https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Plesni klub Zeko osvojil šest medalj na državnem prvenstvu

31.1.2021  

V soboto, 30. januarja, je Plesna zveza Slovenije organizirala državno prvenstvo za leto 2020, ki je bilo prestavljeno kar trikrat. Zaradi ukrepov, povezanih s COVID-19, je bilo izpeljano samo za člane.

 

V Športni dvorani Medvode se je zbralo preko 350 plesalcev, ki so tekmovali v vseh plesnih zvrsteh. 10 plesalcev Plesnega kluba Zeko je tekmovalo v breakdancu in disco dancu. Kljub malemu številu plesalcev jim je uspelo osvojiti 3 krat naslov državnih prvakov in 3 druga mesa.

Rezultati:

1.mesto Disco mala skupina ˇrockafallas“ ( Dunja Panič, Tjaša Štornik, Maja Ocvirk, Živa Horvat, Tajda Velikonja)
1.mesto Disco pari Maja Ocvirk in Živa Horvat
1.mesto disco solo ženske Živa Horvat
2.mesto disco solo ženske Tajda Velikonja
2. mesto breakdance ekipa „The Chosen Ones“ (Petra Rajh, Gal Vrbnjak, Rok Mihalič, Filip Kovačič, Dejan Zečević)
2.mesto Breakdance solo Filip Kovačič
5.mesto disco solo ženjske Maja Ocvirk

"Po več kot letu in pol nam je končno uspelo izpeljati prvenstvo. Odličen dan je bil ne le zaradi uspehov predvsem zaradi veselja, da smo se po več mesecih lahko dobili v dvorani in skupaj trenirali ter se družili v živo. Za pripravo in treninge v dvorani smo imeli le 3 tedne, toliko, da smo uskladili koreografije in malce povrnili občutek. Pri vseh se je poznalo pomanjkanje tekmovalne kondicije, ki jo sam doma ne moreš natrenirati. Se je pa izkazalo, da sem pripravil odličen program za treninge preko spleta. Nekateri so se odločili, da bodo v času karantene trenirali sami, tisti, ki so trenirali po mojem programu preko zooma pa so bili skoraj za razred boljši od ostalih.

Trenirali smo veliko tehnike kar se je na koncu izkazalo za ključno, saj so bili ob isti fizični pripravljenosti bol stabilni, lepše in bolj natančno so zaključili gibe predvsem, pa so bolj natančno sledili glasbi. Pri parih in skupinah pa se je poznalo, da smo v prejšnjih letih ogromno pretrenirali koreografije in smo sedaj v nekaj tednih zelo hitro uskladili korake, kar je pri kategorijah kjer sta na odru dva ali več plesalcev zelo pomembno. Kako naprej s treningi v živo in tekmovanji pa bomo videli v naslednjih dneh. Upam, da bomo lahko nadaljevali," je dejal trener Dejan Zečević.

Foto: Plesna šola Zeko

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.