https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Mura in partnerji v zadnjem obdobju poslovala s 700.000 evri dobička

Murska Sobota  

Družba Mura in partnerji je v letošnjem tretjem četrtletju poslovala uspešno in presega vse z načrtom postavljene cilje, ocenjuje predsednik poslovodstva družbe Milan Mörec. 

V tretjem trimesečju so ustvarili 7,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in skoraj 700.000 evrov čistega dobička. Družbo Mura in partnerji je sicer konec avgusta od matične družbe Mura, ki je v stečajnem postopku, za izklicno ceno 9,65 milijona evrov kupilo podjetje Aha Moda. Ker pa konec septembra prenos lastništva na novega lastnika še ni bil izveden, je poročilo o četrtletnem poslovanju v svojem rednem poročilu na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve objavila družba Mura v stečaju. 

Foto: Murafashion.com

Večino prihodkov ustvarijo na področju mednarodnih kooperacij

Družba Mura in partnerji, ki je konec septembra zaposlovala 1499 sodelavcev, je na domačem trgu ustvarila 9,3 odstotka celotnih prihodkov z naslova prodaje lastnih blagovnih znamk, šivanja po meri, prodaje proizvodnih zmogljivosti ter drugih storitev. 

Kar 6,53 milijona evrov prodaje pa so ustvarili na področju tako imenovanih mednarodnih kooperacij – za priznane tuje kupce izdelujejo konfekcijo visokega cenovnega razreda, opravljajo storitve razvoja, logistike itd. Tako opravljajo proizvodne storitve že za okrog 40 poslovnih partnerjev. S prodajo izdelkov lastnih blagovnih znamk so medtem v izvozu ustvarili le slabega pol milijona evrov prihodkov, je še razvidno iz poročila. (sta)

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.