https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prodaja avtomobilov na zgodovinsko nizki ravni

17.03.2022 ob 14:00  

V Sloveniji je prodaja novih avtomobilov februarja letos v primerjavi s februarjom lani upadla za kar 21,3 odstotka. 

V EU so registracije novih avtomobilov februarja letos v primerjavi s februarjem 2021 upadle za 6,7 odstotka. Februarja je bilo na območju EU prodanih 719,465 novih avtov. To je po količini najnižja februarska prodaja odkar pri ACEA (Združenju evropskih proizvajalcev avtomobilov) podatke spremljajo, poroča časnik Finance.

V Italiji je bilo februarja prodanih za rekordno 22,6 odstotka manj novih avtomobilov, v Franciji pa za 13 odstotkov manj. V Nemčiji je prodaja zrasla za 3,2 odstotka, tudi Španija beleži rast za 6.6 odstotka. Med trgi, kjer je prodaja novih avtov februarja 2022 v primerjavi z lani pomembno upadla, pa je tudi Slovenija. Beležimo upad prodaje za 21,3 odstotka.

Pomanjkanje čipov se bo še stopnjevalo

Evropsko prodajo novih avtov pestijo pomanjkanje čipov, drugih sestavnih delov, zamaški pri dobavah in ukrepi proti koroni. Napovedi pa so, da bo v prihodnjih mesecih še dodatno breme kriza v Ukrajini za že tako oslabel trg. Iz Ukrajine prihaja glavnina žičnih snopov za električne sisteme v avtomobilih. Zaprte ukrajinske tovarne zaradi vojne in pomanjkanja moških delavcev bodo pomembno vplivale ne proizvodnjo evropskih avtov.

Volkswagen in BMV sta že zaprla del proizvodnje zaradi nedobav, Mercedes-Benz pa je napovedal zmanjšano proizvodnjo v svoji največji nemški tovarni. VW je prav ta teden tudi opozoril, da bo moral najverjetneje spremeniti napovedi, če žičnih snopov iz Ukrajine ne bo mogoče dobiti več kot en mesec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2022 ob 14:46 kilonja gost

      Kakšna laž, nenehno se izgovarjajo na čipe, kot če bi Kitajska obstala zaradi korone, hehe, a oni so delali na polno, tako da ne vem od kod pomanjkanje čipov ? Umatno ustvarjanje visokih cen da bi se dizli in bencinarji cenovno približali električnim drekom ki jih povprečen človek ne bi nikoli kupil, sranje ki ga dlje časa polniš kot voziš, stane pa 30.000 €..ne vem eko mafiji se je zmešalo, želijo nas pokrasti do konca pod krinko varovanja okolja. PA vsi vemo da te baterije delajo veliko škodo naravi, že pri izkopavanjih prihaja do hudih nepravilnost, zastrupitev delavcev, bolezni itd...čipi pa tudi so, samo avto industrija se ne želi prilagoditi novim čipom kolikor sem jaz bral. Direktor Audija je tik na začetko korone krize izjavil da se bodo avtomobili podražili za 3000-4000 e, avtomobili nižjega srednjega razreda, dražji še več..torej so vedeli da bodo podražili avte še preden bi lahko vedeli za posledice- ekonomske, zaradi korone . Naj samo čim več avtohiš propade, ker ljudem prodajajo laži, glede novih da ne omenjam glede rabljenih in uvoženih avtomobilov .Enostavno preizkušajo kako bedasti smo in če smo za povprečen avto pripravljeni dati toliko kot za garsonjero .

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2022 ob 14:53 kilonja gost

        Seveda Rusija je glavna izvoznice vsega kar imamo na SVetu..." pomanjkanje" čipov je zrežirana zadeva, ki se je zgodila že v prvem valu epidemije in nima zveze s tvojo bebavo Rusijo in njeno bebavo fašistično vojno.

        11 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2022 ob 15:11 gost

        Kilonja, če nimaš pojma o zalogah in izvozu surovin raje molči, ne pa, da se na portalu delaš bedaka in kažeš svoje neznanje.

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2022 ob 14:47 gost

      Ko bo Rusija ustavila izvoz paladija boste pa lahko tovarne zapirali.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2022 ob 14:50 kilonja gost

        Daj debeli spizdi s tvojo klošarsko Rusijo še goriva ne vejo kalkulirat koliko potrebujejo do Kijeva...smešna država, smešnih ljudi in klovna Putina. Klošarji so bili že prej, zdaj bodo šele najebali, mi imamo alternative po celem Svetu, tvoj Rus se bo pa mogel klečeplaziti Kitajcem in spustiti svoj življenjski standard pod Kitajskega..

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2022 ob 14:48 kilonja gost

      Da ne omenjam samovžigov električnih avtomobilov...

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.03.2022 ob 18:36 gost

      Gdo pa razmišlja o kupovanja avtomobila ko se približuje lakota bibliskih rasežnosti.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.03.2022 ob 18:38 gost

      Ges nerazmin ti električne avteke. Saj so pa na elektriko več priklopljeni kak se z njimi vozijo. Pa o ga zajtrka pripela ju vecir pa prijdeju po njega.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.03.2022 ob 19:43 Kerek gost

      Hvala bougi ka san pred dvema letoma takoj po prvoj korona krizi 50.000 € vrgo za avte, dva nouva bencinarja, mira mam za 15 let, te mu se pa znamkar z avtobusom še samo lejko vozo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2022 ob 1:45 Avy gost

      I’ve made so far this year working online and I’m a full time student. I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do.For more details visit__________𝐖𝐖𝐖.𝐂𝐀𝐒𝐇𝟒𝟔.𝐂𝐎𝐌

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.03.2022 ob 8:39 gost

      Ge San si pa kupo kupčijo malo je bole muderna. Samo dva osleka rabim da jo bosta vlekla. Man dva kandidata,,,,, karči,,, klonjaš,,,, pošljite prošnjo za zaposlitev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.03.2022 ob 9:52 Ja itak gost

      Če je navadni drek od avta ki je bil pred časi 10k je zdaj 20k sej niso resni normaln avto ki je bil cca 25 do 30k pa je 50k naprej sej moraš bit butl da daš tok denarja za gnil pleh.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.