https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: Zelenski označil napad na bolnišnico v Mariupolju za vojni zločin

10.03.2022 ob 10:00  

Iz obleganih ukrajinskih mest so včeraj evakuirali najmanj 35.000 civilistov, je sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Hkrati je izrazil upanje, da se bo evakuacija civilistov iz ukrajinskih mest nadaljevala tudi danes. V več delih države se sicer nadaljujejo vojaški napadi. Prav tako pa je ruski napad na bolnišnico v Mariupolju označil za vojni zločin.

Vojna v beg pognala že 2,3 milijona ljudi, Kijev zapustil vsak drugi prebivalec

Val beguncev iz Ukrajine ne pojenja. Po podatkih ZN je od začetka ruske invazije pred dvema tednoma iz države pobegnilo več kot 2,3 milijona ljudi. Največ, 1,4 milijona, jih je prispelo na Poljsko. Vlada v Londonu se je medtem po kritikah na račun obravnave Ukrajincev, ki bežijo pred vojno, odločila poenostaviti vizumski postopek zanje.

Od začetka ruske invazije je pobegnila že polovica prebivalcev Kijeva, saj se ruske sile mestu vse bolj približujejo, je danes povedal župan Kijeva Vitalij Kličko. "Po naših podatkih je mesto zapustil vsak drugi prebivalec," je dejal za ukrajinsko televizijo.

Napad na porodnišnico zahteval tri smrtne žrtve

Podžupan ukrajinskega pristaniškega mesta Mariupolj na jugu države Sergej Orlov je danes potrdil, da so v sredinem napadu na tamkajšnjo porodnišnico umrli trije ljudje, med njimi otrok. V napadu naj bi bilo po navedbah ukrajinske strani poleg tega ranjenih najmanj 17 ljudi, vključno z nosečnicami.

Lavrov in Kuleba v Turčiji sedla za pogajalsko mizo, tudi tokrat brez napredka

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov in ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba sta danes v Turčiji začela pogovore, kar je prvo srečanje na tako visoki ravni med Kijevom in Moskvo, odkar je Rusija pred dvema tednoma napadla Ukrajino. Po navedbah analitikov so možnosti za preboj minimalne.

Evakuirali najmanj 35 tisoč civilistov iz obleganih mest

Zelenski je v videonagovoru v sredo ponoči dejal, da so trije humanitarni koridorji omogočili prebivalcem, da zapustijo mesti Sumi in Energodar ter območje okoli ukrajinske prestolnice Kijev. Danes naj bi za evakuacijo odprli še tri koridorje in sicer v mestih Mariupolj, Volnovaha na jugovzhodu in Izjum na vzhodu Ukrajine.

Ukrajinske oblasti so poleg tega sporočile, da naj bi se danes nadaljevala tudi evakuacija z območja Sumija na severovzhodu države. Iz mest Trostjanec in Sumi ter naselja Krasnopilja naj bi prebivalce evakuirali v mesto Poltava v osrednji Ukrajini. Po napovedih naj bi se evakuacija začela danes ob 9. uri po lokalnem času.

Ukrajinska vojska je davi sporočila, da se ofenziva ruske vojske upočasnjuje, saj da naj bi ukrajinski strani uspelo, da jo uspešno zadržuje. Generalštab ukrajinske vojske je objavil, da so ruske enote na nekaterih operativnih območjih že izgubile svojo bojno moč, zato jim pošiljajo rezerve.

Ruske sile naj bi sicer še naprej obkoljevale Kijev in krepile svojo prisotnost okoli mesta Mikolajiv na jugu Ukrajine. Poročali so tudi o napadih na mesta Harkov in Izjum na vzhodu ter Sumi in Ohtirka na severovzhodu Ukrajine.

Ukrajinska vojska naj bi sicer po navedbah britanskega BBC v bližini Kijeva krenila v protinapad proti ruski vojski.

Zelenski označil napad na bolnišnico v Mariupolju za vojni zločin

"Nismo in nikoli ne bi v nobenem od mest v regijah Doneck ali Lugansk ali v kateri koli drugi regiji storili ničesar podobnega temu vojnemu zločinu, ker smo ljudje. Toda, ali ste vi?" se je vprašal Zelenski. "Kakšna država je Rusija, da se boji bolnišnic in porodnišnic in jih uničuje?" se je še vprašal.

