https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Galexa tudi letos ciljajo visoko

Murska Sobota, 3.10.2011  

Pred sobotnim pričetkom odbojkarskega prvenstva je svoje cilje in okrepitve predstavil odbojkarski klub Panvita Galex. Tako kot v pretekli sezoni je tudi letos uvrstitev med prve štiri v državi, po tihem pa razmišljajo o finalu državnega prvenstva.


Član upravnega odbora Roman Ratkai v uvodu dejal, da se je lanska sezona končana v skladu z zadanimi cilji, saj so bili na koncu četrti v državnem prvenstvu, cilj pa je bil polfinale. "Uresničili smo tudi drugi cilj, kajti v dvorano prve osnovne šole so se vrnili gledalci. Pohvalimo se lahko, da smo v prvi državni ligi klub z največ gledalci, lani smo kar štirikrat napolnili dvorano," je zadovoljno dejal Ratkai.

Roman Ratkai

Tudi v letošnji sezoni so cilji podobni, to je uvrstitev v polfinale državnega prvenstva in tudi v pokalu, ob tem pa še povečati število zvestih gledalcev, za kar pa se bodo morali dokazati s svojimi igrami. Ratkai je izpostavil še dobro delo v mlajših selekcijah, kjer imajo preko 100 registriranih otrok, igralcem, na katere resno računajo v prihodnje, pa namesto sedenja na klopi nudijo redno igranje v tretji ligi za Beltince.

Odkrili slabosti in dobre stvari, nekaj težav imajo s poškodbami

Športni direktor in trener Dejan Fujs je dejal, da so na odigranih okoli petnajstih prijateljskih tekmah videli slabosti in dobre stvari, ob tem pa so priložnost ponudili tudi mlajšim igralcev. Dotaknil se je tudi Maximusovega turnirja, ki je bil odigran ta vikend, in katerem so osvojili prvo mesto. "Z uvrstitvijo smo zadovoljni, na koncu nam je zmanjkalo sreče proti Salonitu, vendar k temu je botrovala tudi utrujenost, saj so nekateri igralci so v 24 urah odigrali kar štirinajst setov," je povedal Fujs, ki pričakuje, da bo prvenstvo zelo izenačeno.

Dejan Fujs

"V zgornji vrh poleg ACH Volleya sodi šest ekip in te se bodo verjetno borile za uvrstitev v modro skupino in nato za uvrstitev v play off," meni Fujs in dodaja, da imajo nekaj težav s poškodbami, tako da sezone znova ne bodo začeli kompletni.

Trije odhodi, štirje novinci

Nekaj sprememb se je zgodilo v igralskem kadru, tako v zelenem dresu v novi sezoni ne bodo več igrali Alojz Kerec, Klemen Hrastovec in Žiga Zupanc, se je pa klub okrepil s štirimi novinci. Novi igralci Panvite Galexa so postali Ivan Kurteš, nekdanji hrvaški reprezentant, ki je prišel iz Varaždina, Tim Vrabl prihaja iz Maribora, Urban Drvarič in Blaž Grabar pa sta se pridružila članom iz mlajših selekcij.

Novinci s trenerjem Dejanom Fujsem

Svoja pričakovanja v novi sezoni je povedal še kapetan ekipe Tomaž Horvat. "Strinjam se, da smo mi tiste cilje izpolnili, ampak mislim, da smo pri tem ostali gledalcem dolžni še nekaj več. V imenu celotne ekipe lahko obljubim, da se bomo borili po naših najboljših močeh in da poskušamo nanoknaditi tisto, kar smo lani že imeli z eno roko v žepu in nam je iz žepa spolzelo. Letos bi si lahko z dobrim delom in pravilnim pristopom to prislužili, tako da moja skrita želja je osvojitev drugega mesta," je povedal Horvat.

Ivan Kurteš (levo) in Tomaž Horvat (desno)

Panvita Galex bo v prvem krogu gostoval pri SIP Šempetru, prvo domačo tekmo pa bodo odigrali prihodnjo sredo, 12. oktobra, proti UKO Kropi. Še pred uradnim začetkom ligaškega tekmovanja pa murskosoboške odbojkarje čaka že jutri pokalni dvoboj in sicer v gosteh pri Portoružu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. legenda57
      08.10.2011 ob 12:24 legenda57

      Lansko leto smo si lahko nabavili sezonsko karto,kako je letos? ( cena ). Ekipi pa uspešne igre , visoko uvrstitev v prvenstvu kakor tudi v pokalu ter čim manj poškodb. lp

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.