https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Ljutomerski hotel Jeruzalem (spet) zaprl svoja vrata

Ljutomer, 01.12.2011 ob 6:37  

Le dobri dve leti je trajala nova zgodba Hotela Jeruzalem. Potem ko je hotel od Zdravilišča Radenci d.o.o. najela družba Celovite storitve d.o.o. iz Maribora jeseni leta 2009, v teh dneh hotel vnovič zaprl svoja vrata.


Situacija hotela je bila že kar nekaj časa negotova, v teh dneh pa se, po naših informacijah, lastnik in najemnik nista mogla dogovoriti o nadaljnjem sodelovanju. V poslopju naj ne bi že nekaj časa delovala peč, tako da so bili brez ogrevanja in tople vode, zato so tudi že pred dnevi, natančneje 27. novembra, končali s hotelskimi storitvami. Hotelska kuhinja naj bi obratovala le za kuhanje in dostavo malic do 15. decembra, kaj se bo zgodilo po tem dnevu, pa nam ni uspelo izvedeti. Situacija je zaskrbljujoča predvsem zaradi tega, ker ima družba Celovite storitve d.o.o. z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer podpisano pogodbo za dostavo malic, tako da bi gimnazijci lahko ostali brez prehrane.

Foto: sloveniaholidays.com

Kaj bo z zaposlenimi?

Ob popolnem umiku družbe Celovite Storitve d.o.o. iz Ljutomera bi naj brez dela tako ostalo nekaj pogodbenih delavcev, ki so imeli z družbo sklenjene pogodbe za določen čas, seveda od predpostavki, da družba ne uspe najti kuhinje za nadaljnjo dobavo malic gimnaziji. Delavci, ki imajo pogodbe z Zdraviliščem Radenci d.o.o., pa bi se naj vrnili v svoje matično podjetje.

Nov začetek ali dokončen konec?

Hotel z večletno tradicijo, ki je nekoč premogel celo kegljišče, slaščičarno in se ponašal s številnimi  dobro obiskanimi in atraktivnimi prireditvami, tako spet zapira svoja vrata. Za zmeraj ali samo do naslednjič?

Avtor: Matej Kranjec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.