Ukrajinski predsednik je tudi potrdil navedbe lokalnih oblasti, da je bilo v napadu na bolnišnico ranjenih 17 ljudi. Dodal je, da iskalna akcija med ruševinami še poteka.

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova na brifingu v Moskvi napada ni zanikala. Dejala pa je, da naj bi ukrajinska vojska uporabljala bolnišnico za vzpostavitev bojnih položajev, potem ko so iz bolnišnice odpeljali osebje in bolnike.

Sredin zračni napad na porodnišnico in pediatrični oddelek v Mariupolju je ostro obsodila tudi mednarodna skupnost.

V pristaniškem mestu Mariupolj je med devetdnevnim obleganjem ruske vojske po navedbah lokalnih oblasti doslej umrlo 1207 civilistov. V uradu ukrajinskega predsednika so ob tem sporočili, da nimajo natančnih podatkov, a predhodno te navedbe držijo, poroča STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2022 ob 10:23 gost

      Kdaj bo ta Zelenski nehal lagati ? Naj pove po resnici, da so se v bolnišnic skrvali ukrajinski vojaki i napadal ruske vojake. To je podobn kot takrat, ko je Jelko Kacin kričal po radiu, da JLA strelja na zvonik cerkve Radgoni, zamolčal pa je, da se je v zvoniku cerkve skrival ostrostrelec, ki je ubijal JLA vojake. Ne verjamite vsega, kar ta Zelenski zlaže in mediji napinejo do skrajnosti.

      21 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.03.2022 ob 10:39 Karel K. gost

      Rusi so okupatorji in nimajo kaj iskati v Ukrajini, zato jih imajo ukrajinci z vsemi sredstvi izgnati, če se sami nočejo vrniti tja od koder so prišli. Za zločince ni pomilostitve in tudi ne bo Putin s svojo soldatesko doživel oprostitve. Sicer pa Ruski stalinisti in slovenski titoisti živijo na temelju laganja, manipulacij, diskreditacij, zavajanj. Temelj funkcioniranja obojih so torej KGB-jevske in Udbovske metode uničevanja drugačemislečih. Zelenski je predsednik države katero je zločinec Putin napadel, zato ima Zelenski pravico povedati resnico. Če so bili vojaki v prostorih bolnišnice so tam bili upravičeno, saj so preprečevali Ruski bandi vstop v bolnišnico-porodnišnico, da bi ti tam nadlegovali ženske porovnice, kot je to bilo nekoč že videno.

      18 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2022 ob 10:39 gost

      Saj to se dogaja v vsaki vojni ,da se izkoristijo bolnice in cerkve za skrivališča

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 10:48 gost

        In preprosti in naivni ljudje takim lažem verjamejo in na podlagi takih laži sprejemajo svoje odločitve. Mediji so zraven Američanov in Nemcev največje zlo človeštva.

        16 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 11:38 gost

        10:39 Beri ti tvoj Insajder pa tam tudi ostani ,pa tam trosi neumnosti in šale srbskiputin ! (putinfil )

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 11:39 gost

        11:30 ................... ne zagovarja te vojne in nobene druge vojne. Zahtevam pa, da mediji poročajo objektivno o dogajanju, ne pa, da podpirajo ameriškega nastavljenca Zelenskega in na veliko lažejo o dogajanjih Ukrjini. Kar se je slabega osem le dogajalo Rusom in drugim narodnostim v Ukrajini pa zamolčijo, čeprav so ukrajinski neonacisti v tem času pobili okoli 16.000 Rusov. Pa molčijo o 11 - ih ameriških bioloških laboratorijev v Ukrajini kjer so Američani preizkušali vse tisto česar v Ameriki niso smeli. Vse od strupov, virusev, bioloških orožjih, bakterij, ................................

