https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor! Približuje se nov nevihtni sistem

13.07.2023 ob 14:30  

Težav z neurji še ni konec. Nad Pomurje prihaja že nov nevihtni sistem, ki ga spremljata močan veter, nalivi in toča.

Nad osrednjim delom države se je organiziral že nov nevihtni sistem, ki potuje k nam z jugozahodnim vetrom. Spremljajo ga močan veter, nalivi in toča. Močnejša neurja bodo nastajala tudi v prihodnjih urah, zvečer pa se bo ozračje počasi umirjalo, napovedujejo vremenoslovci.

Vir: ARSO

ARSO je za večji del Slovenije izdal opozorilo pred točo, zato spremljajte radarske slike padavin in bodite pripravljeni, so še zapisali.

Vir: ARSO

Zaradi napovedanih padavin je v severnem delu države povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov, ki so sicer možni tudi v ostalih predelih Slovenije. Prebivalcem svetujejo, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih. Na Upravi RS za zaščito in reševanje še opozarjajo, da lahko ob padavinah hitro narastejo hudourniški vodotoki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.