https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Ema Klinec svetovna prvakinja, Anamarija Lampič bronasta

25.2.2021  

Smučarska skakalka Ema Klinec svetovna prvakinja v Oberstdorfu.

Ema Klinec svetovna prvakinja

"Slovenka Ema Klinec je na uvodni tekmi smučarskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu poskrbela za zgodovinski dosežek. Dvaindvajsetletnica, druga po prvi seriji, je po napetem boju ugnala vso konkurenco in osvojila naslov svetovne prvakinje. Klinčeva je zbrala 279,6 točke, srebro je osvojila branilka naslova Norvežanka Maren Lundby.

Klinčeva je zmago slavila s 3,1 točke prednosti pred Lundbyjevo, bron pa je osvojila nekdanja svetovna prvakinja in rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu Japonka Sara Takanashi (276,3).

Uspešne so bile tudi preostale tri slovenske finalistke. Najboljša skakalka to zimo v svetovnem pokalu Nika Križnar (257,5) je v finalu napredovala na peto mesto, Jerneja Brecl (244,6) je bila deveta, Urša Bogataj (235,9) pa 13.

V petek bo na sporedu nova priložnost za kolajne, saj je na sporedu ženska ekipna tekma. Na edini ekipni letos na Ljubnem ob Savinji so slovenske skakalke zanesljivo zmagale, zato se obeta nov boj za zmago," navaja STA.

Anamarija Lampič bronasta v sprintu na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu

Najboljša slovenska športnica lanskega leta Anamarija Lampič je osvojila bronasto medaljo v sprintu v klasični tehniki na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v nemškem Oberstdorfu.. Zlato je osvojila Švedinja Jonna Sundling, srebro Norvežanka Maiken Caspersen Falla (+2,32), Lampičeva je na tretjem mestu zaostala 2,35 sekunde.

Lampičeva je že pred svetovnim prvenstvom, prvič v karieri osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu.

Foto: FB Ema Klinec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2021 ob 19:09 kilonja gost

      Super, zdaj bosta skoraj tako prepoznavnost SLoveniji naredili kot jo delata Jan Oblak in Luka Dončić, Kopitar ;) . Ampak zares, kdo ki ni v penziji in ni sorodnik skakalk,sovaščan, spremlja to ?? Se spominm kake šampione so delali iz Kozmusa, pa Špika in Čopa, pa kdo je to gledal ? Lahko so privlekli domov 10 olimpijskih kolajna, pa razen nas in peščice ljudi, tega nikogar ni zanimalo, kakšna prepoznavnost neki...jaz še vedno čakam na individualne uspehe Slovencev v tenisu, v formuli 1 . V kolesarstvu, kar sta lani dosegla Roglič in Pogačar, čeprav niti pikice ne spremljam kolesarjenja, lahko rečem da je daleč največji vrhunec slovenskega individualnega športa, kolesarstvo pomeni nekaj v svetu športa, skoki, tako moški kot ženski, nič kaj prida, koliko držav se resno ukvarja s skoki ? 7-8, pa še 7-8 jih ima reprezentance, potem pa konec . Prenehajte delat z muhe slona, ker slona vidimo samo mi, večino ostalega Sveta se pa niti ne sprašuje kdo za klinca je Ema Klinec, ampak kaj za klinca en šport so to smučarski skoki ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:04 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.