        11 10 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.03.2022 ob 11:15 GOST gost

      VSI TI KOMENTARI SO OD NORCOV RDEČIH BANDA LOPOVI ŠTO JE KOGA NAPADNO BRANIJO SE PA ČI GLIJ IZ ŠOL TRGOVIN BOLNIC BRANIJO SVOJE ČI VAM NE PAŠE MIR AJDI K PUTINU ŽIVELA SLOVENIJA

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 11:23 gost

        Če bi ti malo bolj paeten bil, bi vedel kaj se v Ukrajini v resnici dogaja. vEDEL BI TUDI, DA JE uKRAJIN NAJBLJ KORUPIVNA IN NEONACISTIČNA DRŽAVA V EVROPI. Vedel bi, da imajo Američani v Ukrajini 1 ioloških laboratorijev, v kateri mimo zakonov preizkupšajo in razvijajo vse mogoče strupe, viruse in druge substance za uničevanje človeštva. Samo o tem lažnivi zahodni mediji ne poročajo, ti si pa premao pameten, da bi na internetu to našel, zato pač verjameš tisto kar ti lažnivi mediji pokažejo. Da ne pišem o tem, da Rusi v Ukrajini v javnosti niso smeli govoriti svojega maternega jezika, enako kot druge narodnostne manjšine svojega.

        12 14 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.03.2022 ob 11:20 Durok gost

      Enako kot pro covidu. Nič novega. Anticepilci za Rusijo, cepilci za Ukrajino.

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 11:28 gost

        Kaj še nisi ugotovil, da mediji širijo in vzpodbujajo sovraštvo med ljudmi? Najprej levi - desni, potem cepljeni - necepljeni in zdaj za Ukrajino - za Rusijo. Naivni ljudje pa temu nasedate, oblastniki se pa v ozadju smejijo in bogatijo.

        11 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.03.2022 ob 11:24 gost

      Ukrajiski narod leži v prostorih podzemne železnice. matere rojevajo v kleteh .Odvisni so od zdravil in slabega zdravljenja .Pod streli umirajo skupaj z svojimi starši .Uničujejo bolnišnice , porodničnice brez električne energije .Rusi plenijo hrano (kokoši viden na posnetku ) . Vojna proti temu je zlo .

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.03.2022 ob 11:34 gost

      Kej vi mate dopisnika tan, ka o ten vse vete? Al to kar tak prepišovlete? Mediji in novinari so gnesden še samo prepisovalci...

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 12:13 gost

        11:34 Imamo dopisnika Karmen Švajgel za Ukrajino ! Kaj pa ti imaš reportera za Rusijo ali ali dobiš informacijo iz prve roke od Putina !

        9 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.03.2022 ob 11:44 Karel K. gost

      Estonci so Putina že skicirli kot mrtveca. V kratkem se bo vpletel NATO in bo zaprl zračni prostor nad Ukrajino. Le bolniki, težki bolniki z neozdravljivo psihično boleznijo trdijo, da so Rusi osvoboditelji in Ukrajinci največji nacisti. Slovenski titoisti in srbofili so največji nacisti, saj za njih obstaja samo ena resnica, za njih so mediji dobri le ko pišejo tisto kar jim oni narekujejo. Slovenski titoisti zlorabljajo ukrajinsko ljudstvo in vojno za predvolilne potrebe. Drugo stran krivijo, da to dela, dejansko pa oni to delajo, ko jim je vsaka druga beseda, Janševi zlorabljajo to vojno za predvolilne potrebe, kar pomeni, da Janševe diskreditirajo pred javnostjo in jim po Udbovsko na pleča obešajo kriminalna dejanja s tem.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.03.2022 ob 11:47 resnica gost

      Amerikanci poglejte kaj delate iz Evrope,ker je Amerikancam cilj da treba Evropo spraviti razno,ker se Amerikanci bojijo da bi Evropa bila bol združena kot Amerika,samo tega še ne vejo Evropski voditelji ker se jim niti ne sanja,Trenutno so Amerikanci omamili Evropske voditelje,ker še tega ne vidijo ampak še malo pa bodo razumeli in videli da so jih Amerikanci žejne peljali čez vodo,ampak potem bo že prepozno.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.03.2022 ob 12:03 Mihamuha gost

      Lagali ste o corone... zdaj dale lazete o toj vojne.

