https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od polnoči cene pogonskih goriv višje

30.01.2023 ob 18:35  

Od polnoči bodo cene pogonskih goriv zunaj avtocest višje.

Liter 95-oktanskega bencina bo v naslednjem 14-dnevnem obdobju stal 1,355 evra in bo tako dražji za 6,7 centa. Liter dizla pa bo z 1,529 evra dražji za 4,6 centa. Za štiri cente bo z 1,155 centa dražji tudi liter kurilnega olja. Še večjo podražitev je s posegom v trošarine pa je preprečila vlada.

Vlada je sprejela spremembo Uredbe o določitvi zneska trošarine za energente in električno energijo, s katero je znižala trošarino za plinsko olje za pogon (diesel) in plinsko olje za ogrevanje (ekstra lahko kurilno olje - KOEL).Trošarino na plinsko olje za pogon (diesel) je vlada znižala z 0,33307 evra na liter na 0,330 evra na liter, za plinsko olje za ogrevanje (KOEL) pa z 0,09144 evra na liter na 0,07875 evra na liter. S tem se bo trošarina za plinsko olje za pogon (diesel) spustila na najnižjo dopustno višino, ki jo dopušča evropska zakonodaja, za plinsko olje za ogrevanje (KOEL) pa na najnižjo dopustno višino, ki jo lahko v skladu z zakonom določi vlada. Vlada razmere na trgu naftnih derivatov budno spremlja in višino trošarin prilagaja tako, da ohranja dostopnost maloprodajnih cen, hkrati pa si v luči javno finančne vzdržnosti prizadeva za postopno normalizacijo prilivov v državni proračun. Pri slednjem je namreč pomembno, da se na srednji rok in postopno, brez da bi to čutili potrošniki, ponovno uvede okoljske dajatve na fosilna goriva, ki predstavljajo namenski vir za zelene investicije, so sporočili iz Ministrstva za finance.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2023 ob 19:22 X gost

      Prihodnost v rokah vlade , je prihodnost razpada - Levi politični pol je od nekdaj pedstavljal sam sebe kot napreden , z obilico idej za boljšo in svetlo prihohodnost . Vse kar ni bilo na liniji z njihovo Marx - Engelsevo in Lenino doktrino , kar smo se učili v šoli pri pouku STM (samoupravljanje s temelji marxcizma ) je bilo nazadnjaško zastarelo in nespremenljivo za našo prihodnost . Izključno njihova teza in razlaga prihodnosti , ki naj bi nas čakala v socializmu , komunizmu in bila absolutno prava . Kako se je končalo Savezi , sovieti socialističnimi državami vemo . Še huda komunistična Kitajska dokler ni sprejela kapitalističnih gospodarskih reform ni napredovalain se je borila z lakoto . A pri nas levica z 4% z mišjo dlako ujetimi , vodi državo z preživetimi in dokazano škodljivimi reformami . GS zmagovalka brez programa vodi Slovenijo z programom Levice. Ideje Levice in SD , ki imata iste korenine in sta se sedaj spojili , doktrina in njihovo znanje lepo kažeta ter jih lahko spremljamo vsak dan . Ker so napovedovalci prihodnosti in ker si od nekdaj dovolijo prerokovati prihodnost je tudi ,,,,, Ministerstvo za solidarno prihodnost ,,,,, nekaj samo po sebi umevnega , kar spada njihovi ideologiji . Ko potegnemo črto ugotovimo , da je vedeževalec in njegova prihodnost zgrešila in padla v greznico . V knjigi ,,, Forum Sao Paulo,,,, je lepo opisano kam vodi njihova ideologija (Levica , SD, GS ) in proti usodi Venezuele strumno koraka tudi Slovenija . Žal !

      20 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2023 ob 19:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        X,na psihiče,ta moment ...ščiješ po svojih hlačah. .....

