https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Prekmurka Viktorija Bencik prejela Borštnikovo nagrado za mlado igralko

24.10.2011 ob 21:15  

27-letna Lendavčanka je prepričala strokovno žirijo z vlogo Žene v uprizoritvi Hudič babji v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega.


O letošnjih nagrajencih so se odločili v soboto zvečer po zadnji tekmovalni predstavi 46. Borštnikovega srečanja.

Foto: www.mgl.si

Viktorija Bencik je "z močno prezenco in s ključnim, nezmotljivim glasom 'a capella tria', ustvarila najprepričljivejši krak arhetipskega trikotnika. To je subtilna, s pravo mero dozirana in konsekventno režijsko vodena 'ljudska' igra, z vsemi elementarnimi emocionalnimi poudarki, erotičnostjo, ki jo iz sprva na videz sramežljive hribovske dekline spremeni v usodno žensko na meji," so menili člani strokovne žirije.

Bencikova, ki prihaja iz Lendave, je sicer kariero v najstniških letih začela na Radiu Murski val, kjer je delala kot voditeljica Mladega vala, kasneje pa je končala Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Splošna javnost si jo je sicer najbolj zapomnila kot voditeljico mladinske oddaje Enajsta šola na RTV Slovenija ter kot partnerico znanega slovenskega igralca Bojana Emeršiča, s katerim ima tudi sina.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.