      10 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.03.2022 ob 12:14 Karel K. gost

      Ko bedak hoče biti analitik potem to izpade gniloba in budalščina. Evropejci so se obesili na ZDA, saj vedo, da se sami ne morejo zoperstaviti Putinu. Če ZDA nebi reagirale bi danes že bila Ukrajina v grobu in bi na vrsti bile Baltske države, Moldavija, Poljska, Madžarska bi se itak vdala z Orbanom na čelu. Evropa nima vojske sposobne se upreti tej slabi Ruski vojski. Ukrajinci se Rusom zopestavljajo, ker vedo, da imajo samo eno domovino in niso zahrbtni, dvolični. Pomoč v orožju je Ukrajincem dobrodošla, da na ta način tudi branijo zahodno Evropo. Zato rusofili grozijo ZDA in jo obkladajo z zločinci, da bi razklali zahodni svet ZDA in Evropo. To je pač Udbovsko KGB-jevski svet.

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.03.2022 ob 12:26 GOST gost

      LAŽEJO KOMUNISTI KA SO USTA PENAVA LJUDJE PA UMIRAJO ŽALOSTNO ŠTO JE KOGA NAPADNO BRANIJO SE JANŠA JE PA KRIV BETEŽNI STE GAMAT RDEČA PUTIN NE BO MEL UKRAJINE ZGUBIL PA BO RUSIJO TE TE TIHO KOMUNISTI

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 12:33 gost

        KJE SI BIL, KO SO LJUDJE UMIRALI VIETNAMU, AFGANISTANU, SRBIJI, IRAKU, LIBIJI, SIRIJI, SOMALIJI, JEMNU,................???? ZAKAJ SI TAKRAT MOLČAL IN SE NISI OGLASIL???? KAJ V TEH DRŽAVA NE ŽIVIJO LJUDJE???? SO LJUDJE TAM MANJ VREDNI OD UKRAJINCEV??????LAŽNIVI MEDIJI PRIKAZUJEJO SAMO ENO STRAN, O DUGI STRANI PA MOLČIJO. DELAJO POPOLNOMA ENAKO KOT SO DELALI PRI KORONI. A NAIVCI JIM ŠE VEDNO NASEDETE.

        7 10 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.03.2022 ob 12:35 gost

      12:27 TI SI IDIOT ;KI NE LOČI KAJ JE VOJNA IN KAJ POMENI SVOBODA .MARŠ V NARAVO ZA ZDRAVO TELO .PA MANJ PO ALKOHOLU ;KER PIŠEŠ GLUPOSTI SRBINE .

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 12:41 gost

        a rusi v ukrajini, ki jih je več kot 11 milijonov, si pa ne zaslužijo svobode?????? V javnosti ne smejo govoriti svojega materinega jezika!!!! Se ti zdi to v redu? Že osem le jih napadajo ukrajinski neonacisti in jih pobijajo. Si ti ljudje ne zaslužijo svobode? Lažnivi zahodni mediji so vam vso pamet izpili. Sploh se ne zavedaš kakšna draginja in revščina prihaja v Slovenijo zaradi interesov Američanov in nekaj prodanih evropskih voditeljev na vrhu EU.

        7 10 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.03.2022 ob 12:50 gost

      12:33 Ti rusko dete 72.letno saj ti res ne moreš spremeniti razmišljanja za Ukrajino .Drugače te Putin zvleče v Rusijo in boš zaprt do konca svojih dni .

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 12:55 gost

        nE MOREM, KER PAČ V MEDIJSLE LAŽI NE VERJAMEM. VERJAMEM V RESNICO. IN RESNICA NI TA, KI NAM JO MEDIJI PRIKAZUJEJO. ZAKAJ JE EU IZKLOPILA V EVROPRI VSE RUSKE TV POSTAJE? DA NE BI SLIŠALI RESNICE, DA NAM ONI LAHKO PRIKAZUJEJO SVOJO " RESNICO ", RESNICO, KI SI JO ONI ŽELIJO.

        5 8 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.03.2022 ob 12:55 gost

      Ruski narod protestira Ruskemu voditelji Putinu , prav tako so se združili na protestih ruski in ukrajinski narod . Bedak zahojeni zaštekaj že enkrat ! (12:41)

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.03.2022 ob 12:59 gost

      Največji neonacist na svetu je Putin ker še dandanes nosi cvetje največjemu ruskemu izdajalci in zavezniku hitljera na grob. Pa tudi ko je v Švici krepnil ga je Putin dal pripeljati v Rusijo. Crknil pa je v Švici zato da je zbrisal tja po koncu druge svetovne vojne.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.03.2022 ob 13:02 gost

      Ja pa še eden podoben je v Sloveniji,,,,, januš grozni,,,, keri še je zdaj spet spreobrnil v nekega mirovnika samo zato da so volitve pred nami.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 13:46 gost

        In kako ti to veš? Ti je puklasti kaplar to povedal? Rusi še svoje prave moči sploh pokazali niso. In ne daj Bože, da bi jo sploh pokazali, ker gre potenm svet k vragu.

