https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vlada Boruta Pahorja dobila nezaupnico

20.09.2011 ob 18:18  

Poslanci na današnjem glasovanju vladi premierja Boruta Pahorja niso izglasovali zaupnice. Na javnem glasovanju je namreč od 88 prisotnih poslancev za zaupnico glasovalo 36 poslancev, proti pa 51. Sedaj lahko parlament v mesecu dni izvoli novega mandatarja ali pa sledijo predčasne volitve.

Državni zbor mora sedaj v roku enega meseca izvoliti novega mandatarja, sicer predsednik republike dr. Danilo Türk razpusti parlament in razpiše predčasne volitve, ki so lahko od 40 do 60 dni po razpustitvi parlamenta. To pomeni, da bi lahko bile predčasne volitve najhitreje v mesecu decembru.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.