https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prleški študentski direktor še naprej ostaja v sedlu

 

Prlek Sebastjan Kokl še naprej ostaja direktor primorske študentske organizacije.


Sebastjan Kokl, po rodu Prlek, ki je bil dva mandata predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in v preteklem mandatu direktor, je bil za novega direktorja izbran tudi na tokratnem razpisu. Koklova kandidatura je bila  edina popolna izmed dveh prispelih, sam razpis za direktorski stolček pa je zbudil mnogo vprašanj. Razpis za direktorja ŠOUP je nadzorni svet organizacije namreč objavil 28. oktobra, torej le dan pred prazniki, razpisni pogoji pa naj bi bili pisani na kožo prav Sebastjanu Koklu. Slednji le-to zavrača. 

Foto: Podpalmo.si

Nadzorniki ŠOUP so sicer ŠOUP obravnavali obe prispeli prijavi za direktorja in ugotovili, da je ena od prijav prispela prepozno in brez ustrezno opremljene vloge, zato je vsebinsko niso obravnavali. Iz ŠOUP so sporočili, da so Koklovo kandidaturo pred današnjim imenovanjem v nadzornem svetu poslali Študentskemu zboru ŠOUP, ki je soglasno podal pozitivno mnenje na kandidaturo. 

V preteklosti je bil Sebastjan Kokl deležen številnih očitkov o netransparentnem delovanju, poslovanju s »prijateljskimi« podjetji, novačenju kadrov SD (katere član je) na primorsko študentsko organizacijo in navzkrižju interesov. Vse očitke je venomer zavračal.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.