        1 9 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      10.03.2022 ob 13:04 gost

      (rusofil) ZAKAJ BI NORCU PISAL IN ODGOVARJAL :BREZ VEZE !

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      10.03.2022 ob 13:29 gost

      Odgovori na 11:47 srbofil

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.03.2022 ob 14:04 gost

      ( putko 2) Z TROHO pa te zadenem točno v dušo in srce ! 13:10

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      10.03.2022 ob 14:10 GOST gost

      NAŠ JANŠA JE JUNAK TI PA PEDER KOMUNISTIČKI ŽENO SI VRED VZEMI UKRAJINA JE NAPADENA MORA SE BRANITI TAK ALI OVAK NEJ SI BIL VOJAK BI ZNAL KAK TO IDE KA DE RUS KAZAL KURCA OPREMA ZASTARELA SALVE DO ŠLE PROTI MOSKVI V TRENUTKO KO MRDNE TIPKO

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      10.03.2022 ob 14:36 gost

      A TISTI, KI SE JE SKRIVAL V BUNKERJU POD CANKARJEVIM DOMOM IN, KI JE IZDAJAL NORA POVELJA, KI JIH PAMETNI POVELJNIKI O NISO HOTELI IZVRŠITI, JE ZATE JUNAK??????????????

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      10.03.2022 ob 14:55 Karel K. gost

      Sam Zelenski govori Rusko. Nihče ne zaničuje Rusov v Ukrajini, njih 11 milijonov (skupaj 40 mio prebivalcev) ne more nihče prisiliti, da nebi govorili svojega jezika. KJE SI BIL, KO SO LJUDJE UMIRALI VIETNAMU, AFGANISTANU, SRBIJI, IRAKU, LIBIJI, SIRIJI, SOMALIJI, JEMNU,. ZDA so v teh državah posredovali, ker je bilo potrebno uničiti diktatorje, kateri so ubijali svoj narod in ga zasužnjili. Pa tudi Rusi so bili v Afganistanu, venar so izvažali namesto demokracije kot to delajo UDA, sovjetsko stalinistično siktaturo.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 15:16 gost

        Ej, amerofil Karoly, ti res nimaš pojma kaj se v svetu dogaja. Pod vodstvom Zelenskega so v Ukrajini sprejeli zakon, da Rusi na javnem prostoru ne smejo govoriti rusko. To inšpektorji vneto nadzorujejo in katznujejo kršitelje. čE TI VERJAMEŠ V TE PRAVLJICE O ŠIRJENJU DEMOKRACIJE Z OROŽJEM, SI ŠE BOLJ NOR KOT SEM MISLIL. Se ti sploh zavedaš koliko miljonv civilistov so pobili Američani in NATO? So civilisti v teh državah manj vredni od civilistov v Ukrajini? Zakaj so Američani na horuk bežali iz Afganistana? Se ti zavedaš, da je Afganistan največji proizvajalec mamil na svetu? So bili Američani zaradi tega tam? Pa Irak so Američani in NATO napadli zato, ke naj bi Irak imel atomsko bombo. In kaj so našli? En velik nič. Tako, da nehaj s temi pravljicami, v katere verjameš samo še ti. Zakaj imajo Američani v Ukrajini 11 bioloških laboratorijev? Zato, da tam izvajajo preizkuse, ki ji Ameik ne smejo. Si slišal kdaj za biloško orožje? Takšno orožje pride ravno iz takih laboratorijev. Po tvojem imajo Američani pravico pobiti na milijone civilistov, da uničijo enega " diktatorja "???????? Vsaj tako zveni iz tvjega komentarja. Zanimivo je pa to, da ljudje niso zadovljni s to ameriško " osvoboditvijo ", ti pa to na vse načine zagovarjaš. Boš Američane tudi v Slovenij poklical, da tebe postavijo za predsednika vlade in uničijo vse tvoje nasprotnike? In temu bš ti pravil DEMOKRACIJA. Malo sutra, Karoly.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      10.03.2022 ob 15:24 gost

