https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Tropovcih potekala kolesarska dirka za 11. pokal občine Tišina

31.8.2021  

V nedeljo, 29. avgusta, je v Tropovcih potekala kolesarska dirka za že 11. pokal občine Tišina, ki ga organizira Kolesarski klub Tropovci. Dirke se je udeležilo 308 tekmovalcev.

Krožna dirka je potekala na 5-kilometrskem krogu s startom pri Gasilskem domu v Tropovcih, skozi vas Tropovci, po državni cesti v smeri Murske Sobote, kjer je v križišču zavila desno proti naselju Murski Črnci, skozi vas Gradišče do cilja pri GD v Tropovcih.

Že zjutraj ob 9. uri so kot prvi krenili na pot kolesarji amaterji in kolesarji master kategorij ter ženske. Po končani dirki amaterskih kategorij so svoje sposobnosti pokazali tudi najmlajši cicibani in šolarji ki so se pomerili na 650 m dolgem prologu od vasi Gradišče do cilja na prireditvenem prostoru v Tropovcih.

Dirka se je nadaljevala še popoldne, ko so se pomerili tudi najmlajši licencirani kolesarji kategorije A, B in C dečkov ter deklic, mlajše mladinke in mladinci ter starejše mladinke in mladinci.

Na dirki je nastopilo tudi nekaj kolesarjev domačega kluba. V kategoriji dečki C je tekmoval Denis Lebar, ki je na 15 km preizkušnji dosegel 8. mesto. Med dečki A so na 30 km dolgi progi nastopili Gal Kaučič, ki je končal na 8. mestu, Bor Berlak, ki je zasedel 14. mesto, Marko Koren je v cilj pripeljal kot 18. in Matic Polanšček takoj za njim na 19. mestu.

Med mlajšimi mladinci so nastopili trije domači kolesarji. Tristan Ketiš je v cilj pripeljal kot 14., Gal Žido pa 25., Max Luka Fartelj pa žal dirke ni končal. Med starejšimi mladinci je domači klub imel enega predstavnika, Luko Jablanovca, ki je kočal na odličnem 13. mestu.

V kategoriji master D pa so člani domačega kluba osvojili prva štiri mesta. Prvo je pripadlo Dušanu Hajdinjaku, drugo Dominiku Ketišu, tretje Bernardu Omarju in četrto Mateju Temlinu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2021 ob 14:36 gost

      Kolesarstvo, fajn za šport in rekreacijo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2021 ob 11:42 en Gederovski gost

      No gost potem pa ti fkup spravi eno prireditev in da te vidimo. Tak iza računalnika je lejko biti pameten.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.