https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sneg bo jutri zajel večji del Slovenije

21.11.2022 ob 11:20  

Po napovedih Agencije RS za okolje lahko jutri pričakujemo zelo intenzivno vremensko dogajanje. Padavine nad Slovenijo se bodo okrepile v torek dopoldne in vztrajale vse do sredine noči na sredo. Meja sneženja, ki bo ob začetku padavin večinoma še nad okoli 800 m nad morjem, se bo ob krepitvi padavin že sredi dneva spuščala. 

Torkovo jutro bo torej po nižinah še povsem »jesensko«, sredi dneva in popoldne pa bo močno sneženje zajelo večji del Slovenije. Izjema bodo nižine Primorske in obrobje Panonske nižine, pa tudi v Ljubljanski kotlini je napoved tipa padavin zelo negotova. Največ snega bo zapadlo v goratem svetu, predvsem na območju Julijskih Alp. Tam ga lahko v manj kot 24 urah pričakujemo kar od 30 do 60 cm. Le malo manj izdatno bo sneženje v Karavankah in Kamniško Savinjskih Alpah. Snežilo bo tudi v alpskih dolinah.

Ob močnih padavinah se bo meja sneženja hitro spuščala, ker taljenje snega jemlje toploto zraku in ga ohlaja. Ker pa bo hkrati zapihal severovzhodni veter, se lahko zgodi, da bo ta dotok manj ohlajenega zraka upočasnil spuščanje meje sneženja. V kolikor bo vpliv intenzitete padavin prevladal, lahko v nekaj urah tudi po nižinah zapade več kot 10 cm južnega snega.

Sredi dneva in popoldne lahko pričakujemo zimske vozne razmere predvsem na cestah Notranjske, Kočevske in v višjih predelih severne Primorske ter Gorenjske, nekoliko kasneje pa tudi ponekod na Koroškem in Štajerskem. Težak sneg bo lahko povzročal tudi snegolome.

Ob bližanju ciklona bo ob morju zjutraj pihal okrepljen jugo, popoldne pa bo na Primorskem zapihala močna burja. Njeni sunki bodo na izpostavljenih mestih lahko dosegali hitrosti med 100 in 140 km/h. V jutranjem času bo zelo visoko tudi plimovanje morja, saj se bodo združili vplivi juga, nizkega zračnega tlaka, dežja in astronomske plime. Morje se bo lahko razlilo od 30 do 50 cm nad obalno črto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2022 ob 0:12 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website——–————–>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐑𝐢𝐜𝐡𝐀𝐩𝐩𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2022 ob 9:45 gost

      Nič bat, Pomurja nikoli nič ne doseže.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.