      15:16 Ti imaš namesto možganov plevel kreten zahojeni

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 15:34 gost

        15:31 ...... in kaj si zdaj s tem napravil? Si lačnemu dal kruh, si brezdomcu dal stanovanje, si nezaposlenemu dal delo, .........? Nič, popolnoma ničesar nisi napravil.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      10.03.2022 ob 15:39 gost

      Ti pa napiši za nasprotnika kot si že

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      10.03.2022 ob 15:46 Karel K. gost

      Ukrajina je bila demokratična, svobodna Evropska država in je diktatorja Janukoviča sama nagnala v Beg. Tega ta terorist, zločinec in morilec Putin ne more preboleti, da v Ukrajini nima sebi enakega voditelja kot v Belorusiji, da bi tako imel še več Evrope pod svojo kontrolo. Le to je problem, poleg naravnih bogastev Ukrajine. Iračani niso množično bežali ampak so prijatečljsko pričakali osvoboditelje, Sirce pa je nagnal v beg diktator Asad s pomočjo Putina. Rusija bo postala demokratična država, ko bo tja prinešena z orožjem, nikoli drugače. Rusi se bodo prebudili, vendar jih mora prevzeti vodja kateri bo sposoben misliti z demokratično usmerjeno pametjo, ne kot Lenin, Stalin, Brežnjev, Gromiko. Gorbačov je bil na dobri poti vendar je takrat bila Rusija na dnu, saj ni imela več žitnic v vzhodni Evropi, v ožji Rusiji pa je bilo vse zanemarjeno. Vzhodna Evropa je vzdrževala Rusijo in stalinistični režim pri življenju.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      10.03.2022 ob 16:04 gost

      ( 72 Letni srbin ) Nakazal bom eur za Ukrajino ,ti pa še spoštovanja nimaš do njih ,ampak do zločinca Putina . (15:34 )

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      10.03.2022 ob 16:18 Karel K. gost

      Morda še to ti pritepenec, odločil sem se, da ne bom odgovarjal, vendar sem ti danes nekajkrat posredno odgovoril na tvoje titoistične srbofilske zmazke na tem portalu. Ne deli ti na vse strani drugim, da niso izobraženi, da so neumni in pdobno. Ti si za to prebutast in tudi premalo izobražen, da bi ti ocenjeval kako je kdo izobražen. Tudi ljudje z osnovnošolsko izobrazbo so lahko zelo razgledani. Ne delaj sramote svojemu srbskemu narodu. Da nisi preveč razumen človek, pameten in izobražen itak nisi, kažejo vsi ti tvoji vsebinski zmazki na tem portalu v katerih le sejež mržnjo, laž, manipulacije, teorije zarote.

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 17:00 gost

        Amerofil Karoly nisi odgovoril zakaj imajo Američani v Ukrajini 11 bioloških lanolatorijev in zakaj ima ukrajinska vojska v svoji sestavi bataljone neonacistov Azov. Zate so neonacisti pravi demokrati?

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      10.03.2022 ob 16:39 gost

      16:18 Karel ni problema ! Mati narava mu je pač močno udarila po sivih celicah ,posledice so vidne temu pretepencu !

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      10.03.2022 ob 18:47 gost gost

      Ojoj, ka je januš grozni junak. Bole smešnoga vica san še nej čul. Ubogi, bogi, bogi, Januš grozni. Same budale primitivne neizobražene te podpirajo, pa pišejo bedarije o tebi. Tudi tebe je sran, ti pa tudi godi, takše nucaš.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 20:03 gost

        18:47 OJOJ ZA TAKŠNEGA NORCA PA ŠE NISEM NIKOLI RES NIKOLI SLIŠAL !!! NOREC ROJEN NOREC VZGOJEN ?????????

