https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Slovenski podjetniški sklad razpisuje skupno 2,8 milijona evrov za inovativna podjetja

08.03.2021 ob 6:00  

Slovenski podjetniški sklad je objavil dva javna razpisa, prek katerih je inovativnim podjetjem s potencialom rasti na voljo skupno 2,8 milijona evrov semenskega kapitala, so sporočili iz sklada.


Prvi razpis mladim inovativnim podjetjem v začetni fazi življenjskega cikla letos ponovno ponuja semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila v višini 75.000 evrov.

Kandidirajo lahko mikro in mala inovativna podjetja, ki so starejša od 12 mesecev in mlajša od pet let, imajo dokončan razvoj produkta oz. storitve ter so ga že preizkusili pri prvih strankah, imajo lasten razvoj in inovativen poslovni model ter že ustvarjajo prve prihodke od prodaje.

Letos je v okviru razpisa na voljo 1,5 milijona evrov za podporo okoli 20 podjetij. Prijave za prvo odpiranje zbirajo do 31. marca, za drugo odpiranje pa do 1. oktobra.

Podjetja lahko pred prijavo pridobijo do 40 točk v predselekcijskem postopku, katerega namen je tudi pomoč pri pripravi kakovostne vloge za pridobitev sredstev, v okviru t. i. demo dneva, kjer poslovni model in produkt oz. storitev predstavijo pred zunanjo neodvisno strokovno komisijo. V predselekcijski postopek se lahko na spletni strani prijave.startup.si prijavijo do 12. marca.

Prek drugega razpisa je na voljo soinvestiranje z zasebnimi investitorji, pri katerem sklad skupaj z neodvisnim zasebnim investitorjem (poslovnimi angeli, skladi zasebnega/tveganega kapitala ali s korporacijami). V tem primeru podjetniški sklad neposredno vloži lastniški delež v podjetje v višini od 100.000 do 600.000 evrov, pod enakimi pogoji pa enak vložek zagotovi tudi neodvisni zasebni investitor. Inovativno mlado podjetje lahko pridobi do 1,2 milijona evrov javnih sredstev.

Letos je v okviru razpisa na voljo 1,3 milijona evrov za podporo okoli pet podjetij. V primeru večjega povpraševanje se znesek lahko poviša, pravijo na skladu. Roki za prijavo so 31. marec, 30. junij, 30. september in 31. december letos.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2021 ob 8:52 gost

      Spet so prijatelji v prednosti. Veselica za delitev denarja davkoplačevalskega. Gremo prijatelji debila vladnega nesposobnega,,, Janeza groznuga,,,. Prijavite se itak mimo vrste vi dobite denar ker ste moji ritoliznik.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2021 ob 13:54 Neveljavnost razpisa gost

        24ur.com/novice/slovenija/odprli-bodo-se-ponudbe-za-gradnjo-primorskega-dela-drugega-tira

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.03.2021 ob 7:29 gost

        Po zapisu sodeč, se v podjetništvo razumeš kak svija v trompeto. Idi rejši na sveži zrak, ka si prezračiš prazno glavo.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2021 ob 18:04 Cehapa gost

      Mladi z idejo pa ne dobijo denarja niti za zagon podjetja, ta razpis pa je namenjen že obstoječim podjetjem.. super, ni kaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 17:03 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.