https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V mestu Mariupolj zaustavili evakuacijo civilistov

05.03.2022 ob 11:00  

Ruske sile so med obleganjem Mariupola prekinile dobavo elektrike, hrane, vode in ogrevanja v mesto. 

Evakuacijo civilistov so zaustavili 

Evakuacija civilistov v mestu Mariupolj je bila zaustavljena. Svetovalec ukrajinskega predsednika Oleksij Arestovič je dejal, da Rusija na določenih območjih ne spoštuje premirja, kar preprečuje izvedbo načrtov evakuacije civilistov.

Začasna prekinitev napadov

"Rusko obrambno ministrstvo je danes odredilo začasno prekinitev napadov na mesti Mariupol in Volnovaha na jugu Ukrajine, da bi prebivalcem obeh obleganih mest omogočili evakuacijo, poročajo tuje tiskovne agencije. Humanitarni koridorji in izstopne poti so usklajeni z ukrajinsko stranjo, odprti pa naj bi bili med 9. in 14. uro," poroča STA.

Iz tujine se je vrnilo 66.200 Ukrajincev

Iz tujine se v Ukrajino vrnilo več kot 66.200 Ukrajincev, da bi se pridružili boju proti Rusiji. Pri tem pa ukrajinske oblasti opozarjajo, da je moskovska ofenziva deseti dan osredotočena na popolno obkolitev glavnega mesta Kijev in drugega največjega mesta Harkov.  

Kremelj je danes obsodil zahodne voditelje, da se obnašajo kot razbojniki, a da je Rusija veliko prevelika, da bi jo lahko izolirali, saj je svet veliko večji kot le ZDA in Evropa. 

 

Zelenski obsodil zvezo Nato

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ostro obsodil zvezo Nato, ker je na petkovem izrednem zasedanju zunanjih ministrov zavrnila možnost vzpostavitve območja prepovedi preletov nad Ukrajino. Zahodu je očital, da daje ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu s tem dovoljenje, da še naprej obstreljuje ukrajinska mesta.

Bidnova vlada trenutno zavrača sankcije na rusko nafto in plin

Tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki je zavrnila pozive, naj ZDA v odziv na vojno v Ukrajini prepovejo uvoz ruske nafte in plina. Tak ukrep bi namreč imel negativne posledice za ameriško in evropsko gospodarstvo. Bela hiša že razmišlja, kako bi lahko v ZDA še bolj zmanjšali rabo ruske energije.

V Logatcu 85 beguncev iz Ukrajine

V Slovenijo še naprej prihajajo begunci iz Ukrajine. V nastanitvenem centru v Logatcu jih je zdaj 85, še več pa si jih namestitev išče pri sorodnikih in prijateljih, je za STA povedala direktorica urada za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj.

Dopisnica RTV Slovenija se iz Moskve ne bo oglašala v program

Potem ko je v Rusiji začel veljati nov zakon, po katerem je za namerno širjenje domnevnih lažnih informacij o ruski vojski zagrožena 15-letna zaporna kazen, se je RTV Slovenija odločila, da se dopisnica iz Moskve Vlasta Jeseničnik zaradi zagroženih sankcij ne bo oglašala v program, poroča Radio Slovenija.

"Ruski parlament je v petek sprejel zakonodajo, ki določa visoke kazni za širjenje domnevnih lažnih informacij o ruskih vojaških silah. Kršiteljem grozijo denarne kazni in do 15 let zapora. Novo zakonodajo je že podpisal tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Delo svojih novinarjev v Rusiji so začasno ustavili britanski BBC, ameriška tiskovna agencija Bloomberg News in kanadska javna radiotelevizija CBC, televizija CNN pa prekinja oddajanje v tej državi," poroča STA. 

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2022 ob 13:16 gost

      Kaka prekinitev halo konec bi moralo biti te norije. Situacija zgleda kot da je,,,,, Hitler,,, gor stanu. Celi svet pa kao nič ne more. Vsi boste keri odločite bilo kje in bilo kaj imeli krvave roke. Tudi naš vele vladni debil keri napihuje zadevo in Slovence vleče proti vojni. On je glavni pri izjavah ves svet pa poskrma dalje sodeljuje z Rusijo. Kajti vsi posli se vodijo prikrito dalje kot da ni cone. Gnoji lažnivi vodilni. Samo za denar njim je pa za svoje posrane,,,,, riti.

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2022 ob 13:25 GTR2022 gost

      Slava Rusiji

      3 30 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2022 ob 14:26 gost

        Če si se res pritepel v Pomurje 70:leta kot si sam zapisal je prekleto žalostno . Minilo je 50 . let tvojega bivanja v Pomurju pa se nismo zavedali z kakšnim človekom sploh živimo . Da v Ukrajini umirajo vojaki ,žene borke ,otroci ,starejši itd. Da jih tudi danes niso morali evakuirati zaradi neprekinjenega boja Rusov .Da živijo brez hrane ,vode , ogrevanja je zame to največji zločin človeštva . Tvoje nenehno pisanje ,dokazuje ,da te ni prav nič izučilo ,da si šel kot srb z trebuhom za kruhom in v večini zapisih tudi dokazuješ da ti je ta vojna kot Španska vas brez usmiljenja . Ta virus in sedaj potekajoča se vojna sta pokazala tvoj pravi obraz Sramota ,da se obračaš po VETRU ! (72 letni )