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2023 ob 20:29 Karel K. gost

        Ko bo Nika Kovač na oblasti, bo vse zastonj, živeli bomo kot v raju. Kaj čaka nas in zanamce, namesto, da bi državo vodili ljudje kateri vedo kaj ustvariti, kateri so funkcionalno pismeni in imajo nekaj pozitivnih človeških vrednot, sedanja oblastniška stroktura pripravlja za te funkcije Niko in Jenula in njima podobne, neke falirane študente družboslovja.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2023 ob 21:34 gost

        Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲𝗖𝗮𝘀𝗵𝟭.𝗰𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2023 ob 19:23 gost

      Kaj pa drugega lahko pričakuješ kot povišanje !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2023 ob 19:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ja,biciklin goni,v Hrvatijo,Haimatdinstovce,pa Orbán ország......boš vohal preljubo Slovenijo,.....Le od kod lepote tvoje.....kar pojdi iz Slovenije.......boš videl hudiča svojega.......SLOVENIJA,NAJLEPŠA ,MOJA SI......PRDIMO NA USLUŽNOSTNE TUJE BEDNIKE,TUDI TISTE,KI LIŽEJO TUJCE. ....

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.01.2023 ob 20:10 Lendavski nadvojvoda(original). gost

      Spet si serem po kolenih.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2023 ob 20:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Tak je s tem,moški ne boš,moj imitator poskusni,drkadžija,e,Vladek.......imam te ......

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.01.2023 ob 20:37 Karel K. gost

      Kako nas imajo za norca, lovijo neke argentince kot velike špijone v korist Rusije, da bi skrili dejanske špijone za potrebe Rusije. To pa vsi vemo kdo so, ni jih treb naštevati, saj se dobro počutijo sedeti na dveh stolih. Govorijo spet o jedrni Evropi in pravijo, da je z njihovim prihodom na oblast Slovenija stopila na pot demokracije, svobode, jedrne Evrope. Če se spomnimo, kaj so pisali Kardelj, Šetinc, Dolanc, Kreiger in tovariši ugotovimo, da so Golobovi v roke vzeli to literaturo in se gredo populizem na mednarodni sceni, domačo sceno zanemarjajo, saj vedo, da jim tu nihče ne more zavzeti oblasti, na tujem pa se3 prikazujejo bolj papeški kot papež, demokrati, človekoljubi, člastilci človekovih pravic. Ko poslušaš Golobčka, Fajončko, pomaga jim celo Turk, se ti ob poslušanju teh laži zatemni pred očmi, ti pamet zastane. Zdaj se za vsako ceno hočejo prebiti spet na vrh ZN namesto Belorusije. SDaj je pa vseeno, če bo to Belorusija ali Slovenija. Belorusijo vsaj vemo kakšno je njihovo mišljenje in opredelitev, Slovenija pa jue zlagana, do amena zlagana in propadla država pod sedanjo poliitčno elito.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.01.2023 ob 20:39 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Károly,se zavedaš kak si blesav,niti pimpleka nemreš spraviti ka ti ne bi scáu pu kulenaj.....vütru je penzič. Či ti je kaj,crkni,pa svobodan náj bou. .....oporoka......Károly se je stégnu. v radost......

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.01.2023 ob 20:53 gost

      Lendavski nadvojvoda preberi si komentar napisani ob 19:22 20:29.in 20:37 SO ODLIČNI IN RESNIČNI !!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.01.2023 ob 21:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No ,tak je s tem,imam posnemalce,drkadžije,ti mi v norosti parirarajo svoji ...Sem samo eden ...Lendavski nadvojvoda .....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.01.2023 ob 21:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Vsem vam,vidim,ste napeti,vi malo manj umni,manjizobraženi kot jaz,teleta ste ,konzerve draptnite.....vi boste mene,....JAZ SEM LENDAVSKI NADVOJVODA !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.01.2023 ob 22:24 Lendavski nadvojvoda (original). gost

      Spet sem belo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.01.2023 ob 23:12 eva gost

      Everyone can make money now a days very easily. I am a full time college student and just working for 3 to 4 hrs. Everybody must try this home online job now by just use. This Following Website----------------------->>> 𝗪𝘄𝘄.𝗦𝗺𝗮𝗿𝘁𝗝𝗼𝗯𝟭.𝗖𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.01.2023 ob 6:24 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Eni si pa radi sposojate moje ime,ustvarite kaj svojega.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.01.2023 ob 7:43 gost

      Ti si nelendavski podvojvoda falsifikat.Tudom,ti tele zabito.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.01.2023 ob 10:23 pista gost

      Spet se tej podvojvoda krega sam z seboj,si pozabil vzeti terapijo ??

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.