzročene pod vplivom alkohola, je umrlo 27 oseb, 108 je bilo hudo in 418 lažje telesno poškodovanih.

To znova dokazuje, da alkohol močno vpliva na kritično presojo za varno udeležbo v prometu in je pomemben dejavnik tveganja za nastanek prometnih nesreč. Agencija in Policija zato vnovič pozivata k ničelni toleranci do udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi.

Do konca letošnjega oktobra je v prometnih nesrečah umrlo 78 oseb, od tega je kar 27 oseb izgubilo življenje zaradi alkoholiziranega povzročitelja. Tudi alkoholiziranih povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč je bilo 27, od tega jih je 22 umrlo v nesreči, ki so jo povzročili. Vožnja pod vplivom alkohola pomeni neodgovorno izpostavljanje sebe in drugih tveganjem za najhujše posledice.

Policisti zato opozarjajo: vožnja motornega vozila ali kolesa pod vplivom alkohola se lahko konča tragično. Vozite odgovorno! Tudi pri pešcih predstavlja alkohol pomemben dejavnik tveganja. Dosledno upoštevanje prometnih predpisov in cestnih ter prometnih razmer, previdnost in strpnost naj bodo vaše vodilo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.11.2020 ob 17:28 gost

      Bodo Breznika, Kacina in Kreka tudi kontrolirali?

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2020 ob 17:45 gost

      Mislim da si naj policisti za mejo čas in naredijo temaljiti pregled pri vsej vladi stroki in podpornikom te golazni. Kajti kar se dogaja zadnje čase predvsem ta teden je verjetno vsa navedena golazen pod močnimi substancami. Kere njim je verjetno priskrbel božiček Krek ali pa doktorica samega tviteraša. Kajti on] e deluje kot da je pod velikim odmero substanc saj pa se z celi svetom krega ker ni njegov prijatelj bulozni tviteraš zmagal. Ker so bile čestitke zdaj zaman.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.11.2020 ob 17:47 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je,ko vas kruhoborski policjot ustavi,polno robčkov na sovoznikovem sedežu,kašljajte,kihajte,pa tak naprej.....zvozili boste....

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.11.2020 ob 18:25 kalimero gost

      naj najprej sebe testirajo, kaznijo i zdravijo in šele nato druge. ker bil je že članek kak so nekaterim naprtili razen take zadeve medtem ko sploh niso bili krivi kar se je potem dokazalo na sodišču.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.11.2020 ob 19:30 gost

      Pa so oni usposobljeni za tole izvajanje? Loraši frizerji itd.. so lahko policaji!!!! Toliko da te jebejo no večina so leva teleta!!!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.11.2020 ob 10:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pametno bi bilo,celo uradna dolžnost bi bila,preveriti psihofizično stanje Ivana,mojega prijatla Kacina,Logarja,Cracka,Hojseka,Podobnika,onega usranega starega svetovalca predsednika,ja,pozabil sem na Boruta.....da nima ta še vedno turški količ v riti...kak hodi....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.