        33 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.03.2022 ob 14:39 gost

      14:26 TAKO JE ! SAJ TUDI Z KOMENTARJEM (13:25 ) DOKAZUJE DA JE TEMU TAKO

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2022 ob 15:02 RESNICA gost

      Zadosti mi je zastraševanja okrog te vojne v Ukrajini. Če bi Rusi hoteli, bi Ukrajino zgazili v par uraj. Isto je bilo 1991 leta. Če bi tedanja vojska hotela, bi Slovenijo zgazili v par urah. Najmanj pa je Janša zmagovalec. On je izpostavo slovenski narod žrtvam. In zdaj taisti Janša, ki se je norčeval iz Zelensksyja gradi svoje pomanjkanje samozavesti in svoj kult sociale in delomrznežev ter se primerja z njim. Neprimerljivo. Janša mora izginiti iz slovenskega političnega prostora. Država Slovenija je v virtualnem bankrotu, on pa le deli in si kupuje glasove. Naj to Vlado krasi delo ne pa krediti denar.

      7 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2022 ob 15:21 Magyar Bacsi gost

      Največje zlo sodobnega sveta so AMERIČANI IN ŽIDJE!!! Koliko vojn so povzročili ZDA po 2. svetovni vojni??? Vsepovsod kjer so v ozadju strateške surovine!!!! Razen velikih se ne upajo dotikati. Največje pizde tudi tej vojni so povod ZDA in glavni krivci. Hitro so pozabili na obljubo, ki so jo dali ob padcu berlinskega zidu. Vsepovsod pa nastrada civilno prebivalstvo. Tako jim tudi cvete vojaška industrija, marš pičke ameriške.

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2022 ob 15:32 vlado gost

      Ukrajina bi moral pred vojno sprejeti zahteve Putina in ne bi bilo toliko žrtev in druge materialne škode, sedaj pa je za vse prepozno, Rusi pa bodo v nekaj dneh imeli Ukrajino pod nadzorom.

      2 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2022 ob 15:45 gost

        Ti Vlado ti si rusko dete ne moreš pisti drugače . Betežnik in psihični bolnik za Ormož 72:letni

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.03.2022 ob 16:08 gost

      Takšnih putinov je dosti po svetu. Severna Koreja, kitajska, orban, januš grozni Slovenija, Srbija, Bosna itd.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.03.2022 ob 16:55 Karel K. gost

      Kdor verjame KGB-ejevcu in Udvocu ta je naiven in ne pozna zgodovinskih dejstev, To so ljudje brez človeških pozitivnih vsesplošnih lastnosti, to so ubijalci, morilci, izsiljevalci, manipulatorji. Kako so lahko Ukrajinci tako naivni, da so verjeli Putinu na besedo o prekinitvi ognja oziroma o premirju, ko pa je Putin pred napadom, ko je že cel sve videl, da se Putin pripravlja na napad, govoril, da ruska vojska iozvaja samo urjenje. Vse svetovne demokratično usmerjene politike je v svoji dvorani za gasildko mizo prepričeval, da zahod zganja paniko. Nezaslišano kakšne lažnive retorike se zdaj poslužuje, ko pravi, da Ukrajinci sami rušijo jedrske elektrarne, pobijajo lasten naro. Saj to za slovenski narod ni nič novega, v takšnih okoliščinah živimo že od leta 1941 naprej. V letih 41-45 so revolucionarji pobijali slovenski narod in ga tako spravljali v obup, ko so jim rekli, da so jih pobili okupatorji. Provokacija revolucionarjev se je zgodila v Dražgošah, ko so sprovocirali nemce, potem pa so pobegli, enako je baje bilo na Pohorju pri padcu Šarhovih domoljubov in borcev katere so baje sami izdali. Pa tudi od leta 190 do danes se poslužujejo tovrstnih manipulativnih svinjarij, ko medije kontrolirajo, svoje nasprotnike titoizma obtožijo namernih prekrškov in celo kaznivih dejanj, da jih potem leta vlačijo po sosiščih, katera potem te ljudi obsojajo brez možnosti dokazovanja, da ljudje niso storili nič narobe. To je Rusko-Slovenska titoisitčno stalinistična banda, nmi samo Putin takšen, tudi mi v Sloveniji tukaj in zdaj imamo mnogo Putinov.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2022 ob 17:48 gost

      To so največji in najbolj pokvarjeni zahrbtneži ,z figo v žepu ali z nožem v hrbet ob pravem času in trenutku in to je naredil Putin . Vedelo se pa je že lep čas .

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.03.2022 ob 17:59 gost

      Alo srbski putin si obtičal v blatu ?

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.03.2022 ob 9:08 LFL gost

      Rusi z pUTINOM na čelu so navadni SRALAŠI.Z takšno premočjo v oborožitvi in vojaški moči.NAVADNI SRALAŠI, morajo se opiti z vodko da sploh lahko grejo v napad. To ni vele sila to je navadno sranje.UKRAJINCE bi trebalo prej oborožiti ali pa ŠE BOLJ.Pa bi rUSI videli da ima bik pizdo v KREMLJU ,pri neuravnoteženi osebi imenovani pUTIN. FUJ ,saj vem da niso vsi rUSI za to vojno ,ampak če si rUS si trenutno SRAMOTA SVETA.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.03.2022 ob 9:34 gost

      Zanima me nekaj kar v tem momentu nihče ne omenja. ZA kog a pa je v tej vojni pokvarjena rdeča podgana imenovana sOROS.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.03.2022 ob 9:42 gost

      Oros je taka pička kot ti

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.03.2022 ob 10:14 gost

      Tele rdeče a te je sram da si na strani morilcev in agresorjev.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.