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      10.03.2022 ob 19:39 gost

      Da si na portalu LOKALNO zapisan tako nečloveški komentar si dotalno zreli za UMOBOLNICO ali NA GOLI OTOK z koščkom kruha in deci človeškega urina . Debeli

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 19:42 gost

        Vse, kar pišem, je resnica. Če je pa malo manj pametni ne prenesete, je to vaš problem in ne moj.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      10.03.2022 ob 19:42 gost

      Komentar ob 19:29 Dodatek k zapisu (19:39)

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      10.03.2022 ob 20:02 gost

      Januš grozni,,,, nikoli ni bil in nikoli nebo junak. On je samo šeftar in prodajalec orožja z kerim je bil povzročen genocid nad Bošnjaki, vukuvari itd.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      10.03.2022 ob 20:05 gost

      JANŠA JE IDOL IN PIKA

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      10.03.2022 ob 20:47 gost

      Rusi izgubljajo bojno moč!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      10.03.2022 ob 20:47 Leopold 33 gost

      Največja žrtev te vojne je resnica. Vsi ti silni posnetki sploh ne vemo od kod so oz za marsikatere se ve da nimajo nobene veze s to vojno. Ljedje ki bežijo (vprašanje če številke držijo) ne vemo pred kom bežijo. Velik problem so tudi prostovoljci ki se grejo borit v Ukrajino. Zgodba še zdaleč ni samo črno bela.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2022 ob 21:22 gost

        ČESTITKE bivši ženi od 72:letnega srbina ,da ga je žena zapustila ,saj je spoznala da z takšno človeško gnido ne more živet . .ŠE EN VELIK POKLON za njen pogum .

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 8:34 gost

        Mene žena ni zapustila, ker sva še vedno skupaj. Pač pa sta prvi ženi zapustili vaše " junake " Ivana Janeza Janšo in Jožeta Pučnika. Jože Pučnik je svojo prvo ženo, ki je bila učiteljica, pretepal. V Železarni Ravne na Koroškem so ga leta 1968 odpustili, ker je kradel. Za Janšo pa tako vsi vemo kaj vse kriminalnega je počel. In to sta vaša dva " junaka "? Da dol padeš kakšni barabinski ljudje so vaši junaki.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      11.03.2022 ob 2:37 gost

      jenki propaganda nič kaj drugega....iz epidemiologov ste se prelevili v politične analitike ...naj čimprej pade atomska bomba,toliko kretenov in menjalcev plaščev ne premore noben portal,kot ta šinfopomurec.com ...

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 8:54 gost

        8:34 Če pa je poten je pa takšen idiot kot ti ,razlika je v tem da bi kot ženka morala biti usmiljena do otrok imeti materinski čut do žensk ki rojevajo po temnih kleteh ,da nimajo hrane ,vode ,da kopljejo kanale trupla polagajo drug na drugo . To je lahko samo človek brez vrednot ,brez usmiljenje .Ne pišita norije ki niso primerni niti za 5 letnega otroka. Da pa podpirata vojno pa nimata ne srca in ne duše .

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 9:01 gost

        2:37 Tebi !!!!!!!! ŠE ponoči luta po hiši in piše komentarje !!!!MATER TEMU SE JE REDNO ODPELALO !!!!!!! (srbofil )

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      11.03.2022 ob 9:14 gost

      SI HUDIČ KI NISI VREDEN ;DA PO TEBI SIJE SONCE ,IN SI ZLO TEGA ČLOVEŠTVA KOT PUTIN ????????? (2:37)

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 9:21 gost

        A Američani, ki bombandirajo Somalijo in Jemen in ubijajo civiliste tam pa niso zlo?????????? Pa Ukrajinski neonacisti, ki so ubijali Ruse v Ukrajini, niso zlo???????????????????'''

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      11.03.2022 ob 9:28 Karel K. gost

      Neverjetno kakšna stalinistično Putinovska propaganda, ta se je šolal v Rusiji na vzgojnem centru Feliks Edmundovič Dzeržinski. Pučnbik se s prvo ženo celo ni poročil osebno ampak je bil tam v njegovem imenu njegov brat Ivan. Torej svoje žene ni mogel pretpati. Razšla pa sta se ker sta se morala, ker je tako naročila UDBA oziroma njeni uslužbenci ki so se šolali v Rusiji ali pa že v Titovih zavodih v Jugi preko izobražencev Feliks Edmundovič Dzeržinskega. Med njima so sprožili spor in ker je on živel v Nemčiji ona pa ni smelatja. Leta 1968 Pučnik ni mogel krasti, ker je od 1966 bil v Nemčiji. To je čista spletka izobraženega uidbovca, saj se je to lahko naučil le v udbovskih centrih za vzgojo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 10:00 gost

        Amerofil Karoly, se opravičujem, pri pisanju letnice sem storil napako. Namesto 1968 bi moralo pisati 1966. Šele potem, ko so ga zaradi kraje nagnali iz železarne, je odšel v Nemčijo. Ni bil Pučnik takšen angel kot ga desničarji prikazujezte. ON, JOŽE PUČNIK, JE BIL IDEJNI OČE IZBRISANIH. Otem je že govoril na svojih nastopih v Ljutomeru. On je tudi izjavil: " Vse kar ste v komunizmu zgradili in ustvarili bomo mi prdali ali uničili. zdaj ste vi nas 50 let jebali, zdaj vas bomo pa mi 50 let:" Do skrajnosti maščevalen človek, še hujši od Janše.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      11.03.2022 ob 9:28 gost

      9:21 Pretepeni Srbko zaleti se mi v guzo sin se vprašaj če te je zug povozil ali se ti je Marija pokazala za odhod .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      11.03.2022 ob 9:39 gost

      Z njim pokonentirat je brez veze ,je kod da bi tolkel po prazni slami škoda časa in truda . Od mene dobi še samo rafale kot bi bil v vojni BOLNIK OTANE BOLNIK 9:21

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      11.03.2022 ob 9:46 gost

      ta je gotov ker vidi že bele miši je pravi psihič ta srbin

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      11.03.2022 ob 10:11 gost

      Zapis pretepenega srbina včeraj na potrtalu LOKALNO ob19:20 in 21:39 je meni dal mnenje .da je največja BBARABA in ZLOBNEŽ, ZLO. ki podpira vojno v Ukrajini .............................Ne zasluži si mest ne ne tem portalu in ne v POMURJU !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      11.03.2022 ob 10:12 Karel K. gost

      Janševa žena je sedanja, do sedaj on ni bil poročen. Torej ta ruski izobraženec Džerezinskega, Čekovec, niti ne razlikuje med družinskimi medsebojnimi odnosi. Predaličeva je bila njegova življenjska partnerica in z njo ima dva otroka. Ko poda napačne podatke napiše, da se je zmotil ijn še potem napiše napačno letnico in to tisto, ko je Pučnik že bil v Nemčiji.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 10:46 gost

        Amerofil Karoly, sem ti lepo napisal, da je Pučnik odšel v Nemčijo leta 1966 potem, ko so ga zaradi kraje odpustili v železarni, kar pa e spremeni dejstva, da je svojo prvo ženo pretepal. Živijo priče, ki so potrdile to, ker so takrat živele blizu Pučnika. Glede Janše, potem je on s Silvo Predalič živel " na koruzi "? Joj, pa takšen velik vernik Janša pa je živel mimo krščanskih zapvedi????!!!!!! Kar pa vseeno ne spremeni dejstva, da je Silva dala Janšo na čevelj. Iz partije so ga fuknili, prva partnerka ga je dala na čevelj, 80 % Slovencev ga ne mara, ................ , Si plačan za to, da zagovarjaš pokvarjenca Pučnika in Janšo?????

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2022 ob 10:55 gost

        Karoly, pozanimaj se o nekdanjem razmerju med Janšo in Rosvito Pesek. Še danes je vsa blažena, ko lahko na televiziji govori o Janši.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      11.03.2022 ob 10:58 Karel K. gost

      Izobražencu ustanove Džerezinski ni vredno pojasnjevati pa vendar bom storil izjemo, saj takšnim lažem človek resnicoljub ne more pritzrditi, dsa jih nebi demantiral. ČEKOVEC to je resnica: Leta 1966 so Pučnika izpustili iz zapora. Ker po mnogih poskusih ni uspel dobiti službe v Sloveniji, se je odločil za emigracijo v Zvezno republiko Nemčijo. Torej ni mogel krasti nikjer, ker ni dobil službe. S tekšnimi obkladanji ste leta 1990 obkldali Pučnika, kot je ta, da bo upokojencem vzel pokojnine. Tudi danes delate tako, celotna slovenska politična elita in njej špodrejena strokovna ter državnoupravna srenja, da nasprotnika vašega neotitoizma očrnite in jih imate za strašilo za državljane.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.